Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2011, 23:06:59
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iosif77 Vezi mesajul
Geony, ai spus 700 de prostii pana acum.
Mai ai 7 si nu te mai crede nimeni...
Nu vreau sa fiu crezut, n-am cerut de la nimeni acest lucru...
Eu doar imi spun parerea atunci cand nu sunt de acord cu P si NP...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 23:12:55
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Unde vrei sa bati?
voiam doar sa arat ca ap Pavel a cautat sa faca pace intre tabere.
si ca cearta asta, ca noi suntem mai buni, ba la noi este adevarul, etc, nu duce la nimic bun.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 23:15:58
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Deci pastorul si Dumnezeu au cam aceleasi atributii,nu?:-)))
Bine punctat!
D-zeu are o invatatura pe care a transmis-o prin Apostoli, iar acestia au lasat-o pe mai departe Bisericii....
Pastorii au si ei invatatura lor, primita de la cei de dinaintea lor, iar aceia a primit-o: unii de la E.G.White, altii de la Carol Parham, altii de la Luther...cateva nume doar am dat...fiecare grupare are o persoana de contact...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 23:19:34
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
fiecare grupare are o persoana de contact...
Da,dar vezi ca daca nu se conecteaza la Sursa corecta, se arde si contactul si gruparea...
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 23:24:27
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
si ca cearta asta, ca noi suntem mai buni, ba la noi este adevarul, etc, nu duce la nimic bun.
Eu nu pot fi de acord cu afirmatiile tale. Ar insemna sa neg invatatura lui Hristos, sa nu cred in unitatea invataturii Sale, sa cred ca cei 12 Apostoli au avut 12 invataturi diferite, ...etc.
Nu pot sa afirm decat ca Hristos a infiintat o Biserica: la cincizecime (vezi Fapte cap 2) in urma predicii lui Petru s-au botezat ca la 3000 de suflete; oare aveau pareri diferite asupra invataturii? oare s-au dus acasa si s-au impartit in cete sau grupuri de oameni cu pareri diferite?

Dumitre draga, eu iubesc P si NP (pt ca sunt oameni) , dar nu iubesc erezia, minciuna si inselaciunea...toate-s de la diavol, care cauta sa piarda pe oameni de la Biserica lui Hristos...

Nu vreau cearta, pt ca nu am de ce sa ma cert... dar nu-mi place ca semenul meu sa ramana in inselarea si amagirea satanei; incerc sa-i deschid ochii, chiar daca nu vrea...
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 23:26:44
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Da,dar vezi ca daca nu se conecteaza la Sursa corecta, se arde si contactul si gruparea...
Eu asta as dori, sa salvez o parte din grupare ca sa nu arda...
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 23:31:24
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Eu nu pot fi de acord cu afirmatiile tale. Ar insemna sa neg invatatura lui Hristos, sa nu cred in unitatea invataturii Sale, sa cred ca cei 12 Apostoli au avut 12 invataturi diferite, ...etc.
Nu pot sa afirm decat ca Hristos a infiintat o Biserica: la cincizecime (vezi Fapte cap 2) in urma predicii lui Petru s-au botezat ca la 3000 de suflete; oare aveau pareri diferite asupra invataturii? oare s-au dus acasa si s-au impartit in cete sau grupuri de oameni cu pareri diferite?

Dumitre draga, eu iubesc P si NP (pt ca sunt oameni) , dar nu iubesc erezia, minciuna si inselaciunea...toate-s de la diavol, care cauta sa piarda pe oameni de la Biserica lui Hristos...

Nu vreau cearta, pt ca nu am de ce sa ma cert... dar nu-mi place ca semenul meu sa ramana in inselarea si amagirea satanei; incerc sa-i deschid ochii, chiar daca nu vrea...
nu vorbesc de unitatea in invatatura a apostolilor.
ci de faptul ca iata, ei in viata fiind si oamenii au inceput sa se dezbine.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 23:43:30
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
nu vorbesc de unitatea in invatatura a apostolilor.
ci de faptul ca iata, ei in viata fiind si oamenii au inceput sa se dezbine.
Una era dezbinarea lor , si alta e dezbinarea P si NP...
Ei nu se dezbinau din cauza invataturii lui Hristos...atat Apolo cat si Chefa sau Pavel (I Cor 1, 12) propovaduiau aceiasi Evanghelie (cred) cu acelasi inteles...
Nu e tot una dezbinarea de care vb Pavel , cu dezbinarea ce exista astazi in randul P si NP...
Atunci de ce au vb autorii Bibliei de hristosii mincinosi si de proorocii falsi?
Trebuie sa tinem cont de tot ce spune Biblia, nu doar de ce am vrea noi sa stim doar.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 23:51:39
Iosif77 Iosif77 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.01.2011
Implicit

Citat:
Eu doar imi spun parerea atunci cand nu sunt de acord cu P si NP...
Una e sa-ti spui parerea si alta e sa dai oamenilor cu ciocanul in cap.
Vezi ca tu, baiat sincer, le-ai pus laolalta in aceasta postare.
Si in celelalte 700.

E drept ca uneori nu suntem de acord cu ceea ce spune interlocutorul nostru dar sunt metode mai civilizate de a-ti exprima opinia. Am putea lua exemplu de la Parinele Staniloaie care spunea despre NP: „se vor mantui, insa vor sta mai departe de lumina lui Dumnezeu decat catolicii.”

Deci se poate sa-ti spui parerea si fara ciocane-n cap.
Si nici nu e foarte greu. Sunt sigur ca poti si tu. Incearca, te rog.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 23:55:01
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Sunt oameni pe care nu-i poate intoarce de la ratacirea lor nimeni.
Hristos Domnul, in timpul activitatii Sale a vorbit lumii si ca sa-si intareasca cuvantul si ca sa fie crezut, a facut minuni multe...cine a vb mai frumos ca Hristos?...nimeni!
Cu toate astea, fariseii si carturarii au fost tot timpul impotriva Lui....asa cum sunt sectarii impotriva Bisericii lui Hristos...
Iuda Iscarioteanul a fost alaturi de El, cu toate astea s-a spanzurat...asa cum fac si NP, se departeaza de Hristos si Biserica Sa si se indreapta spre iad cu pasi repezi....

Cu toate astea, fariseii si carturarii au fost tot timpul impotriva Lui.... dar oare de ce?, ca ei sustineau sus si tare ca detin adevarul si ca il iubesc pe Dumnezeu ca pe ochii din cap si totusi nu L-au recunoscut si L-au rastignit. N-au fost ei prea siguri pe ei si pe adevarul lor? Le-a vorbit mai dur Domnul Hristos tocmai pentru ca erau prea siguri de ei si inchideau cerul celorlalti. Nici ei nu se mantuiau si nici pe altii nu-i lasau. Iar cu fariseii si carturarii din zilele noastre, mie mi se pare ca intr-adevar s-au inmultit ingrijorator, dar constat ca nu vor sa stea numai intr-o confesiune sau alta nici sa-i pici cu ceara, ci s-au diseminat in toate. Ce sa-i faci, mai vor sa-L rastigneasca inca odata pe Domnul Hristos.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15