Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.01.2011, 17:33:15
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ludovic Vezi mesajul
De ce sa nu ne putem ruga pt cei de alta religie?Daca te uiti in pilda samariteanului milostiv ai sa vezi ca personajele din pilda erau de religii diferite :).
Oricum daca e sa ne referim strict la ortodocsi, crezi ca dc te-ai ruga pt stalin l-ar scoate Dumnezeu din iad?
Am zis că nu ne putem ruga pt. morții de altă religie, nu m-am referit la vii. Stalin a fost ateu, păcat împotriva Duhului Sfânt, nu va ieși din iad.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 17:34:58
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Orice om are posibilitatea să devină sfânt, nu e nevoie de doctorate pentru aceasta.
Bine zis, are POSIBILITATEA, nu înseamnă că este sigur. Voi n-așteptați să deveniți sfinți, pt. a tâlcui Scriputra.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 19:31:33
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Am zis că nu ne putem ruga pt. morții de altă religie, nu m-am referit la vii. Stalin a fost ateu, păcat împotriva Duhului Sfânt, nu va ieși din iad.
sf. Grigorie Dialogul s-a rugat pentru mantuirea imparatului Traian.
si Dumnezeu i-a ascultat rugaciunea.
Dumnezeu i-a zis ca l-a iertat pe Traian, dar sa nu se mai roage pentru pagani.
dar l-a ascultat.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 20:14:41
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
sf. Grigorie Dialogul s-a rugat pentru mantuirea imparatului Traian.
si Dumnezeu i-a ascultat rugaciunea.
Dumnezeu i-a zis ca l-a iertat pe Traian, dar sa nu se mai roage pentru pagani.
dar l-a ascultat.
Exact asta povesteam, dar nu mai știam care sfânt era.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 20:22:07
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Exact asta povesteam, dar nu mai știam care sfânt era.
vezi, e bun si ateu la casa omului
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 20:33:17
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
vezi, e bun si ateu la casa omului
Orice om e folositor Inclusiv ateii. Mai ales un ateu care să ne amintească detalii legate de teologie
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 10:52:45
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Face un om de rând (cioban ca David, ori pescar ca Petru) o mică dar sinceră rugăciune după care citește [on topic]:

"Cei vii știu că vor muri, dar cei morți nu știu nimic..." (Ecl.9,5)

iar Duhul Sfânt al lui Dumnezeu îl ajută să înțeleagă că cei morți chiar nu mai știu nimic. Până la înviere ei dorm somnul morții. Însă omul care se crede înțelept (eventual având studii teologice), se bizuie pe autosuficiența lui și pe a înaintașilor lui, iar duhul (nu spun care) îl ajută să înțeleagă că de fapt omul după ce moare plutește în altă lume, le vede și le știe pe toate...
prietene, te ratacesti nestiind scripturile!Cum poti sa afirmi ca omul dupa ce decedeaza "doarme somnul mortii pana la inviere"? Citeste Luca 16: 19-31.Ce spune acolo:bogatul se chinuia in iad (constient fiind) sau dormea somnul mortii?Citeste si Apocalipsa 6: 8-9
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 15:34:54
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Face un om de rând (cioban ca David, ori pescar ca Petru) o mică dar sinceră rugăciune după care citește [on topic]:

"Cei vii știu că vor muri, dar cei morți nu știu nimic..." (Ecl.9,5)

iar Duhul Sfânt al lui Dumnezeu îl ajută să înțeleagă că cei morți chiar nu mai știu nimic. Până la înviere ei dorm somnul morții. Însă omul care se crede înțelept (eventual având studii teologice), se bizuie pe autosuficiența lui și pe a înaintașilor lui, iar duhul (nu spun care) îl ajută să înțeleagă că de fapt omul după ce moare plutește în altă lume, le vede și le știe pe toate...
prietene, te ratacesti nestiind scripturile!Cum poti sa afirmi ca omul dupa ce decedeaza "doarme somnul mortii pana la inviere"? Citeste Luca 16: 19-31.Ce spune acolo:bogatul se chinuia in iad (constient fiind) sau dormea somnul mortii?Citeste si Apocalipsa 6: 8-9
Total scos din context. Acel capitol vorbește despre deșertăciunea acestei lumi, toate vor muri, toate se vor duce... Vrea să zică în acel verset, care apropo, nu-i complet, că toți vom muri odată, așa că nu trebuie să punem preț pe deșertăciunile acestei lumi, pentru că oricum moartea ne va despărți de lumea materială.

Ce tristă e religia la voi, până la Judecata Universală, oamenii vor fi într-o stare de latență. Chiar nu mi-ar plăcea să fie adevărat ce spuneți.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 15:52:49
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Ce tristă e religia la voi, până la Judecata Universală, oamenii vor fi într-o stare de latență. Chiar nu mi-ar plăcea să fie adevărat ce spuneți.
Dar ce scenariu de groază este să aștepți moartea știind că vin dracii și te poartă în dreapta și-n stânga în lumea spiritelor, după care ajungând la "loc de verdeață" să-ți vezi familia cum plânge după tine și nu poți să iei legătura cu ei decât prin intermediul unei vrăjitoare, ori a unui satanist! Să fii convins că acesta nu e un film de groază, ci realitatea unei religii, nu-ți mai rămâne decât să-ți pierzi mințile în așteptarea grozavei zile de "trecere în lumea spiritelor"!
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 19:32:44
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Dar ce scenariu de groază este să aștepți moartea știind că vin dracii și te poartă în dreapta și-n stânga în lumea spiritelor, după care ajungând la "loc de verdeață" să-ți vezi familia cum plânge după tine și nu poți să iei legătura cu ei decât prin intermediul unei vrăjitoare, ori a unui satanist! Să fii convins că acesta nu e un film de groază, ci realitatea unei religii, nu-ți mai rămâne decât să-ți pierzi mințile în așteptarea grozavei zile de "trecere în lumea spiritelor"!
Realitatea descrisa de dumneaoastra e adevarata si amara. Insa aceasta groaza este depasita de speranta ca Isus Cristos insusi, care si-a dat viata pentru noi, ne va astepta in ziua aceia. Iar daca da bunul Dumnezeu si ajungem in acel "loc cu verdeata" avem posibilitatea de a ne ajuta familia prin rugaciunile noastre. Iar familia noastra, bucuroasa pentru noi, isi va indrepta rugaciunile catre ceilalti oameni (pentru noi nu mai e nevoie, ca deja vom fi ajuns in Rai), deci inclusiv pentru dumneavoastra. Sa ne ajute Dumnezeu ca asa sa se intimple!

Last edited by nutucutu; 10.02.2011 at 19:48:08.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Grija sotului fata de sotie ! windorin Nunta 48 08.12.2012 01:38:38
Grija pentru mantuire nico.dia Intrebari utilizatori 4 23.05.2010 19:26:41
Grija lui Dumnezeu pentru noi giovaninnaa Generalitati 15 09.10.2009 08:47:49
425 de morti de holera podolski_2 Umanitare 5 05.12.2008 00:04:45