![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Parerea mea: in loc sa facem concurs de mirosit moaste poate ar fi mai
bine sa ne straduim sa facem macar a suta parte din nevointele sfintiilor si sa ne comportam demni de numele lor. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
nu stiu care e definitia cuvantului sfant poate mi-o spuneti ca sa ne punem de acord asupra terminologiei...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O povestioară despre Sfântul Ignațiu de Loyola spune că au venit la el să-i povestească despre un anumit om, care putea să leviteze, și în timp ce levita tot corpul îi strălucea ca soarele. Ucenicii care au adus această veste l-au întrebat pe Ignațiu: "omul acela trebuie să fie un mare sfânt, nu-i așa ? Ignațiu ar fi răspuns: "Sigur, se poate, se poate.... Dar spuneți-mi, cum se poartă omul acela cu soția lui ? Ce spun despre el copii lui ?" |
|
|||
|
|||
![]()
Pe de-o parte Ignatiu are dreptate sa raspunda asa, insa ce te faci daca sotia nu este o persoana de cea mai inalta tinuta iar copiii nu sunt departe de felul ei de a fi. Oare parerea ei mincinoasa ar mai prezenta vre-o valoare,...nu cred!
|
|
||||
|
||||
![]()
functioneaza prezumtia de nevinovatie
|
|||
|
|||
![]() Citat:
intelegem multe despre el!!!
|
|||
|
|||
![]()
Catolicii simpli nu mai au sansa sa-l cunoasca cum trebuie pe Dumnezeu,atat timp cat nici macar sfintii lor,dupa schisma nu l-au mai perceput bine pe Dumnezeu.
Acesta e adevarul. Ortodoxia este adevarata credinta,este firea omului dupa cum spunea Rafail Noica. In Ortodoxie se reflecta si se odihneste Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar asa? Sa inteleg de aici ca Hristos s-a nascut si rastignit numai pentru noi ortodocsii?! Doamne, oare cum vom fi gasiti in ziua judecatii , daca Dumnezeu citeste tot scrisul si nescrisul din noi toti? sa ne ierte Dumnezeu in mila Lui nemasurata ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai ai de umblat prin ploaie... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Diferenta consta in cine si cum a ascultat. Ortodoxia este o credinta de peste 2000 de ani, fara modernisme. Asta nu inseamna ca ortodocsii sunt curati. Fiecare doarme dupa cum isi asterne. Un Domn, Un Botez si O Credinta! Ce e asa de greu de inteles?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Episcopii catolici | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 145 | 16.11.2016 08:14:07 |
Pentru catolici | Hartford | Intrebari utilizatori | 17 | 08.05.2012 19:43:13 |
"sfinti catolici" | umilinta | Biserica Romano-Catolica | 7 | 04.04.2008 10:31:14 |
Ortodoxi-Catolici | daniel7 | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 03.12.2007 18:39:42 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|