![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"presa vremii" ... care presa?! cate posturi de televiziune existau? cand prezentau imagini, aratau mai ales cei cativa oameni ai strazii care se alaturase-ra manifestarii. iar noua securitate lansau zvonuri cum ca se practica prostitutia, ca se vindeau droguri. nimic mai fals. golanie a fost ce a facut Iliescu si ai lui. dar despre felul in care i s-a pus capat acestei manifestatii ce parere ai? mineriada ce a fost? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unii dintre cei care au fost acolo au avut idealuri înalte și nobile dar din păcate au făcut jocul unor grupuri de interese. Până la proba contrară ramân imaginile din presă care ilustrează mizeriile care se petreceau acolo. Mineriadele? tot golănie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
chiar si atunci cand au venit minerii. existau corturi in care stateau cei ce faceu greva foamei. in presa se spunea ca acolo se practica prostitutia. poate au avut loc relatii sexuale intre diversi participanti. dar nu prostitutie. a cui joc au facut? tu nu te-ai mai uitat la tv in ultimii 20 de ani? au fost ma multe documentare in acest sens. PU nu a fost o mizerie. asa a prezentat-o Iliescu. adevaratul golan a fost Iliescu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa ca, inainte de a arunca cu pietre: Stiti cine i-a denumit asa pe demonstranti? Iliescu. Oare este acesta un fapt nemaintalnit in istoria moderna a Romaniei? Haideti sa vedem: Stiti cum i-a numit Ceausescu pe demonstrantii din Piata Universitatii din 20 decembrie 1989? Golani, impotriva carora s-a tras, au fost batuti, arestati. Stiti cum i-a numit Ceausescu pe demonstrantii din decembrie de la Tmisoara? Subversionisti si golani. Stiti foarte bine ce s-a intamplat, nu? Stiti cum i-a numit Ceasescu pe demonstrantii de la Brasov din 1984? Subversionisti si golani. Banuiesc ca stiti cum s-a procedat impotriva lor, nu? Stiti cum i-a numit Petru Groza pe demonstrantii de la Bucuresti din 1956? Golani si talhari. Uitati-va in cartile de istorie. Stiti cum au fost numiti studentii din 1946 de la Bucuresti care au demonstrat pentru Regele Mihai si mai apoi cei care au inceput greva generala studenteasca de la Timisoare? O mana de golani si talhari, masuri de represie, ibidem. Va apare undeva o corelatie? Puteti trage vreo concluzie? In acest sens, da, am fost cu bucurie un "golan" atat in 1989, cat si in 1990. Si va garantez ca nu am fost nici sodoma, nici gomora, nici nu am vazut droguri, prostitutie si nici altceva in Piata Univeritatii. Poate daca ati fi avut curajul sa vedeti cu prorii ochi, ati fi avut marea sansa de a participa la rugaciunea in comun a peste 3000 de oameni, ingenunchiati cu lumanari in mana si rostind cu evlavie "Tatal nostru". Sau, pardon, ca profesoara de fizica in anul trei de definitivat, cum eram in anul 1990 la un liceu din Bucuresti, membra a grupului de formare "Amnesty international_Romania", membra fondatoare a "Caritas"-ului, viitoare bursiera in Germania, intru totusi in definitia dvs. de om "cinstit, coresct , educat, cu un comportament civilizat"? Dar haideti sa uitam de micimea mea, credeti ca domnul prof. Emil Constantinescu, declarat "golan" oficial, ar fi suficient de "educat"? Cautati lista "golanilor" care s-au autodeclarat atunci astfel, daca va intereseaza. O sa ramaneti uimita cand o sa vedeti si cinstiti preoti. Da, si ce s-a intamplat cu muncitorii, studentii, intelectualii din Piata Universitatii de la Bucuresti in noaptea in care au venit minierii, in iunie 1990? Ati fost atunci la Universitate? Nu? Dar poate ati gasit raspunul intrebarii de corelatie puse? Da, asa este, au fost represii care s-au inscris, cum altfel, in modul represiv istorc romanesc (si nu numai). Strazile misunau de mineri cu bate in mana! Haideti sa va descriu eu cum arata vechea si istorica noastra Universitate bucuresteana: Facultatea de Geologie: era facuta zob, colectiile de minerale erau toate sparte, toate laboratoarele erau ciob! Dar nu numa, ea, si Literele si Matematica. Da, sa va povestesc de studentul care venise sa-si dea examen, imbracat frumos la costum (cum era pe vremea aceea), tocmai in aceeea zi extraordinar de frumoasa, cu un cer albastru si senin, si care a fost batut in fata Facultatii de matematica, intrand in coma? Sau sa va spun mai degraba despre bietul tanar, care nu stiu ce era de meserie, prins si batut la Scala si care isi tinea un ochi in mana? Sau sa va povestesc despre doamna gravida, care a incercat sa se amestece, vazand minierii batand un alt tanar si a fost luata de doi mineri si controlata in mod jignitor si fara pudoare in vazul tuturor de brutele astea? Bunul Dumnezeu a avut inssa grija, in apropiere fiind o casca alba (acestia erau ingineri) , care a impiedicat poate un act si mai injositor si care ne-a spus in soapta sa plecam cat mai repede spre casele noastre? Sa va spun cum ne-au oprit minierii si ne-au perchezitionat din nou, si am scapat spunand ca mergem la spital, sa nasca? Sau poate ati auzit de studentii si muncitorii arestati si incarcerati in masa la Jilava i in beciurile Militiei (inca pe atunci) de pe Calea Victoriei? Sau de distrugerea sediurilor celorlate partide? Sau cum defilau minerii beti prin Bucuresti si se simteau stapani pe un oras intreg? Pana au ajuns in Ferentari... And that is another story... Da, a fost prima oara cand mi-a fost rusine ca sunt romanca. Si atunci am luat hotararea sa plec din tara. Ati auzit de Adrian Munteanu? Poate mai este in tara, vorbiti cu el. Sau cu fratii Roncea, unul fotograf si altul jurnalist.... Cautati si veti afla. Si daca parea dvs. va ramane aceeasi, that`s it. Dar nu denigrati atat de usor amintirea unei miscari studentesti, care se inscrie in randul celorlate miscari anticomuniste. Sau sunt comunistii cei care sunt "corecti" si "drepti"? Cu tot repectul si daca v-am suparat, va cer scuze de dinaninte. Doamne ajuta! Last edited by lacramioare31; 24.01.2011 at 22:48:38. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt doar împotriva manifestărilor de stradă. Cred că schimbarea nu se poate produce decât odată cu schimbarea noastră. Mi-am exprimat părerea personală. Atâta tot. Îți respect părerea și mi-aș permite să-ți sugerez să scrii o carte despre aceste evenimente la care ai participat, despre oameni și idealuri în care ai crezut și încă mai crezi. Nu toți gândim la fel. Dacă aș fi fost în București tot nu aș fi luat parte la acele manifestări. Creștinul este dator să lupte cu armele sale chiar dacă rezultatele se vad mult mai târziu sau nu sunt vizibile. Nu am nimic cu cel care a murit, Dumnezeu să-l ierte și să-și gasească liniștea acolo unde nu este nici mâhnire, nici lacrimi, nici durere și nci rautate. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nici nu le agreez prea tare. Dar sa nu uitam ca tot manifestarile de strada l-au dat jos pe Ceausescu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-grecii cand a venit papa paul la ei au iesit in strada pt ca nu le-a convenit sa fie slavit papa intr-o tara ortodoxa;la fel cand a fost cu cipurile au iesit in strada; -ca sa de-a romanii jos regimul comunist si pe Ceausescu au iesit in strada; la fel si cei din Piata Universitatii din 1990 -pe 1 sau 2 iunie ASCOR-ul si cu Noua Dreapta protesteaza pasnic impotriva avorturilor dar tot PE STRADA....(intr-un an am fost si eu cu ei si am cutreierat orasul tinand in mana o icoana crestina,ca sa aratam ca suntem impotriva avorturilor). Cateodata trebuie sa iesim si pe strada chiar daca adevarata schimbare vine din interior... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
este dreptul tau sa fii impotriva manifestarilor de strada, indiferent daca sunt anticomuniste sau nu. Este in ordine, nu-i o problema. Fiecare are dreptul sa-si aleaga propriile idealuri si fiecare se poate implica pentru ele, in modul pe care il crede de cuviinta. Fiecare are dreptul sa-si formeze o parere, dar este de datoria fiecaruia sa incerce sa pastreze obiectivitatea , care se obtine dupa consultarea mai multor surse, in general si in acest caz specific, in afara celor pe care le-ai avut la dispozitie acum 20 de ani. Dar din nou, alegerea este a ta. Insa, si aici esti desigur de acord cu mine, datoria fiecaruia (si mai ales a unui crestin) este aceea de a exprima o parere personala, cu respect si fara a judeca. Te citez: "Iată de ce golănia din Piața Universității mi s-a părut și o consider încălcare gravă a normelor de conviețuire în societate. Presa de atunci prezenta cu lux de amănunte ce se petrecea, acolo și anume golănie acolo era Sodoma și Gomora ( așa reieșea din pozele și comentariile din ziare)" Draga mea, nu stiu daca te-ai informat intre timp sau nu, este si ramane decizia ta, dar prin "mi-am exprimat doar parerea mea personala" nu ai vorbit doar despre o miscare anticomunista, ci, ai numit golani (in sensul jignitor) si ai pus doua mari nume ale ortodoxismului romanesc alaturi de notiunile de sodoma si gomora: pe Parintele Galeriu, care a participat direct la rugaciunile din Piata si pe Parintele Staniloaie, care a trimis un mesaj de sprijin catre studentime, chiar dupa Sf. Paste, pe 15 mai 1990. Draga Dorina, cred ca nu aceasta a fost intentia ta, ca om crestin. Astfel, subliniez din nou, cat de important este sa ne informam despre o tema inainte de a vorbi. Iar daca nu stim, mai bine tacem decat sa aruncam cu pietre. Doamne ajuta! Last edited by lacramioare31; 26.01.2011 at 20:48:08. Motiv: greseli de exprimare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te susțin. Nu te lăsa tulburată. Adevărul folosește pe toți, mai devreme sau mai târziu. Doamne ajută! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Cristian Pomohaci | nutzy | Mari Duhovnici si predicile lor | 332 | 26.05.2013 15:37:11 |
Cristian Gog si,, Romanii au talent" | dumitrucelmare2000 | Generalitati | 123 | 19.05.2012 12:05:55 |
Cristian Pomohaci | maxx2000ro | Generalitati | 14 | 05.05.2010 13:54:24 |
Cristian pomohaci | catalinabalhui | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 20.07.2009 19:32:37 |
|