02.02.2011, 13:49:37
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 04.07.2010
|
|
Citat:
În prealabil postat de MariS_
Cred ca e o nelamurire la mijloc. Fiul lui Dumnezeu, Cuvantul, Cel ce s-a intrupat, n-a fost lipsit de Slava, ci s-a lepadat de Slava prin chenoza la intruparea Sa in Iisus Hristos. De bunavoie a acceptat sa se dezbrace de Slava cea dumnezeiasca si sa imbrace haina umilintei si smereniei ca sa poata fi si om adevarat. Dovada ca este asa o avem prin schimbarea Sa la fata pe muntele Taborului, cand pentru o "secunda" si-a reluat Slava Sa cea dumnezeiasca de fata cu cei trei apostoli. Dupa Inviere, terminand lucrarea pe care o avea de facut, si-a reluat Slava Sa cea dumnezeiasca. Se spune ca datorita Invierii, nu pentru ca aceasta ar fi cauza Slavei Sale, ci pentru ca Invierea incheie etapa lucrarii Sale mantuitoare pe pamant si permite revenirea Sa la dreapta Tatalui. Slava Fiului vine intr-adevar de la Tatal odata cu Nasterea Sa din vecie. Nu a fost un moment cand nu o avea, ci doar o renuntare temporara, de bunavoie, la ea pentru a ne invata si pe noi smerenia si pentru a se face om adevarat, nu numai Dumnezeu adevarat.
Har, smerenie si jertfa de sine.
|
Pai si eu nu am spus acelasi lucru :
Citat:
În prealabil postat de bob2909
Trupul sau transfigurat arata slava pe care a primit-o de la Tatal , Este CHIPUL INVIERII, adica HAINA DE NUNTA.
|
Si am spus si aici acelasi lucru:
Citat:
Deci eu am evidentiat un lucru, ca ARE SLAVA TATALUI dupa inviere, adica el a fost Domnul Dumnezeu si inainte in sensul ca are fiinta dumnezeiasca din Tatal mai inainte de toti vecii, dar asta nu e tot una cu a avea slava Tatalui,...
|
El prin jertfa pe Cruce , si prin sangele sau devine Arhiereu Vesnic, ARATAND PRIN CRUCE CA ACEASTA ESTE CALEA..., Si este ARHIEREU VESNIC aratand ca EL este VIATA si ADEVARUL.
Citat:
"5. Așa și Hristos nu S-a preaslăvit pe Sine însuși, ca să Se facă arhiereu, ci Cel ce a grăit către El: "Fiul Meu ești Tu, Eu astăzi Te-am născut".
6. În alt loc se zice: "Tu ești Preot în veac după rânduiala lui Melchisedec".
7. El, în zilele trupului Său, a adus, cu strigăt și cu lacrimi, cereri și rugăciuni către Cel ce putea să-L mântuiască din moarte și auzit a fost pentru evlavia Sa,
8. Și deși era Fiu, a învățat ascultarea din cele ce a pătimit,
9. Și desăvârșindu-Se, S-a făcut tuturor celor ce-L ascultă pricină de mântuire veșnică.
10. Iar de Dumnezeu a fost numit: Arhiereu după rânduiala lui Melchisedec.
11. În privința aceasta avem mult de vorbit și lucruri grele de tâlcuit, de vreme ce v-ați făcut greoi la auzit.
"
|
Last edited by bob2909; 02.02.2011 at 13:52:54.
|