![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai vreau sa adaug ceva. Din ce am inteles eu, tu contesti unele lucruri scrise in Biblie ( ma adresez lui eremieb ), te rog sa ma corectezi daca gresesc. Eu iti spun doar atat : nu cred ca Biblia e gresita, pentru ca ea a fost scrisa nu de orice oameni, ci de oamenii Lui Dumnezeu sub insuflarea Duhului Sfant. Biblia e Cuvantul Lui Dumnezeu si nu cred ca Dumnezeu ar fi lasat sa se scrie lucruri neadevarate care sa ii duca pe oameni la ratacire. Acuma e alegerea noastra daca credem sau nu.
|
|
|||
|
|||
![]()
"Biblia e Cuvantul Lui Dumnezeu si nu cred ca Dumnezeu ar fi lasat sa se scrie lucruri neadevarate care sa ii duca pe oameni la ratacire."
Am o intrebare Ioana_D cate cai spre mantuire exista? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred ca Dumnezeu e bun si atotputernic, ne iubeste foarte mult si e cinstit. Atat. Restu mai vedem. Uite o situatie ipotetica..... Ioana maine sa zicem ca mori. E vre-o 40 de zile trb sa stai pe pamant sa asisti la inmormantarea ta si sa te pregatesti pentru calatoria ce te asteapta. In acest timp te intalnesti cu ingerul tau e te informeaza de noile posibilitati ale formei tale de spirit, de exemplu poti sa-ti revezi viata sa vezi unde ai facut bine si unde ai facut rau... si sa-ti faci noi prieteni. Ingerul tau iti face cunostinta cu Ali, un musulman ce a decedat cam in acelas timp cu tine. Incepeti sa va cunoasteti sa va descoperiti reciproc vietile si vezi ca a fost un om bun, se ruga la Alah, tinea posturile adica era un musulman foarte credincios. Ajungeti la judecata. Dumnezeu e judecatorul. Te judeca si iti spune ca vei merge in rai, ai crezut in Iisus, ai dus o viata curata. Il rogi pe Dumnezeu sa stai si la judecata lui Ali. Dumnezeu accepta. La judecata Dumnezeu ii spune lui Ali ca nu poate sa mearga in rai, nu a crezut in Iisus, deci nu poate merge in rai ci doar in iad. Dumnezeu nu -i mai poate acorda o sansa lui Ali sa se nasca intr-o familie de crestini, care macar sa-i ofere o oportunitate reala de a ajunge in rai. Ali spune ca iisus este calea cea adevarata, el de mic a fost invatat o doctrina falsa, si il intreaba pe Dumnezeu cum ar fi putut stii adevarul? El a aplicat tot ce a stiut, tot ce l-au invatat preotii sai, s-a rugat in fiecare zi si ajunge in iad? Fiindca nu a crezut in Iisus, el nu avea de unde sa stie, religia lui spunea ca este "adevarata" si celelalte sunt false. "-Cum puteam sa-mi dau seama de adevar Doamne?" intreaba intr-un final Ali "-Si eu, si intreg neamul meu ne rugam tie, si tu imi spui acum ca voi ajunge in iad fiindca nu am crezut in fiul Tau? Eu nu stiam asta, nimeni din poporul meu nu stie asta. Am aplicat tot ce am stiut." Dumnezeu decide. Ali se duce in iad. Tu te simti prost, cum adica? el nu a stiut, a fost curat sufleteste, s-a rugat.... si acum rasplata e iadul...... simti ca nu e corect[p.s asa ma gandesc eu ca e, sau orice om normal] Ali se duce in iad. Tu te duci in rai. Ti se pare moralmente corect? Tu in rai(meriti ce-i drept) si el in iad fiindca nu a crezut in Iisus. Te ros sa-mi spui daca ti se pare corect...... p.s in acelas timp trebuie sa tii cont de faptul ca Dumnezeu e corect si atotputernic (stia ce stie Ali, stia unde se naste, stia ca sunt 0,01% sanse sa se converteasca la crestinism[ presupunem doctrina adevarata], stia ca traieste intr-o doctina "falsa"[presupunem ca islamismul e o doctrina falsa]) Astept cu nerabdare raspunsul tau si al altora. |
|
|||
|
|||
![]()
Stii ce cred eu, eremieb?
Sunt un simplu om, nu cunosc judecata Lui Dumnezeu, dar sunt convinsa de faptul ca El e DREPT si nu l-ar lasa pe un om sa mearga in iad fara sa incerce sa-l aduca pe drumul cel bun. Pentru asta exista crestini in ziua de azi, ca sa le arate si celorlalti care au fost nascuti in familii de necrestini care este calea. Se face multa misiune in tarile arabe si ce se intampla? crestinii sunt omorati de catre adeptii "razboiului sfant" care ii omoara pe toti care nu il urmeaza pe al lor Allah. Eu cred ca si ei se inchina Lui Dumnezeu, dar unui Dumnezeu creat de al lor Mohamed sau Mahomed cum l-o fi chemand pe profetul care a scris Coranul, care si-a inchipuit un dumnezeu violent care omoara femeile ce au fost infidele barbatilor lor care pedepseste pe oameni cu un anumit numar de bice pentru greseli. Eremieb draga, sincer eu nu cred ca ei Il vad pe Dumnezeu asa cum este. Chiar tu ai spus ca crezi ca Dumnezeu e bun, ne iubeste mult si e cinstit. Hai sa-ti prezint acum pe Dumnezeul crestinilor : daca o femeie e infidela sotului si ii pare rau are sansa pocaintei, pacatul ii e iertat si are din nou sansa mantuirii, Iisus ne-a spus "de cate ori vei cadea scoala-te si te vei mantui". Si atunci cand oamenii vroiau sa o omoare pe acea desfranata Iisus a spus ca cel care se crede fara de pacat, sa arunce prima piatra, si oamenii au plecat pentru ca isi stiai propriile pacate. Parerea mea e ca musulmanii il vad pe Dumnezeu in felul lor, dar putin gresit si au sansa sa-L vada asa cum e, bun, iertator, dar e alegerea lor. Crede-ma, cu bucurie in suflet am vazut arabi intrand in biserica ortodoxa si facandu-si semnul sfintei cruci si rugandu-se acolo, astfel ca se poate sa treaca la crestinism daca vor, usa e deschisa, e alegerea lor daca vor sa creada sau nu. Inteleg ca daca esti crescut intr-o familie cu o anumita religie preiei acele invataturi, cresti cu ele, dar asta e, nu poate Dumnezeu sa nu le mai dea copii necrestinilor ca sa nu se nasca in astfel de familii...ar fi absurd, nu crezi? dar are pentru ei crestini care pot sa-i invete daca vor. Gandeste-te cum a fost la inceputul crestinismului, toti credeau in legea veche si apostolii au mers si au propovaduit evanghelia si i-au chemat pe oameni la crestinism. Si acei oameni au fost crescuti in legea iudaica, legea veche, dar dupa ce li s-a aratat legea noua, viata in Hristos, au ales sa creada in ea, asa ca se poate daca vrei :) Iti dau un exemplu pilda cu bogatul nemilostiv si saracul Lazar. Cand bogatul dupa ce a ajuns in iad i-a cerut Lui Dumnezeu sa il lase sa mearga la fratii lui care mai traiau sa le spuna cum e in iad ca sa se indrepte macar ei, Dumnezeu i-a spus ca ii au pe prooroci si nu cred in ei, intelegi? Asa ca alegerea e a fiecaruia daca crede in adevar sau nu (Adevar care e Hristos, asa cum scrie in versetul pe care l-am postat inainte) Mie mi se pare ca dumnezeul in care cred musulmanii nu e complet, sa zic asa. Adica Dumnezeu este Sfanta Treime : Tatal, Fiul si Duhul Sfant, daca tu crezi doar in Tatal si pe Fiu in negi, atunci nu crezi in Dumnezeu adevarat, nu ti se pare? E ca si in exemplul cu caramida pe care ni-l dadea profesorul de religie la scoala ca sa intelegem Sfanta Treime. Caramida e alcatuita din apa, pamant si foc. Daca scoti unul din aceste elemente, nu mai poti obtine caramida, intelegi? Acuma daca se vor mantui sau nu musulmanii sau oamenii de alte religii(mai sunt budisti si altii care au felul lor de a-L vedea pe Dumnezeu) asta nu putem noi stii, numai Dumnezeu poate judeca si in fond mantuirea e un dar de la Dumnezeu si nu stim noi cui ii va da, noi trebuie sa ne straduim sa implinim cat mai bine poruncile Lui Dumnezeu si sa nadajduim in mantuire, parerea mea :) Dar sa fim atenti pentru ca Dumnezeu ne ofera sanse de a afla Adevarul, de a-L afla pe Hristos, sa nu le irosim. Si acum concluzia :D e ca daca un om traieste in ratacire, are cine sa ii arate calea, mai trebuie ca el sa aleaga sa o urmeze. Si am mai spus, credinta nu se explica logic, credinta se traieste (legat de cererea ta de a-ti explica logic) Daca vei cauta sa-ti explici logic credinta in Dumnezeu si in tot ce ne-a invatat El, cred ca te vei impotmoli in unele lucruri. Daca alegi sa crezi in Dumnezeu, atunci te increzi cu totul in El chiar daca unele lucruri nu le intelegi (am mai spus asta, imi cer scuze ca repet) Ar fi multe de discutat, dar e greu sa scrii pe un forum, cel putin pentru mine, eu am o problema cu concentratul ideilor, unul din defectele mele :D Doamne ajuta! Ioana |
|
|||
|
|||
![]()
Ememieb.
Vorbesti mult iar lucrul este simplu: Crezi tu in Iisus Hristos, Filul lui Dumnezeu, Unul nascut, ce din Tata s`a nascut? |
|
|||
|
|||
![]()
Da cred dar ca e unica cale nu. Cred ca e o cale dreapta, buna, DA. Dar singura? Si daca nu crezi in aceasta cale ajungi in iad? Hm.... Mai uita-te odata la povestea mea, cel ce nu are posibilitate sa creada in Iisus (nu stiu cati sunt dar daca sunt 1% atunci... stii ca Dumnezeu e bun drept, atotputernic) va ajunge in iad daca tot crestinismul e adevarat....
|
|
|||
|
|||
![]()
eremieb n-am rabdare sa citesc tot ce ti s-a raspuns, dar am sa-ti spun parerea mea.
tie iti scapa urmatorul lucru: toti se duceau in iad, dar nu toti erau munciti. Dreptii si toti care au fost sub ascultarea lui Dumnezeu nu erau chinuiti. au fost dusi intr-un loc intunecos in kre n-au patit nimic, ci doar au asteptat sa se implineask proorociile, au asteptat intruparea Mesiei si eliberarea lor din iad. acel loc se numea tot iad deoarece nu aveau lumina cea dumnezeiasca, nu-L vedeau pe Dumnezeu... ceea ce este cel mai important pt un om :) |
|
|||
|
|||
![]()
Repet mai simplu:
Adam (si prin el toti urmasii lui) a ales sa urmeze ispita diavolului. Urmand acest lucru s-a despartit de Dumnezeu. In loc ca omul sa devina Dumnezeu, prin Dumnezeu, a ales sa devina Dumnezeu in afara lui Dumnezeu. In schimb s`a ales doar cu a fi in afara lui Dumnezeu. A fi in afara lui Dumnezeu inseamna pe pamant si in iad. Ca Dumnezeu e bun o dovedeste faptul ca a trimis pe Fiul Sau, pe Iisus Hristos sa ne mantuiasca si sa ne scoata din imparatia diavolului. Si asta se face doar prin credinta in Iisus Hristos. De aceea te`am intrebat. In iad cand a fost Iisus Hristos a predicat si acolo Evanghelia si doar cei care au crezut s`au mantuit. Restul sunt vorbe. Mai este o fata aici care face sofisme. Sofismele sunt de prisos. Omul intelept invata. Omul neintelept cauta lucruri curioase. Nu inseamna crede si nu cerceta, dar te pierzi. Nu tu trebuie sa ne convingi pe noi de ceva. Nu noi trebuie sa te convingem de ceva. Mergi pe calea ta cautand tot timpul Lumina si Dumnezeu te va lumina. |
|
|||
|
|||
![]()
Mi-am pus si eu problema asta, nu mi-a scapat, dar am gasit o idee logica care pentru mine e multumitoare. Sfintii si oamenii care au respectat legile lui D-zeu din vechiul testament nu au suferit sub nici o forma conditii de iad chiar daca au intrat in zona aia la suprafata iadului. Iadul are trepte , treapta de sus eu o consider purgatoriu, dar cand au intrat ei acolo, au intrat cu tot cu ingerii lor pazitori. Sub nici o forma nu e posibil ca ingerii lor sa ii fi abandonat fara motiv! Cum apare un inger (unul singur) in iad sa viziteze sufletul celui pe care l-a dirijat in viata sa (exista si pilde pe tema asta), duhurile rele fug la mare distanta si sunt supusi total ingerului [entru ca ii arde. Deci au intrat cati oameni atatia ingeri care au stat cu ei in permanenta.Astfel incat cat timp au stat acolo in trapta superioara a iadului, au fost intr-o stare protejata, asigurata de ingerii lor pazitori foarte posibil impreuna si cu alti ingeri , astfel incat acolo e posibil sa se fi simtit mult mai bine ca pe pamant , fata frig, intuneric sau durere fizica si vazandu-si fiecare ingerul lui pazitor si vazandu-se toti intre ei, fiind in forma spirituala comunicau toti si precis li se comunica ce se intampla si ce urmeaza. Nu putea fi intuneric, un singur inger face lumina in iad in locatia in care apare si zona e protejata sub toate aspectele cat timp sta ingerul acolo. Ingerii lor pazitori au stat permanet cu ei, ceilalti ingeri mesageri care ii informau ce se intampla pe Pamant veneau si plecau. Deci locatia poate fi in iad treapta superioara (ca nu exista raiul inca), dar starea lor era de rai, fiind inconjurati de ingerii lor pazitori in permanenta, iar diavolii erau total supusi ingerilor precum un caine rau, care dupa ce l-a batut stapanul odata zdravan intra sub masa si nici nu mai maraie de frica sau tinut in lant la distanta mare. Sfintii de asemenea ii supun total pe diavoli asa ca erau asa cum meritau (rai in iad), pentru ca raiul e dat de ingeri si de fiintele ce il populeaza nu de locatie.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
corect sau gresit? | Andreea2012 | Pelerinaje la locuri Sfinte | 3 | 14.11.2012 10:12:11 |
am gresit? | Dumitru73 | Generalitati | 69 | 20.06.2012 18:36:55 |
Iubirea gresit inteleasa | Traditie1 | Pocainta | 54 | 21.11.2010 21:36:55 |
Oare unde am gresit? | Simpet | Intrebari utilizatori | 2 | 03.04.2010 22:44:28 |
biblia tradusa gresit? | pisi | Generalitati | 10 | 14.10.2009 17:03:42 |
|