![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Exemplele de mai jos sint copy-paste de pe internet (daca doriti si carti, am sa va indic surse): Datorită medaliei miraculoase s-a produs una dintre cele mai mari convertiri din sec. XIX. Un bancher evreu din Strasbourg, în iarna anului 1841, se hotărăște să facă o croazieră pe Marea Mediterană. Merge la Roma, unde avea un bun prieten din copilărie, de religie protestantă, Gustav de Bussiere. La o vizită făcută prietenului său, se aduce vorba și despre minunile Bisericii Catolice. Dar, evreul răspunde: "M-am născut evreu și evreu voi muri!". Totuși, gazda îi dă o medalie miraculoasă, iar o nepoată de-a gazdei, din joc, i-o leagă la gât cu un șnur. Alfons râde și, în glumă și ironie, zice: "Iată-mă și catolic". Urmă o noapte neliniștită, iar dimineața merge să se întâlnească cu prietenul său. La locul întâlnirii era o biserică mică, a Sfântului Andrei. Din curiozitate, Alfons intră în biserică. La intrare, un câine mare și negru îi sare înainte, apoi dispare. Alfons intră și se apropie de altar. Deodată, în fața sa izbucnește o lumină puternică și apare Fecioara Maria cum era pe medalie. Era nespus de frumoasă. Alfons cade în genunchi. Prietenul îl găsește cu totul absent, cu fața scăldată în lacrimi; apoi zise: "Sunt foarte fericit, cât este de bun Dumnezeu". Prietenul îl întrebă ce s-a întâmplat. El răspunde: "Nu pot să spun numai în genunchi...". Preotului la care s-a spovedit, îi mărturisește: "Nu știu precis cum am văzut-o, dar o forță uriașă m-a atras spre altar. Era nespus de frumoasă, nu mi-a vorbit, dar eu am înțeles totul".Alfons Ratisbone s-a botezat și a intrat la călugării iezuiți. A devenit preot, împreună cu fratele său, Teodor, convertit cu puțin timp înainte, apoi au întemeiat "Congregația Notre Dame de Sion" pentru convertirea evreilor. Prin medalia miraculoasă s-au făcut multe minuni. Un băiețel din Germania a căzut în râu și era în pericol de înec, dar un vagabond l-a salvat. Mama copilului a voit să-l răsplătească, și, după o masă copioasă, i-a dat o sumă mare de bani; apoi, a luat de la gâtul copilului un lănțișor cu medalia miraculoasă și l-a legat la gâtul străinului, recomandându-i să se roage în fiecare seară Maicii Sfinte. Anii au trecut, iar copilul devenise preot. Într-o zi, mergând la spital, a văzut un om foarte bolnav. S-a dus la patul bolnavului și s-a rugat. Bătrânul, nervos, s-a întors spre perete, dar preotul a observat lănțișorul cu medalia miraculoasă. Îl întrebă de unde are medalia. Bătrânul i-a spus întâmplarea cu salvarea copilului de la înec. Preotul, plin de emoție, spuse că el era acel copil. Bătrânul a rămas zguduit, lacrimi mari îi curgeau pe față; a acceptat să se spovedească și a primit Sfânta Împărtășanie, iar a doua zi a murit liniștit, având la căpătâiul său pe cel căruia i-a salvat viața. O altă întâmplare. În anul 1993, Comunitatea Surorilor de Caritate Sfânta Ioana Antida, care aveau o casă la București, erau necăjite că alături de casa lor s-a instalat un local de noapte. Surorile au început rugăciuni către Fecioara Maria, iar superioara a pus pe spatele zidului localului mai multe medalii miraculoase. În scurtă vreme, nu s-a mai auzit muzică, afișele au dispărut, localul s-a închis. De ce? N-au aflat, dar mai târziu surorile au cumpărat acea casă pentru comunitatea lor. Sunt nenumărate cazuri de vindecări și de salvări din accidente. Îmi amintesc că un preot istorisea cum a mers în misiune într-o altă localitate și, pe un pod, o mașină ce trecea în viteză i-a lovit mașina. Mașina a zburat în apă, rostogolindu-se de mai multe ori; prăpastia era de aproape 30 de metri. Preotul și persoana care-l însoțea au rămas nevătămați; aveau medalia miraculoasă fixată în mașină, la geamul din față. Este bine să purtați medalia miraculoasă, fie la gât, fie în altă parte, căci Fecioara Maria a promis ajutor celor care o poartă. Închei și eu prin cuvintele care sunt gravate pe medalia miraculoasă: "O Marie, concepută fără de păcatul strămoșesc, roagă-te pentru noi care alergăm la tine". Amin! Last edited by nutucutu; 05.02.2011 at 11:30:17. |
|
||||
|
||||
![]()
Pai informeaza-te, si ai sa constati ca a-ti pune nadejdea intr-un obiect si nu in Dumnezeu, se numeste iubire desarta. Daca uitati acest medalion acasa, garantez ca va simtiti neprotejata. Acum stiu ca veniti cu explicatii gen, acel obiect il reprezinta pe Dumnezeu, dar nu are efect.
Citat:
Daca am cruciulita sau iconita in masina, nu inseamna ca ma bazez pe ele, ci tot pe puterea lui Dumnezeu. "Miracole" este mult spus, intamplari cu final fericit, dar nu neaparat provocate de existenta medalionului. Multi nu poarta asa ceva si sunt feriti de Dumnezeu, sau ajutati in fel si fel de necazuri sau situatii limita. Ideea este ca adesea cand urmarim ceva, avem impresia ca acel ceva se intampla...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ideea cu inclinatia spre pacat a lui Iisus am spus-o eu, gandindu-ma ca a luat si firea omeneasca. Nu stiu daca e corecta, trebuie cautat pe net, dar e sigur ca nu a pacatuit niciodata, datorita firii sale divine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Faza cu inclinatia lui Iisus de a pacatui e gresita total. Iisus-Omul nu a fost separat de Iisus- Dumnezeu. Rastignirea nu a afectat dumnezeirea. Deci, Dumnezeu nu are cum sa aiba o astfel de inclinatie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De asemenea, nici vindecarile (de la Lourdes sau din alte pari) nu sunt certitudinea ca sunt divine. Sunt si vindecari divine dar si vindecari de la vrajmasul, cum am aratat. http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...unt-demoni.htm In combinatie cu sfinte moaste sau minuni crestine suntem siguri ca ele sunt divine. Dar in combinatie cu minunile care nu sunt in crestinism ci in alte religii gen stigmate, bilocatie, transa, putem sa ne gandim ca nu sunt divine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Si toate aceste intimplari cu final fericit, dupa cum spuneti dumneavoastra, au un numitor comun: medalia. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Vreau și eu o medalie miraculoasă ! Am să o așez pe claviatură, ca să nu uit. Pe urmă, înainte de a intra pe forum, am să mi-o așez mai întâi la gât.
|
||||
|
||||
![]()
Pai cand am zis asta, ma refeream ca lipsa medalionului de la gat sa va ofere aceasta senzatie. Asa in general, este bine sa tinem legatura permanenta cu Dumnezeu, prin simple rugaciuni si sa credem ca ne protejeaza. Asa vad eu lucrurile...
Citat:
Imi imaginez ca ati inlocuit crucea lui Hristos cu aceasta medalie. Nu?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ingerii au inclinatia spre pacat? Asta de unde o zici? Ingerii s-au desavarsit in bine, incat nu mai pot pacatui, dar prin ajutorul harului divin.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Slujba de Adormirea Maicii Domnului intrerupta de DNA | Laura19 | Stiri, actualitati, anunturi | 51 | 21.08.2012 16:03:50 |
Adormirea Maicii Domnului | dan73 | Generalitati | 3 | 05.07.2012 16:22:32 |
Adormirea Maicii Domnului | partenie | Diverse Sarbatori | 20 | 15.08.2009 21:19:08 |
Adormirea Maicii Domnului | Laurentiu | Diverse Sarbatori | 1 | 15.08.2008 20:25:15 |
adormirea maicii domnului | Pupi | Generalitati | 1 | 12.08.2008 13:13:16 |
|