Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.01.2011, 10:10:02
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 294. Pucioșii propovăduiesc învățăturile mincinoase denunțate de Apostolul Pavel

294. Pucioșii propovăduiesc învățăturile mincinoase denunțate de Apostolul Pavel în Epistola Întâia către Timotei (partea a II-a: oprirea de la căsătorie) (VII)

După moartea Verginicăi a urmat la “proorocie” lelița Maria. Nici discursul Mariei despre căsătorie nu s-a radicalizat. Căsătoria este în continuare “oprită” doar pentru cei care doresc să “aibă inimă pentru Domnul Pucios”, adică să adere la sectă, în care ei urmează să ducă o viață aparent “monahicească”. Aderenții care acceptă “căsătoria albă” sunt avertizați că au printre ei vânzători, gata să-i “toarne” la autoritățile civile comuniste, pârându-i că “au făcut o căsătorie de formă, ca să le înșele vigilența lor revoluționară, dar în realitate ei sunt mistici, habotnici și obscurantiști”:

"... Cine are urechi de auzit, să audă, și cine are inimă pentru Domnul, să înțeleagă. Domnul a oprit căsătoria pentru că nu mai e timp de întinare și de pofte trupești, dar luați bine seama, că sunt între voi lupi îmbrăcați în piei de oi." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 18 aprilie/1 mai 1982)

Oprirea căsătoriei numai pentru adepții pucioși (denumiți aici "creștini", în mod îngâmfat și selectiv, pentru a scoate în evidență faptul că ei sunt singurii creștini care au mai rămas pe pământ) este confirmată și prin intenția declarată ca prin această manevră aceștia să se deosebească și mai bine de ceilalți oameni, "cei din lume", lumea deșartă, care doar se consideră creștini, fără însă să mai și fie:

"Am oprit căsătoria și întinarea la creștini. Prin aceasta îi voi deosebi de lumea cea deșartă care se întinează până moare. Cine nu-și spală hăinuța, nu se poate strecura la Domnul. În lume nu se mai folosește nici postul, nici rugăciunea, ci numai curvia. Vor fi trupuri care vor zăcea, și sufletul nu va ieși.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 22 octombrie/4 noiembrie 1984)

O problemă "spinoasă" este aceea a căsătoriei preoților.
Se știe că în Biserica Ortodoxă se aplică sfaturile apostolice ( “Se cuvine, dar, ca episcopul să fie fără de prihană, bărbat al unei singure femei...” - 1 Tim.3,2) care a dus la obiceiul (devenit între timp, regulă) ca preotul de mir să se căsătorească, pentru a rezista mai bine ispitei adulterului – în timp ce ieromonahii au rămas mai departe celibi, având în vedere opțiunea lor de a trăi izolați de societate.
Lelica Maria consideră însă că celibatul preoților trebuie neapărat generalizat: nu numai ieromonahii, dar și preoții de mir trebuie să renunțe la căsătorie. Lelica Maria nu scapă ocazia de a diaboliza însăși instituția preoției, folosind o asociere foarte dragă sectanților: "preoțimea este cea care L-a pus pe Hristos pe cruce!". Ea identifică astfel în mod intenționat și interesat ( dar ticălos și fals) preoția Legii Vechi și preoția cea nouă, cea creștină. În consecință, (spre deosebire de sora ei, Virginia, care-i îndemna stăruitor pe adepții ei să nu părăsească sfânta Biserică) lelica Maria introduce o inovație importantă și gravă prin consecințele ei, atunci când susține că adepții ei pot foarte bine să nu mai meargă la slujbele preotului din biserică, ci să se adune în jurul ei, ca să-i asculte "cuvântul" , argumentând că "este mai importantă coborârea lui Hristos-Cuvântul", prin gura ei, la creștinii adepți. Această "coborâre" a duhului vorbitor îi așadar oprește pe adepți de la mersul în biserică, pe motiv că "duhul pucios este mai mare decât biserica" :

"... Astăzi sunt pline școlile care pregătesc tineri să fie preoți. De ce să fie preot? Pentru lume? Când iese preot, el trebuie să se căsătorească și nu mai lucrează ce-i dau Eu. A ajuns la hop. Preot să te duci în lume? Preoțimea M-a pus pe cruce, că nu i-a plăcut cu ce am venit Eu. Chiar și ucenicilor Mei nu le-a plăcut cu ce am venit Eu. Fiilor, nu vă îndoiți că am coborât Eu și n-ați putut merge la biserică. Eu sunt mai mare decât biserica, și tot biserică e și când stați de vorbă cu Mine." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 25 noiembrie/8 decembrie 1985)

Atunci când fiii familiei Chivulescu, din cetatea Căprioru, cer de la lelica Maria să obțină pentru ei "de la Domnul" binecuvântare pentru a îmbrăca haina preoției, se izbesc de o condiționare care nu-i prea încântă: obligația de a rămâne preoți celibi. Adică, să îmbrace haina monahală doar de formă, dar nu cumva să primească și tunderea în monahism și să intre în mânăstire. Li se explică faptul că rejectarea căsătoriei este singura cale prin care un preot poate să rămână "în planul lui Dumnezeu":

"... Poți să le împlinești pe toate, dar trebuie să împlinești și curățenia trupului. [...] Dacă vrei să îmbraci haina de preot, să îmbraci haina de monah. Nu în forma monahiei, dar vreau să te am ca un monah. Vrei? Nu prea vrei. Dar să te găsească venirea Mea acolo unde vrea Dumnezeu. Eu ți-am dat cuvântul Meu dacă-l vrei. Nici unul dintre voi nu vreți să îmbrăcați haina de monah? De ce nu vrei? Că vrei căsătorie. Dacă vrei căsătorie, înseamnă că ieși din planul lui Dumnezeu." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 20 ianuarie/2 februarie 1989)

Last edited by mariamargareta; 24.01.2011 at 10:28:23.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Mesaj,propunere TEOLOGUL Generalitati 45 08.01.2011 12:16:34
Fenomenul Noul Ierusalim de la Pucioasa mihailt Secte si culte 2319 30.07.2010 23:36:37
un mesaj frumos The_Fallen Generalitati 1 14.07.2010 22:22:29