![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ultima, numai Dumnezeu o stie. :) Iluminarea (sfintenia) e doar inceputul unei alte vieti, mult mai bogata, mai reala, mai frumoasa decat viata asta. Si se merge tot in sus. Dar imposibil pentru noi sa privim prea departe. Deja numai ceea ce intuim noi ca ar fi umatoarea viata este ceva incompresibil pentru mintea noastra. E ca si cum o furnica ar incerca sa inteleaga ce este omul. Ramane sa vedem. Si putem vedea doar mergand inainte. Cei ce au ajuns mai departe ne-au spus deja ca darurile, satisfactiile si frumusetea celeilalte vieti (cele iluminate, de sfant, viata care se situeaza la nivelul constiintei deasupra mortii fizice) nu pot fi descrise in cuvinte omenesti si imaginate la adevarata lor valoare, decat traindu-le.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E complicata problema, ma lupt cu ea :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, am inteles. Cred ca cine reuseste sa inteleaga si sa manifeste iubirea, chiar si fara a o intelege rational, ci direct la nivel de perceptie a bucuriei, trece foarte usor peste problemele si confuziile mintii. Cred ca este calea cea mai scurta catre iluminare. Dar asta presupune un suflet cu totul special, altruist din nastere, suflet neschimbat de copil inocent :) Si nu cred sa fie prea multi pe pamant. Noi restul, trebuie sa procesam rational lucrurile, si sa ne dam silinta sa intelegem care sunt actiunile cele mai bune de facut. Cel putin eu, nu vad cum as putea deveni peste noapte un suflet de copil inocent. Noi avem deja mentalul facut varza de catre societate (pacatele parintilor) si trebuie sa-l indreptam. Pe langa asta, avem si conditionari genetice (patimi instinctuale - tot pacatele parintilor) pe care trebuie sa le controlam.
|
|||
|
|||
![]()
Sa va dau raspunsul copilului meu: "traim ca sa-L cautam si cunoastem pe Dumnezeu".
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Last edited by Melissa; 26.01.2011 at 21:42:43. |
|
|||
|
|||