![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
As vrea sa ma ajutati sa inteleg ce/cine sunt carismaticii si cu ce anume sunt ei diferiti de celelalte secte. Nu stiu daca se scrie carismatici sau charismatici, insa de cind am auzit prima data de aceasta secta, toata viata mea s-a dat peste cap in sens negativ, ducind la impartirea si invrajbirea membrilor familiei. Va multumesc!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Redăm mai jos un material publicat de Asociația Evanghelistică Fundamentalistă (Fundamental Evangelistic Association), Los Osos, California, SUA. El este intitulat astfel:
[SIZE=+2]The Charismatic Movement is dangerous[/SIZE] [SIZE=+2]– Watch out for it![/SIZE] (Mișcarea carismatică este periculoasă – feriți-vă de ea!) Pe la începutul secolului 20 a luat ființă Mișcarea penticostală, care pune accentul pe „vorbirea în limbi“ și pe „vindecarea miraculoasă“. Nereușita lor de a împărți drept Cuvîntul adevărului a dus la multe învățături false referitoare la lucrarea Spiritului Sfînt și a produs confuzie în mintea multor credincioși și necredincioși. Mișcarea penticostală a cîștigat teren în mod special în diferite biserici protestante, dar adepții lor au fost repede scoși afară – fie din cauza concepțiilor și practicilor lor neobișnuite cu privire la credință, fie, în cîteva cazuri, pentru că nu s-au simțit bine în biserici care deveniseră liberale pe plan teologic și lumești în atitudine și practică. Despre cei mai mulți dintre acești penticostali timpurii se poate spune cel puțin un lucru: ei au respins complet liberalismul mișcării ecumenice și n-ar justifica amestecul dintre lume și Biserică. (...) http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Articole/Miscarea%20carismatica.html http://en.wikipedia.org/wiki/Charismatic_Movement |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
dacă ar fi să aleg între varianta unui fiu ateu sau satansit și varianta unui fiu care cade ca secerat la "Liturghie", explicându-mi că așa îi dictează lui "Vântul" și că e întocmai cu apostolii, aș prefera-o pe ultima...
Nu inteleg care ar fi diferenta intre o credinta ratacita si un satanist?Nici una nu sunt bineplacute Lui Dumnezeu.De ce spuneti ca ati prefera copilul dvs sa fie mai degraba charismatic decat ateu sau satanist? http://www.youtube.com/watch?v=2ZbkHws7Vic am postat filmuletul si nu stiu sigur daca despre asta este vorba.poate ne raspunde cineva care e in tema |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ereticul, dacă nu este conștient de erezia sa, dacă nu este nimeni să i-o spună ori dacă este, dar nu identifică drept adevărat mesajul aceluia poate beneficia de indulgența lui Dumnezeu. Asta se înțelege de obicei prin "ignoranță invincibilă", termen folosit în opoziție cu "ignoranță vinovată" sau "obstinată". Prin urmare, unii eretici se pot mântui, alții nu se mântuiesc. Apostatul este cineva care a rejectat cuvântul lui Dumnezeu. Haina cea albă, primită în dar la Botez, el I-a aruncat-o în față Aceluia de la Care a primit-o. Apostatul este un om care a fost bogat, dar a pierdut tot. Deci, între o credință rătăcită și un satanist există atât o diferență în ceea ce privește gradul de abatere sau distanța față de Adevăr, cât și o diferență de atitudine față de El.
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred ca e aceeasi marie cu alta palarie.Charismaticii credeti ca nu sunt constienti ca sunt ,altfel,?Ei cred ca sunt cu Hristos saracii cand reactioneaza asa?Una e sa te nasti catolic ca asa e in tara si in familia ta si sa fii catolic pana la moarte(t ca in credinta respectiva ai deschis ochii) si alta e sa treci la penticostali si apoi sa mai devii si charismaticsub pretextul ca nu te.ai regasit la catolici etc
Noi avem obiceiul de a imparti pacatel in mari si mici,dar pana la urma ele tot pacate sunt.Si pedeapsa e aceeasi si anume pierderea Imparatiei Vesnice....nu o poti pierde intr.o masura mai mica sau mai mare ci pur si simplu o pierzi |
|
|||
|
|||
![]()
Va multumesc pentru aceste ginduri si raspunsuri. Am incercat sa stau de vorba si cu cei din aceasta secta, sa mi se explice logic si omeneste de ce sunt ei mai deosebiti decit noi ortodocsii si de ce ponegresc si se leapada atit de usor de Fecioara Maria, de Sfinti, de icoane, s.a. Insa am batut la o poarta semi-inchisa si am primit doar raspunsuri agresive si deloc coerente, avind tot mai mult impresia ca vorbesc cu niste oameni pierduti. Am constatat treptat, cu durere, ca sunt rataciti si distrugatori, ca nu accepta nici macar sa discute concret cu cineva de alta credinta. Sunt un cerc inchis, fals as spune, plin de rautate pentru cei care nu accepta sa ii urmeze in aceasta erezie, care se leapada enorm de usor de tot ce inseamna bunatate si buna intelegere, fiind deschisi, in schimb, la tot ce vine din partea americana (??). Sensibilitatea aceasta exacerbata catre tot ce tine de asa-zisa religie pe care o imita de la americani este infiorator de prezenta in viata noastra....
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine/ce sunt? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 29.05.2011 18:31:25 |
Cine sunt Sfintii Parinti? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 37 | 25.11.2010 11:21:04 |
Cine sunt extraterestii? | Callyope | Intrebari utilizatori | 65 | 10.10.2010 20:37:24 |
Cine sunt cu adevarat? | Generalitati | 12 | 10.08.2009 21:52:09 |
|