![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
295. „Top 10” (I)
Cineva a fost curios să afle cam cum ar arăta (cităm) „un clasament al aberațiilor pucioase, deținătorii exclusivi ai "adevărului" în România...., un fel de TOP 10” . Este greu de făcut un clasament al ereziilor luând drept criteriu de selecție doar gradul lor de stupizenie. Ereziile sunt la fel de periculoase pentru credință, deoarece toate atentează la integritatea adevărului, iar gradul de prostie sau de nebunie care le însoțește adesea devine aproape nerelevant. Totuși, o încercare de a-i satisface curiozitatea celui care a avut această inițiativă, s-ar putea face. La prima vedere, cele mai impresionante gogorițe pucioșești ar putea fi următoarele (ordinea lor însă poate fi oricând schimbată, fără prea mari consecințe): 1. Pucioșii cred ca la Facerea Lumii, primul petec de pământ care a ieșit din ape (interpretarea literală a versetelor 9 și 10 de la cartea Facerii) a fost pământul român, mai exact grădina de la Glodeni-Pucioasa unde a fost zidită în anul 1991 biserica pe care ei o numesc “Templul Noul Ierusalim”: “...Mi-am ales în România petecuțul de pământ care s-a ivit prima dată din apă atunci când am făcut cerul și pământul, și acest petecuț l-am numit grădinița cuvântului Meu, taina Mea cea dintru început ivită din apă, primul petecuț de uscat, capul pământului, piatra cea din vârf. ” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 3-8-1997) “Eu nu te-am uitat, iubito, și M-am întors în pământul tău […]. Tu ai fost primul petecuț de uscat care a ieșit din ape la facerea lumii, și l-am numit pământ după ce am făcut cerul despărțind apele de sus și de jos. Iar din apele de jos te-am scos pe tine întâi ca pe o pruncă nou-născută ridicându-te de creștet în sus și ți-am dat pânză albă de botez, pe care am scris cu mare taină numele tău cel de la sfârșit de timp: Ierusalimul venirii Mele a doua oară de lângă Tatăl.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 21-11-2002) “Mama Mea cea plină de blândețe și de duh umilit ca și Fiul ei, Cel Unul născut din Tatăl și din ea, Mă mângâie aici, pe pământul țării întoarcerii Mele cu duhul și cu cuvântul între oameni, pe pământul cel întâi ieșit din ape la facerea cerului și a pământului[…]” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 9-1-2005) “ Dumnezeu a ales România, asta a fost opțiunea Lui. Pentru că, așa cum spune Dumnezeu, “România a fost primul pământ care a apărut din ape la Facerea lumii …” (citat din alocuțiunea lui Marian Zidaru , rostită la interviul luat de Cristian Tabără în emisiunea TV “Te vezi la Știrile ProTv: Taina Noului Ierusalim”) Comentariu: Cel mai simplu argument care contrazice această teoremă pucioșească este acela că primul petec care iese din ape este în mod inevitabil și cel mai înalt de pe glob. Există sute sau mii de vârfuri înalte în toată lumea, cel mai înalt fiind Everestul, cu cei 8848 de metri altitudine deasupra nivelului mării. Semnificativ este faptul că în limba nepaleză numele acestui vârf este Sagarmāthā (Mama Oceanului), iar tibetanii îl denumesc Chomolungma (Mama Universului). Aceste denumiri arată că și alte popoare s-au gândit la apariția pământului din ape la Facerea Lumii, dar au făcut o alegere ceva mai inspirată și dovedind ceva cunoștințe de fizică și de geografie. În schimb, dealurile Pucioasei care înconjoară localitatea Glodeni-Vale, localitate unde pucioșii pretind că a ieșit pământul din ape la Facerea Lumii, nu depășesc modesta înălțime de 400 de metri, adică de 20 de ori mai puțin! 2. Pucioșii cred că după Potop, primul petec de uscat care a apărut după retragerea apelor a fost tot grădina de la Glodeni-Pucioasa: “ Dumnezeu a ales România, asta a fost opțiunea Lui. Pentru că, așa cum spune Dumnezeu, “România a fost […] primul pământ care a ieșit din ape de după potop[…]” (citat din alocuțiunea lui Marian Zidaru , rostită la interviul luat de Cristian Tabără în emisiunea TV “Te vezi la Știrile ProTv: Taina Noului Ierusalim”) Comentariu: Argumentul de la punctul precedent pare a fi suficient și pentru această aberație. 3. Pucioșii pretind că Adam a fost plămădit de Dumnezeu din lutul luat din grădina lor de la Glodeni-Pucioasa, și din acest motiv satul s-a numit Glodeni (glod = lut): “...Mi-am ales în România petecuțul de pământ […] iar când l-am zidit pe om din pământ, acesta a fost locul de unde am luat pământ. ” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 3-8-1997) “Eu nu te-am uitat, iubito, și M-am întors în pământul tău pe care i l-am dat la început de moștenire omului cel zidit de mâna Mea, că din tine am luat cu mâna pământ, și din el l-am plămădit pe om.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 21-11-2002) “[…] Mă mângâie aici, pe pământul țării întoarcerii Mele cu duhul și cu cuvântul între oameni, […] pe locul din care Eu, Cuvântul Tatălui, am luat lut cu mâna și l-am plămădit pe om în ziua a șasea între zilele facerii[…]” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 9-1-2005) “Mergi, Ierusalime, […] iar acum am venit în acest sătuț pe care omul l-a numit cu numele pământului, și acest nume s-a născut cu mare taină prin îngerii Mei cei ce au vegheat pentru numele sătuțului Meu de azi (Glodeni, n.r.)” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 7 -1- 2002) “ Dumnezeu a ales România, […] și, mă întorc cu 7500 de ani înapoi, și spun că “România, din pământul românesc, Dumnezeu l-a plămădit Adam” . Și după cum mărturisește Cuvântul lui Dumnezeu în acest loc, chiar… să zicem, bulgărele de pământ din care l-a plămădit pe Adam a fost exact cel din ograda aceasta în care s-a construit biserica.” (citat din alocuțiunea lui Marian Zidaru , rostită la interviul luat de Cristian Tabără în emisiunea TV “Te vezi la Știrile ProTv: Taina Noului Ierusalim”) Comentariu: Glodeni-Vale este de fapt un sat atât de apropiat de Pucioasa, încât este uneori considerat un cartier al orașului. Problema este că Glodeni nu este singura localitate cu același nume. Tot în Dâmbovița mai este o comună cu numele Glodeni (lângă comuna Brezoaiele, la sud de Pucioasa). Paradoxul este că Glodeni-Vale al pucioșilor este mai la deal decât comuna Glodeni de lângă Brezoaiele. Mai există un sat Glodeni, în comuna Bălănești din Gorj. Pe ce criteriu au stabilit pucioșii că Adam a fost plămădit din lutul lor, când putea foarte bine să fie plămădit din lutul altor Glodeni? |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Mesaj,propunere | TEOLOGUL | Generalitati | 45 | 08.01.2011 12:16:34 |
Fenomenul Noul Ierusalim de la Pucioasa | mihailt | Secte si culte | 2319 | 30.07.2010 23:36:37 |
un mesaj frumos | The_Fallen | Generalitati | 1 | 14.07.2010 22:22:29 |
|