Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2011, 19:47:50
Dasy de Mara Dasy de Mara is offline
Member

Data înregistrării: 28.12.2010
Locație: Nürnberg
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Dasy de Mara
Smile postul aspru

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Mi-ar plăcea tare mult să țin un post mai aspru (dar nu negru), dar sunt subponderală și sunt dezlegată și de la a ține prea multe zile de post normal
Am auzit ca si calugarii bolnavi sunt dezlegati de postul aspru pe care il au calugarii sanatosi dupa obisnuinta.
DV daca vreti sa postiti aspru smeriti-va ptr neputinta pe care o aveti si nu incalcati canonul ce vi l-a dat duhovnicul, [ca a pazi porunca duhovnicului este mai mult decat a-ti smeri corpul prin post si apoi te duci faci rele si injuri, sau a gandi rau de cineva] adica de a nu posti aspru, ci respectati-l dupa cum v-a spus, caci Domnul nu vrea jertfa nici suferinta peste masura ingaduintei trupului si a sufletului. Deasemeni faceti bine, ajutai si rugati-va mai mult. Sunt sigura ca daca va veti ruga neancetat Domnul va va implini dorinta dv nestramutata.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2011, 20:04:22
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dasy de Mara Vezi mesajul
Am auzit ca si calugarii bolnavi sunt dezlegati de postul aspru pe care il au calugarii sanatosi dupa obisnuinta.
DV daca vreti sa postiti aspru smeriti-va ptr neputinta pe care o aveti si nu incalcati canonul ce vi l-a dat duhovnicul, [ca a pazi porunca duhovnicului este mai mult decat a-ti smeri corpul prin post si apoi te duci faci rele si injuri, sau a gandi rau de cineva] adica de a nu posti aspru, ci respectati-l dupa cum v-a spus, caci Domnul nu vrea jertfa nici suferinta peste masura ingaduintei trupului si a sufletului. Deasemeni faceti bine, ajutai si rugati-va mai mult. Sunt sigura ca daca va veti ruga neancetat Domnul va va implini dorinta dv nestramutata.
De fapt mama e piedica mea cea mare, nu mă lasă să țin posturi prea lungi, îmi spune că sunt dezlegată. Când i-am spus duhovnicului, n-a spus nici da, nici nu, a răspuns destul de relativ. N-am pus problema postului aspru, dar dacă așa e la postul normal, vă dați seama că nu mai pot zice nimic de el.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2011, 20:59:57
Carmen FUNIERU's Avatar
Carmen FUNIERU Carmen FUNIERU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Am întâlnit persoane care nu postesc, dar în zilele de dezlegare gătesc pește spunând că așa scrie în calendar

Last edited by Carmen FUNIERU; 21.01.2011 at 21:02:53.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2011, 21:19:04
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carmen FUNIERU Vezi mesajul
Am întâlnit persoane care nu postesc, dar în zilele de dezlegare gătesc pește spunând că așa scrie în calendar
" La placinte inainte , la razboi inapoi " !
Vechi 21.01.2011, 21:25:17
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,cristiboss56

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
" La placinte inainte , la razboi inapoi " !
multi ani cristi si intelepciune sa ai.
ai indelunga rabdare ca face parte din dragoste si postul tine de posibilitatea credinciosului de a-l tine in raport cu sanatatea sa.io cred ca nu putem judeca pe cineva daca nu tine post
Vechi 21.01.2011, 21:35:59
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile Salut codana

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
multi ani cristi si intelepciune sa ai.
Asemenea si tie !
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 13:34:53
Dezlegari ,,speciale" in posturi Hector Postul 17 30.07.2012 11:32:32
Post Bogdan N Generalitati 5 18.06.2011 22:06:08
post dorinel78 Generalitati 16 25.03.2009 08:44:57
dezlegari blesteme in post evutza Generalitati 0 06.12.2007 21:55:08