![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu-ti pot da un raspuns avizat, nu am cunostiinte teologice. Iti pot spune ce fac eu: Dupa ce sarut racla cu moastele Sfantului Mina(daca am loc si nu am ajuns prea tarziu, tinand cont ca biserica este mica), merg si dau pomelnicul(numele celor vii+cei adormiti in Domnul) la usa din stanga altarului. Dupa aceea sarut icoanele si merg intr-un loc in care sa nu deranjez pe nimeni. De la ora 8 pana la 10 cand practic incepe serviciul religios, se pot saruta icoanele, da pomelnice, face metanii, cerdinciosii se pot inchina, fara a deranja pe ceilalti. Pana la 10 se citeste Sfanta Evanghelie si se scoate in mijlocul bisericii pt. sarutare si inchinare. La 10 incepe Sfanta Liturghie, care are parti principale, pe care asa cum am spus neavand cunostiinte teologice nu le cunosc denumirea. Stiu doar ca eu merg la biserica participand activ la Sfanta Liturghie si ma simt atunci cand starea sufleteasca mi-o permite minunat. Iti doresc, un post binecuvantat:)
|
|
|||
|
|||
![]()
rectificare: corect este sa scriu referindu-ma la partile principale ale Liturghiei, "a caror denumire nu o cunosc". Si crede-ma, nu era necesara comparatia cu fariseul...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Bine ai venit! Ortodox- Catolic = Crestint . Am ajuns in secolul 21 si acest lucru nu trebuie sa ne mai dezbine ci dinpotriva trebuie sa "luptam" pentru unirea celor doua biserici surori !
Secolul 21 nu înseamna ceva bun. Crestin nu e nici cel nascut ortodox nici altcineva ci cel care traieste potrivit poruncilor Domnului. Iar catolicismul nu e crestinism ci o religie pagâna. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
am particpat copila fiind in grupul de rugaciune a Inimii Preasfinte a lui Iisus si a Mariei, la actiuni de caritate si intruniri ale tinerilor catolici...a fost foarte frumos iubirea dintai nu mi-o poate fura nimeni din inima bine ai venit Maria si sper sa intelegi ca nu e usor intre ortodocsi oriunde te-ai afla , si eu ma simt ca si infiata uneori desi nu as avea de ce, dar asa ma fac unii sa ma simt ! am fost botezata la ortodocsi, m-am casatorit cam fortat la ortodocsi...s.a.m.d. iubesc Biserica Ortodoxa , dar iubesc si Biserica Catolica si stiu si cred ca Dumnezeu le vrea Una...si poate candva va fi asa, cand toti vor vedea cu inima in Hristos si nu altfel, atunci vor gasi solutia sa fie Una si toata ura asta si schisma pusa de rau intre ele va dispare ! Doamne ajuta ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai spui ca te-ai casatorit cam fortat la ortodocsi. Cum asa? Daca ai fi tinut neaparat sa treci la catolici, nu te-ar fi oprit nimeni. De exemplu, MariaB a facut-o. Pentru ca sotul era ortodox? Daca ai fi tinut mai mult la catolicism, te-ai fi casatorit cu un catolic. Tot de tine depindea, nu are rost sa acuzi pe altii. Si noi vrem sa inceteze schisma. Dar sa vedem care sunt schismaticii? Cine de cine s-a despartit? Noi credem ca Roma s-a despartit de Biserica. In secolul 11, un patriarhat (Roma) s-a desprins din comuniunea cu celelalte patriarhate (Constantinopol, Alexandria, Antiohia, Ierusalim). De atunci se tot departeaza de credinta comuna din primul mileniu. Unirea presupune sa avem aceeasi credinta. Dar care credinta? Vechea credinta sau cea papala, plina de inovatii si deraieri? |
|
|||
|
|||
![]()
Buna Maria!
TE felicit pentru initiativa ta! Eu sincer am incercat sa ma apropii de religia ortodoxa dar am gasit doar un preot ortodox binevoitor care insa e preocupat de familie si studii(Domnul sa-l binecuvanteze si sa-l ajute!). Pe de alta parte sunt prieten apropiat cu multi preoti catolici care de multe ori au renuntat la comoditatea lor pentru a veni chiar la mine acasa atunci cand aveam probleme. Voi ceilalti crestini ortodocsi cum va descurcati? Doamne ajuta!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma tot intreb de ce aceste cuvinte in plus nu au deranjat pe nimeni sute de ani, iar acum sint motiv de despartire? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si iarta pe fratii nostri care uenori sunt oarecum habotnici. Nici eu Nu sunt de acord cu anumite dogme de la biserica voastra dar asta nu inseamna ca te juddec sau ca voi incerca sa te conving sa te schimibi:) Nu pot pune eu inceput bun deci cum as putea sa te "intorc" pe tine. Intrebari eu nu am sa iti pun, pentru ca am cartea Calauza in credinta ortodoxa si imi este suficienta. IN schimb m-as bucura sa te cunosc sa OM, ca persoana.:):) cu dragsote frateasca jenica |
|
|||
|
|||
![]()
Din noiembrie dna MariaB nu a mai scris nimic.
O intrebare: De ce bisericile catolice sunt mai goale de credinciosi decat acum 20 de ani? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sectiune separata pentru concursuri - rog admin. | sophia | Reguli generale de utilizare a forumului | 2 | 02.12.2012 21:42:30 |
O sectiune de medicina naturista | bmd | Generalitati | 27 | 08.08.2012 14:10:56 |
A PARASIT ACEASTA LUME ! + | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 82 | 06.08.2007 13:53:58 |
DE CE SUFERIM IN ACEASTA VIATA ? | cristiboss56 | Generalitati | 28 | 01.07.2007 23:58:55 |
|