Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2011, 23:03:00
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Am gasit o completare, m-am desteptat intre timp. Domnul Hristos a spus în pilda cu saracul Lazar si cu bogatul nemilostiv: " Si in iad, ridicandu-si ochii, fiind in chinuri, el a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lu. / Si el strigand a zis: Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si ude varful degetelor in apa si sa-mi racoreasca limba, caci ma chinuiesc in aceasta vapaie."
Aceaste chinuri, aceasta vapaie care usuca gura, este doar un foc la figurat?
Da, bineinteles ca e la figurat! Doar nu crezi ca sufletele au nevoie de apa ca sa se racoreasca? Focul si apa sunt aici imagini, simboluri, pentru o stare a sufletului.
Vechi 04.02.2011, 23:09:54
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Da, bineinteles ca e la figurat! Doar nu crezi ca sufletele au nevoie de apa ca sa se racoreasca? Focul si apa sunt aici imagini, simboluri, pentru o stare a sufletului.
Va rog, un citat autorizat din care reise ca este la figurat si nu parere proprie, asa pentru linistea mea sufleteasca.
Vechi 04.02.2011, 23:13:22
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Va rog, un citat autorizat din care reise ca este la figurat si nu parere proprie, asa pentru linistea mea sufleteasca.
Marea mea slabiciune: am integrat unele lucruri (asta ar fi partea pozitiva), dar nu mi-e usor sa regasesc sursele.
A mai fost o discutie la un moment dat pe forum daca focul iadului este material sau nu, si acolo s-au dat multe citate..
Daca gasesc ceva, postez.
Vechi 04.02.2011, 23:16:12
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Marea mea slabiciune: am integrat unele lucruri (asta ar fi partea pozitiva), dar nu mi-e usor sa regasesc sursele.
A mai fost o discutie la un moment dat pe forum daca focul iadului este material sau nu, si acolo s-au dat multe citate..
Daca gasesc ceva, postez.
Am rabdare. Eu am citit carti despre ce se intampla cu sufletul dupa moarte, tiparite cu aprobarea BO, care nu prezenta iadul ca o stare doar de deznadejde, ci ca o suferinta atat trupeasca, cat si sufleteasca.
Vechi 04.02.2011, 23:23:17
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Am rabdare. Eu am citit carti despre ce se intampla cu sufletul dupa moarte, tiparite cu aprobarea BO, care nu prezenta iadul ca o stare doar de deznadejde, ci ca o suferinta atat trupeasca, cat si sufleteasca.
Suferinta trupeacsa a unui suflet este un lucru absurd.
Este clar ca se vorbeste in imagini - cum altfel?
Tu cand citesti ca Iisus sta de-a dreapta Tatalui, te gandesti ca El chiar sta pe un tron material? Ca si asta scrie in carti aprobate si rasaprobate, - in crez...
Vechi 04.02.2011, 23:34:41
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Suferinta trupeacsa a unui suflet este un lucru absurd.
Este clar ca se vorbeste in imagini - cum altfel?
Tu cand citesti ca Iisus sta de-a dreapta Tatalui, te gandesti ca El chiar sta pe un tron material? Ca si asta scrie in carti aprobate si rasaprobate, - in crez...
Ma doare capul. Starea sufletul in iad, este diferita de cea din rai. Sufletul in iad simte durere. Nu am cartea acum din care am citit ca iti dadeam citatul.
Nu-mi place sa-mi imaginez lucruri, dar la Judecata de Apoi, chiar asa Il vad.
Vechi 04.02.2011, 23:41:00
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ma doare capul. Starea sufletul in iad, este diferita de cea din rai. Sufletul in iad simte durere. Nu am cartea acum din care am citit ca iti dadeam citatul.
Nu-mi place sa-mi imaginez lucruri, dar la Judecata de Apoi, chiar asa Il vad.
Bun, mai vorbim. Dar cred ca ai inteles tu ceva gresit.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Exista o rugaciune care o putem zice inainte de a citi din Sfanta Scriptura? mela me Rugaciuni 6 10.04.2014 20:28:30
Sfanta Scriptura EDI Despre Sfanta Scriptura 0 09.06.2008 14:19:49
Sfanta Scriptura danyel Despre Sfanta Scriptura 22 12.11.2007 23:39:18
Sfanta Scriptura Dodi Despre Sfanta Scriptura 6 24.03.2007 03:27:38