![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Am dat acel citat ca dovadă că în afara mediului catolic și ortodox afirmația lui Irineu e considerată falsă. Uite un citat dintr-un autor creștin, chiar catolic, care de asemeni afirmă că Irineu a creat un fals: The earliest list to survive for Rome is the one supplied by Irenaeus, and in it this symbolic function is very clearly at work. Irenaeus underlines the parallels between the Apostles and bishops by naming precisely twelve bishops of Rome between Peter and the current incumbent, Eleutherius. The sixth of these bishops is named Sixtus. It all seems suspiciously tidy. The list is certainly a good deal tidier than the actual transition to rule by a single bishop can have been (Duffy, Eamon. Saints & Sinners: A History of the Popes. Yale University Press, New Haven (CT), 2002, p.14). http://www.cogwriter.com/sixtus.htm Eusebiu de Cezareea se baza tot pe afirmațiile lui Irineu deci argumentul e circular. Epistola întâi a lui Petru nu a fost scrisă de Petru ci de alt autor. Aceasta este opinia majorității cercetărilor: 'Most scholars believe that 1 Peter is pseudonymous (written anonymously in the name of a well-known figure) and was produced during post-apostolic times.' Harris, Stephen L. Understanding the Bible. Palo Alto: Mayfield. 1985. p. 352 http://en.wikipedia.org/wiki/First_Epistle_of_Peter Moaște false sunt cu duiumul, probabil majoritatea moaștelor sunt false, deci nu ar fi de mirare ca și cele ale lui Clement să fie false. Dar nu asta e problema. Am arătat că în timpul lui Clement Roma nu avea episcop, deci Clement nu era episcop. Repet: până la jumătatea secolului 2 biserica din Roma nu era condusă de un episcop, nu avea organizare monarhică ci era condusă de un colegiu de preoți. Acest tip de organizare a existat inițial în toate bisericile creștine cu excepția celor din Asia Mică și Ierusalim. Și alte biserici, precum cele din Alexandria, Corint sau Filipi nu au avut episcop în primul lor secol de existență. Ideea că apostolii ar fi pus episcopi în toate orașele e o tradiție apărută mai târziu, neconformă cu realitatea.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 24.01.2011 at 13:59:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
acum hai sari cu mai mult decat citatu ala din wikipedia de la scrisoarea aia.. sau da-mi o trimitere unde o pot gasi..
p.s accept in orice limba.. |
|
|||
|
|||
![]()
Tu mi-ai zis unde o gasesti pe site-ul catolic, eu ti-am raspuns ca la scrisoarea 15, asa cum scrie in mesaj. Eu am cautat-o si acolo am gasit-o. Oricum, are o mica importanta.
|
|
|||
|
|||
![]()
atunci de ce nu-mi dai trimitere la locul unde ai gasit-o?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Restul sunt citate din diversi autori, pareri din acestea sunt multe pe diverse teme in vest. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu tu mi-ai zis unde sa caut? La Saint Jerome, scrisoarea 15. http://www.newadvent.org/fathers/3001015.htm
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Autorii aceia au făcut facultăți serioase, au studiat ani sau zeci de ani documentele pe care se bazează tradițiile bisericești catolice și ortodoxe. Sunt experți în acest domeniu față de noi, care nu cunoaștem nimic. În Occident este adevărata școală de exegeză a Scripturii și a textelor vechi, nu la noi. Oamenii ăia știu ce spun, e meseria lor. Tu stai cu capul în nisip și ai impresia că le știi pe toate fiindcă ești ortodox. Mai bine începe și caută să te documentezi, nu mai respinge ceva fără să cunoști, că te manifești ca un fanatic neinstruit.
|
|||
|
|||
![]()
Iara semnalez un credincios asa zis ortodox care numai ortodox nu este...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfantul Apostol Andrei | cristiboss56 | Diverse Sarbatori | 19 | 29.11.2016 20:22:53 |
pe ce baza afirma catolicii ca Petru a fost primul papa? | ludovic | Secte si culte | 52 | 05.10.2011 11:31:55 |
Crucea Sf. Apostol Petru vs. crucea satanica | camy_d | Sfintii Apostoli Petru si Pavel | 19 | 14.04.2011 04:23:25 |
Intrebare: Sfantul Petru era un apostol al Domnului Hristos? | 52ZIZO | Despre Sfanta Scriptura | 7 | 25.08.2010 23:57:21 |
Sfantul Petru a fost episcop al Romei? | delia95 | Intrebari utilizatori | 0 | 26.03.2010 13:03:28 |
|