Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2011, 19:26:16
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caty_deea Vezi mesajul
Si eu prefer sa le dau de mancare mai ales copiilor.
Este la o biserica un barbat cam la 30 de ani care cere de 5 ani bani pt lapte praf pt copil.Nu mai creste si copilul alaaaaaa!! :- D
Știi cum e la săraci, copii mulți, crește unul, se naște altul Păcat că nu fac la fel și ortodocșii.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 19:30:40
caty_deea's Avatar
caty_deea caty_deea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Știi cum e la săraci, copii mulți, crește unul, se naște altul Păcat că nu fac la fel și ortodocșii.
Pai ei sunt ocupati doar dimineata cand e Sfanta Liturghie si seara la vecernie.In rest se cam plictisesc
Noi care mergem la servici suntem surmenati si nu mai avem timp
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 19:38:39
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Am citit undeva, sau mi-a spus cineva, nu mai stiu, era un Sfant care trecea pe langa un sarac si s-a cautat in buzunar sa-i dea ceva, dar nu avea nimic. asa ca s-a dus a el si i-a strans mana si i-a zis ca nu are ce sa-i dea decat atat. si saracul azis ca ceea ce i-a dat el, nu a mai primit de la nimeni.
e important sa aratam si dragoste, bunavointa, intelegere, nu sa-i dam ceva si in acelasi timp sa-l certam.
Reply With Quote
Vechi 05.02.2011, 09:36:08
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Exclamation

Citat:
Sa inteleg ca saracii sunt o sleahta aparte? Stii cati ortodocsi saraci stau si asteapta la cantina saracilor?...Si sa-ti mai spun ceva....habar n-ai cate inteligente de-a dreptul geniale se ascund uneori sub niste biete zdrente....Chiar cunosc niste cazuri, iar un astfel de suflet...care cersea la 4-5 ani pe strada, azi canta intr-o orchestra a filarmonicii unui oras din vest...Deci....atentie....Saracii cu punga nu trebuiesc asimilati celor ratati din cauza bauturii etc...Important este ca acesti saraci de obicei cred mai mult in EL decat pretinsii "bogati", ades saraci lipiti, pt nu sunt aproape de Domnul! Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 05.02.2011, 12:01:23
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Sa inteleg ca saracii sunt o sleahta aparte? Stii cati ortodocsi saraci stau si asteapta la cantina saracilor?...Si sa-ti mai spun ceva....habar n-ai cate inteligente de-a dreptul geniale se ascund uneori sub niste biete zdrente....Chiar cunosc niste cazuri, iar un astfel de suflet...care cersea la 4-5 ani pe strada, azi canta intr-o orchestra a filarmonicii unui oras din vest...Deci....atentie....Saracii cu punga nu trebuiesc asimilati celor ratati din cauza bauturii etc...Important este ca acesti saraci de obicei cred mai mult in EL decat pretinsii "bogati", ades saraci lipiti, pt nu sunt aproape de Domnul! Doamne ajuta!
Sunt și oameni cu adevărat săraci, păcat că-i greu să-i deosebești de ceilalți.

Apropo, familiile care sigur sunt sărace, sunt acelea care scriu la ziar și cer bani, acelora chiar să le dăm.
Reply With Quote
Vechi 05.02.2011, 12:38:35
umila123 umila123 is offline
Member

Data înregistrării: 10.01.2010
Implicit

Citat:

Apropo, familiile care sigur sunt sărace, sunt acelea care scriu la ziar și cer bani, acelora chiar să le dăm.
nu trebuie sa i deosebim! ortodoxia cere sacrificiu in mantuire dar mai cere si dragoste neconditionata! dai ca iti prisoseste,dai pt ca ai primit! de la cine? de la El! ce pot eu sa i dau Lui? materialiceste vorbind....nimic,pt ca El este Stapanul a toate! si atunci cum inchei acest ciclu dintre a primi si a da? Daruind celor din preajma noastra! atentie a spus ...daruind! credeti ca a darui inseamna constientizarea actului in sine? eu nu!
Reply With Quote
Vechi 05.02.2011, 16:26:15
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Eu stiu ca intentia ta e una nobila, vrand sa ajuti pe cei care chiar au nevoie.Dar atunci cand faci milostenie, trebuie sa o faci din suflet,nu din minte.Cu inima, nu cu capul.Deci ar fi bine zic eu sa te obisnuiesti sa nu mai cantaresti cu cantar omenesc ,cui daruiesti.Ca numai Dumnezeu stie, cum poate, cineva mai bine imbracat este chiar mai sarac decat altul in zdrente.Eu cand daruiesc cersetorilor, o fac din suflet si nu stau sa-i triez.Dupa ce am dat, din acel moment e problema lor ce fac cu banii.Vor raspunde ei pentru sinceritatea sau minciuna lor.Nu mai e problema mea.Eu am daruit din suflet, ca sa ajut un suflet necajit.Daca ei isi cumpara tigari si nu o paine, e pacatul lor.

Citat:
Familiile care sigur sunt sarace, nu au acces la ziar.

Last edited by Melissa; 05.02.2011 at 16:29:06.
Reply With Quote
Vechi 05.02.2011, 18:39:52
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Familiile care sigur sunt sarace, nu au acces la ziar.
Unele își pot totuși permite măcar un ziar, iar altele au acces la ziar prin alți oameni care le cumpără.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 17:28:53
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Sfintii Parinti spun ca trebuie sa asidue milostenia in mana, dar tot ei ne indeamna sa vedem in orice om pe Hristos. Nu-i deloc usor sa impaci cele doua sfaturi.

Eu primul sfat il vad ca fiind o cale prin care sa-l ridic pe cel cazut la poarta bisericii sa se ridice, sa nu mai cerseasca si sa munceasca. A-i da bani, inseamna a-l incuraja sa ramana acolo.

Al doilea sfat e sa dau fara retineri, ca nu am eu privirea atat de curata incat sa spun el merita, iar el nu merita. Iar daca am dat cuiva care nu merita, va face Dumnezeu in asa fel incat sa nu mai vina in fata mea stiind cat de greu mi-a fost sa castig banii respectivi.

Nu sunt in masura sa spun care e cel mai potrivit drum de urmat, eu doar am dorit sa le prezint. Cat ma priveste pe mine, sunt situatii cand implinesc primul sfat si situatii cand tin seama de cel din urma.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 18:48:02
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Sfintii Parinti spun ca trebuie sa asidue milostenia in mana, dar tot ei ne indeamna sa vedem in orice om pe Hristos. Nu-i deloc usor sa impaci cele doua sfaturi.

Eu primul sfat il vad ca fiind o cale prin care sa-l ridic pe cel cazut la poarta bisericii sa se ridice, sa nu mai cerseasca si sa munceasca. A-i da bani, inseamna a-l incuraja sa ramana acolo.

Al doilea sfat e sa dau fara retineri, ca nu am eu privirea atat de curata incat sa spun el merita, iar el nu merita. Iar daca am dat cuiva care nu merita, va face Dumnezeu in asa fel incat sa nu mai vina in fata mea stiind cat de greu mi-a fost sa castig banii respectivi.

Nu sunt in masura sa spun care e cel mai potrivit drum de urmat, eu doar am dorit sa le prezint. Cat ma priveste pe mine, sunt situatii cand implinesc primul sfat si situatii cand tin seama de cel din urma.
Greu de ales, aceasta e dilema noastră.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Biserica Nestoriana sau "Asiriana a Rasaritului": o biserica a martirilor! Theodor_de_Mopsuestia Alte Religii 73 03.04.2012 19:34:08
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii GabrielaV Intrebari utilizatori 0 06.04.2010 15:04:27