![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Indiferent de la care an încolo nu veți găsi existența femeilor-preot în nici un an: nici în perioada apsotolică, nici în perioada patristică, nici după Conciliul al IV-lea când au plecat monofiziții, nici după al VII-lea când au plecat ortodocșii. Nu a existat, nu există și nu va exista așa ceva în nici una din Bisericile Apostolice, adică acelea pe care neoprotestanții le numesc "istorice". Nici măcar la (neo)protestanți nu găsiți așa ceva, decât în mod excepțional (unele grupări baptiste, luterane sau anglicane)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Si apoi, in biserica primitiva nu existau nici macar barbati preoti, ba mai mult, fiecare om din comunitate avea cate un dar de la Duhul Sfant si nicidecum "preotul" pe toate. Sau mai bine zis batranul ![]() In Biserica catolica de astazi cine are voie sa isi puna mainile peste bolnavi ca sa ii vindece? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai uita-te pe forum sa vezi de ce nu-l baga lumea in seama.....
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stai calm ca nici nu tin si NU MA ASTEPT sa mai iei tu si cei ca tine in seama :)) Important este ca exista ortodocsi ca Adriana care isi folosesc mintea data de Dumnezeu pentru cercetare, confirmare si verificarea datelor din scripturi. DOAR ASTFEL ai acces direct la ce ne-a recomandat Hristos, nu prin repetarea papagaliceasca cu limba de lemn si fara noima a unor ritualuri sterile. DACA ESTE ALTFEL DECIT afirm eu si Adriana, si nu zic nu, exista posibilitatea asta, arata-mi ROADELE TALE/VOASTRE!!!...ca din pacate nu prea stati bine la capitolul asta! Este bine ca grupul nostru optimist si mai ales REALIST-PROGRESIST creste pe zi ce trece! |
|
|||
|
|||
![]()
Alt ortodox prefacut... Fratilor mai sunteti multi?
Daca fiecare am interpreta biblia cum ne duce capul unde s-ar ajunge? Unde au ajuns protestantii? La mii de bisericute! Apoi Andrei Iisus a venit la timpul potrivit ne spune NT. Primii crestini in majoritatea cazurilor nu stiau sa citeasca! Deci cum se pastra credinta? Prin ascultare. Biserica este stalp si temelie al adevarului si nu pot eu sa interpretez biblia altfel decat imi arata biserica ortodoxa! Pot constata doar ca biserica ortodoxa este cea mai apropiata de adevar ! Asta da! Si asta se face studiind istoria crestinismului si faptele bisericii apoi continuitatea apostolica scopul bisericii etc etc. Eu citind niste carti protestante dupa revolutie incepusem sa ma intreb care e replica ortodocsilor? Si citind dupa vreo 2-3 ani din nou Nt (dupa ce citisem carti protestante si ortodoxe) mi-am dat seama ca Nt are o invatatura ortodoxa! De exemplu ortodoxia pune acent pe fapte! Protestantii nu pun acent pe fapte dimpotriva! Darsa dau un exemplu. Iisus ne spune parabola talantului. pai ce sunt talantii inmultiti decat facerea de fapte bune? Si ce fapte fac protestantii? In ultima vreme ei s-au mai deschis fata de lume dar pe cei batrani ii vezi cum se ascund de lume sunt in afara societatii te privesc cu ura nu comunica sunt lasi neancrezuti si fricosi!Etc etc Last edited by bairstow; 21.01.2011 at 16:24:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre faptele (neo)protestantilor uite o fapta. Am o prietena din Ardeal, care este baptista si care, citind Vechiul Testament a vazut ca este bine sa dea zeciuiala asa ca a decis sa dea 10% din salarul ei la saraci. Viziteaza bolnavi in spitale si chiar si in puscarii a fost cu un grup organizat. Exista si tot felul de asociatii internationale protestante care ajuta oamenii in lumea intreaga, pot sa iti dau exemple daca vrei. Ii ajuta cu bani, evanghelizeaza, boteaza si unii sunt si vindecati de tot felul de afectiuni trupesti prin rugaciune si credinta. Toate acestea exista, pentru cine are ochi sa le vada, sau doreste sa le descopere cu adevarat... |
|
|||
|
|||
![]()
Nu doamna batrani arata cum au fost ei la inceput! Adventii de azi sunt mult mai deschisi decat cei de ieri! Nu aveau voie sa se uita la televizor ba altii in afara adventilor nu aveau voie sa danseze etc etc La un moment dat biserica catolica a intervenit asupra sectatntilor si a aratat cat de gresiti umbla. Pe de alta parte bisericile lor incepeau sa devina goale! Atunci protestantii au facut ce a facut si Garbaciov
![]() Cat despre ajutoare nu va lasati pacalita! Va spun doar atat. In America la daramarea celor doua turnuri gemene adeptii bisericii x i-au alungat pe ceilalti binevoitori ca sa apara numai ei in fata. Apoi poti sa fi si neoprotestant sa ai inima curata si iehovist si orice. Dar asta nu inseamna ca biserica lor este buna... Cat despre un studiu ce vrem sa facem asupra unei lucrari deobicei se incepe prin studierea altor studii! Ortodocsia nu vrea ca enoriasul sa nu studieze. Dar nu poti invata fara profesor! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa cum a precizat si Adriana, si poate orice ortodox sincer sa-ti confirme. NIMENI nu poate inca sa -i bata pe catolici si protestanti la fapte! |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=bairstow;326393]Alt ortodox prefacut... Fratilor mai sunteti multi?
Cine pe cine judeca?...Cine n-are aceeasi parere cu noi e impotriva noastra?( cam a ce miroase asta?!? Cat despre "fratilor"....apoi hotaraste-te.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mihnea noi ajunsi in secolul XX, cind femeia ARE CEVA DREPTURI, si tot nu am ajuns inca in punctul in care li s-ar permite sa treaca peste vre-o hotarire BARBATEASCA( nicidecum Dumnezeiasca). Singurele situatii in care au putut prelua friiele erau doar cele CIND BARBATII ERAU EXERMINATI DIN ZONA asa cum a fost cazul rusilor si a teroarei staliniste imbinata cu genocidul fascist... si uite ca dupa cum vezi acele femei nu au fost infhitite de gheena de foc ci au fost placute de Dumnezeu....deci CE DOVADA MAI CLARA PUTEM AVEA??? |
![]() |
Tags |
din ospățul credinței |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul pentru femeile insarcinate | anculina | Postul | 202 | 27.04.2016 09:39:32 |
Sfaturi pentru un prea-pacatos | laur_3440 | Pocainta | 6 | 16.05.2010 20:02:26 |
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? | andreicosmovici | Generalitati | 10 | 11.08.2008 08:29:04 |
|