Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2011, 23:46:37
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
1. Lamuriti-ma un pic: daca erau de ziua intaia, prin asta era mai putin adventisti ?
Nu erau mai puțin adventiști, erau mai puțin (de fapt deloc) adventiști de ziua a șaptea.

Citat:
2. Unde scrie explicit in NT ca apostolii tineau sambata ca zi de odihna si ca au impus-o crestinilor ?
Acolo unde scrie explicit că ei nu ucideau, nu furau, etc. Intră în logica lucrurilor că tineau sâmbăta, doar n-ați fi vrut să țină joia (prima zi când Iisus a "frânt pâinea"- că tot se folosește acest argument pe aici)! Și de ce să impună această zi, din moment ce toți iudeo-creștinii (ba chiar și cei dintre neamuri) o țineau?

Citat:
Daca gasim asta, reusim pana la urma sa ii demolam pe sustinatorii duminicii si sa aratam ca Hristos a murit fiind calcator al sabatului.
M-ați exasperat cu ideea aceasta, parcă ați vorbi de pe poziția unui ateu!

Citat:
O clipa !
Eu nu am vorbit nimic despre vreun "alcatuitor", ci am scris despre ALCATUIREA Noului testament , adica despre STRUCTURA lui, iar nu despre cine l-a scris sau l-a legat in volum !!
Reiese din raspunsul dvs. ca abia in secolul 4 se poate vorbi de Noul testament ca avand o existentza de sine statatoare, fiind confirmat de niste buni crestini. Imi puteti da detalii despre acesti buni crestini ? Cine au fost ei si cu ce ocazie au facut trierea cartilor in eretice si non-eretice ? si cum de trebuie sa-i credem tocmai pe ei in privinta adevaratei structuri a NT ? Apostolii nu au nimic de zis in aceasta privinta ? Trebuia asteptat secolul 4 ?

Dar totusi ati afirmat ca in cativa ani de la Pentecosta, in perioada cat au mai trait apostolii, ati avut Noul testament. Pai, ori l-ati avut din secolul 1, ori din secolul 4. Eu sunt confuzat aici.
Nu e cazul să rămâneți în această confuzie. Epistolele au circulat din ziua următoare scrierii lor și aveau autoritatea conferită de inspirația divină a apostolilor. Chiar dacă nu erau legate în volum, ele circulau din biserică în biserică (probabil și copiate deja de atunci), nu au dispărut ca să reapară doar peste trei secole în mapa "bunilor creștini"!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38