Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.02.2011, 10:11:59
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Nu stiu daca stiti, insa spre deosebire de evrei, in imperiul roman (si in orice alt stat din vremea aceea !) nu exista o zi oficiala de odihna, pana la acest Constantin, caruia vad ca ii recunoasteti si dvs. calificativul "cel Mare", asa cum o face si istoria (atat profana cat si bisericeasca).
Când spuneți "oficială", probabil vă referiți la un cadru legal statal. Așa este. Însă nu știu dacă știți, Dies Solis era recunoscută în întreg Imperiul ca o zi a exuberanței, a serbărilor câmpenești, a odihnei poporului. În virtutea "Traditionem Sanctam".

Citat:
Ceea ce mai stiu e ca nu stiu este ca in afara de ortodocsi, toate confesiunile crestine au ceva contra lui Constantin.
I-ați uitat pe catolici.

Citat:
Nu trebuie sa-mi menajati vreo sensibilitate si sa adoptati o atitudine benevolenta fata de acest imparat, fiindca eu nu ma trag din el, ci din Leonidas...
Nicio problemă, eu chiar o consider una din cele mai puternice personalități ale istoriei și îi admir abilitățile politice. Asta în ciuda faptului că a fost un mare ticălos și ucigaș al propriei soții și al copiilor săi. Domnul însă a putut să-i ierte păcatele dacă s-a pocăit cu adevărat (asta nu mai consemnează Istoria, numai Bunul Dumnezeu știe).

Citat:
Revin : Constantin, in demersul sau pro-crestin, a statutat duminica drept zi de odihna in imperiu, si numai paganii (si evreii, adaug eu, caci cronicarul i-a uitat ) mai lucrau in ziua aceea. Asa e consemnat in cronicile timpului.
După ce a statuat duminica zi de odihnă, chiar și creștinii aveau derogare, nu doar păgânii. Reiese chiar din textul decretului imperial că acolo unde necesitățile agricole impuneau munca, aceasta se putea efectua chiar și în ziua întâia a săptămânii (Dies Solis).

Citat:
Pana la aparitia miscarilor de tip iudaizant in crestinism, nu a existat nici o controversa si nici o framantare sabato-duminicala.
Dacă n-ați auzit dumneavoastră, nu înseamnă că nu a existat.

Citat:
Insa, repet: de ce nu s-au inregistrat miscari crestine anti-constantin daca a fost asa ??
Probabil pentru că creștinii au omis să-i cheme prin Facebook în forum.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11