Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
Intrebarea mea era clara : cei care isi zic adventisti, dar nu tin ziua a 7-a, sunt sau nu adventisti autentici ?
|
Eu personal, nu știu să mai existe alți adventiști decât de ziua a 7-a (care să țină sâmbăta). Primii adventiști păzitori ai duminicii din vremea lui taica Miller (care erau
așteptători proveniți din mai toate confesiunile creștine, inclusiv catolici) au cam fost asimilați de Biserica AZȘ (unii au părăsit creștinismul cu totul după Marea Dezamăgire).
Citat:
In BO, daca un membru al ei nu tine duminica, el nu mai e considerat ortodox, chiar daca se proclama pe sine ortodox.
La adventisti cum e ? Ca asta am uitat sa-l intreb pe consateanul meu adventist...
|
Păi era bine s-o faceți, ne-am fi lămurit precis ce hram poartă. Un azș dacă renunță la sâmbătă și păzește duminica, conform Manualului își pierde calitatea de membru.
Citat:
Eu nu v-am intrebat unde NU scrie, ci unde scrie.
|
Și eu v-am răspuns în aceeași formulă. Nu știu cât de "explicit" ați dori să scrie despre sabatul apostolilor. Oricum, scrie mai explicit decât despre duminica lor.

Găsiți textele cu lux de amănunte pe topicul despre sabat, în acest sub-frum.
Citat:
In plus, din cate stiu eu, duminica nu e tinuta ca sabat de majoritatea crestinilor ca zi de frangere a painii, ci ca zi a invierii lui Hristos. "Daca Hristos nu a inviat, zadarnica este credinta voastra".... scrie asta sau nu ?
|
Scrie, dar nu văd legătura (explicită, ori implicită) a textului cu porunca zilei de odihnă.
Citat:
Atunci nu exista nici internet, nici xerox, nici macar automobilul sau trenul... circulatioa epistolelor respective din biserica in biserica se facea cu viteza mica, dura ani sau macar luni ca sa ajunga o epistola din Roma pana in India (cred ca stiti ca in India s-a fondat o comunitate crestina in secolul 1, in zona Malabar...) sau din Ierusalim pana in Spania.
Pe de alta parte: cine le garanta celor din Spania ca epistola X a fost scrisa de apostolul Y, pe care ei nu l-au vazut niciodata ? Cine ii garanta lui Jose din Barcelona ca epistola catre evrei a evreului crestinat Saul-Pavel, adusa in orasul sau de grecul Sosipatru, are inspiratie divina ?
Aveti un raspuns satisfacator, stiintific, care sa depaseasca simpla declaratie de tip politician in campanie electorala ?
|
Îmi pare rău (pentru dvs., nu pentru mine), dar nu pot să vă satisfac așteptările de tehnocrat în ce privește lucrarea Duhului Sfânt în Biserica Primară. Cert e că această cea mai iubită și urâtă Carte, cea mai prețuită și mai arsă (bine că s-a închis topicul cu arderea Bibliilor) carte a istoriei a ajuns până la noi, fiind și cea mai răspândită. Să vedem ce facem cu ea...