![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai atunci, du-te in Coreea de Nord. Sa-l aplauzi pe Kim ir sen junior ca pe un zeu.
|
||||
|
||||
![]()
S-a mai spus: toti sfintii parinti spun ca e un regim demonic si voi tineti in continuare partea democratiei. Doar atat va mai intreb:
Parintele Arsenie Boca a gresit cand a afirmat asta? Era un mincinos? Chiar nu stia ce zice? Dar vreau sa raspundeti la obiect,cu DA sau NU,si nu prin ocolisuri si "povesti". |
|
||||
|
||||
![]()
dar lasa-i raoul in pace!nu vezi ca am intrebat lucrul asta de 20 de ori si nu sa raspuns?aceleasi clisee si aceleasi explicatii,de genul:dute in corea,dute in china....noi vb una,ei raspund alta.....dar ce,vrei sa le violezi inteligenta?dar cine este arsenie boca?ce-i,mai destept ca noi,americanizatii?inca nu am gasit o postare ok....decat,aceleasi vorbe rupte parca din aceiasi carte.
hai,cei vasali americii!am auzit ca mai nou FMI-ul vrea vanzarea TAROM-ului si a societatilor din energie.in afara de pietre,mai avem ceva in tara noastra?urmeaza sa ne vanda suflete(la unii,deja sa rezolvat).felicitari pt ziua sumbra,1989.mai bine striga-ti:"jos comunismul,sus terorismul"!asta ati vrut,asta sa aveti!servi-ti,va rog! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista si ceva intre a avea dreptate, a spune adevarul - si a minti sau 'a fi mincinos' Se insela, pur si simplu; sau, daca chiar a zis asta, nu are dreptate la modul absolut. Sigur ca sunt si lucruri rele in democratie, ca in orice sistem omenesc. Chiar demonice. dar de aici pana a declara ca e sistem demonic.. e cale cam lunguta. Tu chiar crezi ca tot ce a spus parintele Arsenie Boca trebuie luat ca litera de Evanghelie? De altfel, daca p. Arsenie Boca ar fi putut spune chiar rtot ce gandea, sunt convinsa ca ar fi zis despre comunism ca este diabolic. Au spus asta alti parinti si oameni duhovnicesti. Insa nu putea spune asta fara sa riste inchisoarea. Dar de, in democratie poti spune de rau despre democratie fara sa risti mare lucru - daca nu treci la fapte criminale impotriva ei. Daca erai in comunism si iti permiteai asemenea afirmatii, nu lmai faceai purici pe acest forum. Asta nu intelegeti voi, procomunistii entuziasti. Cred ca democratia si economia de piata sunt sisteme umane, care au multe defecte, dar care in conditiile lumii actuale, cazuta si nenorocita cum este ea, sunt cele care par sa fie cele mai putin rele. In emocratie poti sa si sa fi crestin fara sa te puna nimeni serios la zid.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ceea ce nu poti sa realizezi tu,este ca democratia ca definitie,ideologie si regim politic este buna-problema este de ordin moral,a calitatii oamenilor/cetatenilor,care s-au trezit peste noapte liberi si si-au pierdut busola;nu este usor lucru sa treci prin asemenea schimbari majore!Cum poate sa fie regimul demonic,daca omul alege ce VREA sa faca? 1.Sunt manele,filme deochiate si cacialmale la tv?cine te obliga sa privesti?poti sa schimbi canalul,la un documentar despre padurea ecuatoriala... 2.S-au legalizat avorturile...cine te obliga sa duci o viata desuchiata,si sa recurgi la ele? 3.Alcoolul,tigarile,drogurile sunt pretutindeni...asa si?au fost dintotdeauna,si vor mai fi...la fel,sunt oameni care le detesta,si stau deoparte;pe timpul comunismului,oamenii isi faceau bauturi in casa-DECI VICIUL EXISTA! Viciile nu sunt noi,de ieri,de azi -insa ceea ce propuneti voi,iulyaan si raoul-este un lagar de concentrare restrictiv al umanitatii,care se tina deoparte toate ororile/viciile/pacatele in mod coercitiv,adica prin constrangere,prin pedeapsa! Asa ceva vine in contradictie cu insasi ideologia crestina,cu vointa Lui Dumnezeu,in care omul este liber sa hotarasca cum sa-si duca existenta,nefiind limitat de vremuri,regimuri politice sau alte distorsiuni-la marturisirea pacatelor nu poti da vina pe nimeni si gasi tapi ispasitori-de altfel suna si un pic cam pueril... As dori sa te intreb pt ce sunt romanii faimosi?spune-mi un atribut,sau o calitate care sa insoteasca cuvantul roman,care sa ne defineasca ca natie,cum englezii sunt aristocrati,francezii bonomi,elvetienii f precisi,ca si ceasurile lor,nemtii sunt cunoscuti pt etica muncii,la fel si japonezii-de altfel si cei mai respectuosi oameni de pe planeta...despre noi insine,ce am putea spune?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prin toate aceste mijloace diavolu te indeamna sa pacatuiesti,oferindu-ti tot felul de alternative. Aaa... ca sunt cativa crestini care stiu ca nu trebuie sa bea,sa fumeze,sa avorteze,sa nu prigoneasca Biserica etc. este adevarat. Dar cu restul cum ramane?? Cum cine-i pune sa faca toate astea? Diavolu! Cine altcineva? Sau nu stiati cine e tatal tuturor rautatilor? Acum ni le ofera pe tava! Si cata viclenie si ipocrizie. De exemplu nu se mai spune "avort",ci "intrerupere de sarcina". Deja pare ceva normal,firesc,acceptat de toti ceilalti. Cum puteti fi deacord cu asta?? N-aveti pic de suflet si nicio farama de credinta? Chiar asa nu se ia pic de atitudine? Va multumiti sa spuneti doar atat: "Cine-i pune sa faca!". Sunt complet dezamagit! Asta i-ati fi spus si parintelui Arsenie Boca,nu? |
|
||||
|
||||
![]()
Stiu,tu ai o solutie : punerea oamenilor intr-o cazarma,unde sa stea inchisi,feriti de orice stimul exterior,astfel s-a gasit solutia contra pacatelor,interzicerea prin lege,puscarie,armata...
Singura frica de a nu pacatui ar trebui sa fie frica de iad,frica de pedeapsa eterna,nu cea justitiara de pe pamant,deci alegerea ar trebui facuta cu sufletul omului,si nu cu sistemele propuse de tine... Agerea oamenilor de a nu pacatui ar trebui sa existe in orice regim politic,si in orice vremuri,nu crezi ?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
bun.....sa zicem ca arsenie boca se inseala,iar tu,normal,ai dreptate.Dar toti se inseala?si parintele paisie aghioritul?si ilie cleopa?si parintele iustin parvu(care a trait regimul de inceput al comunismului destul de aprig)?aaaaaa da,am inteles!si ei se inseala.....iata o adevarata proorocita!bravo mamica.hai ca ne inselam cu totii!voi sunteti viitorul.macar bine ca mai sunt paduri si bordeie(pana nu le vindem si astea la americani).mergem acolo,poate pe voi,cei democrati,va incurcam.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ce anume am prezis???
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poate ca din prisma lor democratia este demonica. Poate asa se vede din unghiul lor. Dar se pot si ei insela. Dar care era sau este parerea lor vis-a-vis de comunism. A facut vreunul comparatia directa dintre comunism si democratie? A spus macar unul dintre ei ca regimul comunist este mai bun decat democratia? Sau a spus macar unul dintre ei, macar atat, ca regimul comunist este bun? Poti sa-mi dai macar un exemplu in acest sens? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Artizanii noii ere, sau cum sa naste un new age... | eodor nastasa | Generalitati | 15 | 12.09.2014 11:35:56 |
Nicolae Ceausescu si Muntele Athos | Marius22 | Generalitati | 16 | 22.02.2014 16:03:38 |
L-au deshumat pe Ceausescu | sergiu | Generalitati | 37 | 27.07.2010 20:01:13 |
15 IANUARIE.Se naste o stea | iulyaan | Generalitati | 50 | 15.01.2009 09:08:54 |
|