Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.02.2011, 22:22:39
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Pe mine nu blocurile ma deranjeaza cel mai tare, ci cersetorii. In calitate de tara crestina ar trebui sa ii ajutam, sa-i educam si sa-i integram. Nu vreau sa par o meschina dar prezenta cersetorilor e o realitate trista si inestetica. Cred ca ne-am simti mai bine si noi si ei daca am reusi sa schimbam asta...
Blocurile nu ne deranjează fiindcă nu realizăm ce frumos ar putea arăta orașele noastre dacă ar avea alt tip de arhitectură. În Arad, oraș cu un centru istoric vast, se simte mai puțin presiunea psihologică a blocurilor comuniste, dar cele mai multe orașe ale țării sunt dominate de aceste "depozite de oameni".

România ar avea nevoie de niște clădiri care să aspire nu să egaleze construcțiile din occident* ci să le depășească prin spiritul inovator. O arhitectură cât mai savantă ar avea capacitatea de a schimba mentalitățile, de a-i scoate pe români din traiul animalizat și fără sens creat de peisajul orașului comunist.

Iată un exemplu de arhitectură care are puterea de a schimba viziunea asupra vieții: Bolzano - Italia

*Începând din secolul al 19-lea, intelectualitatea românească a transformat țara într-un satelit cultural al occidentului. Ca niște maimuțte, noi am fost mereu orientați spre a fi în pas cu ei, în a-i ajunge din urmă. O mentalitate sănătoasă ar fi să-i depășim, nu doar să-i egalăm. Măcar să încercăm.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
NEVOIA DE DIALOG iosif Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 253 10.01.2013 23:51:18
Nevoia credintei Kronos Generalitati 16 26.06.2011 17:17:25
Franta: interzicerea purtarii valului islamic in public este constitutionala horatiu.miron Religia Islamica 120 24.10.2010 23:22:10
Nevoia de ajutor archanghel Stiri, actualitati, anunturi 34 12.08.2009 09:59:09
Nevoia de a crede dorinastoica14 Pocainta 15 21.07.2009 12:41:01