![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu stiam ca se mananca fara ulei,numai la manastiri-insa se prea poate sa fiu eu prost informata,si in cazul asta am tinut post in tot acest timp,mancand ulei in post.
O alta problema in post era faptul ca eram fumatoare-multumesc lui Dumnezeu ca mi-a asculat rugaciunea si a facut o mica minune,ca sa pot renunta:) Dupa parerea mea,nu este greu sa tii post de mancare sau de relatii sexuale,cel mai greu este sa tii post de la aroganta,mandrie,superioritate-am realizat ca exact in zilele de post,se gaseste cineva la serviciu sa-mi zgarmane nervii cu diverse rautati...de multe ori am cazut,si veneam trista acasa gandindu-ma cat de temeinic imi facusem planul sa tin post in ziua aceia,imi pregatisem mancare de post insa am cazut in fata altor incercari. Un alt aspect care este important pentru mine,este si felul in care ma port/imbrac in post,alegand haine decente,mult mai apropiate de starea sufleteasca a postului,decat haine tipatoare,atractive,sexoase. Daca ma intrebati pe mine,mancarea de post nu este un stres,lipsa sau adaosul uleiului ci atitudinea cu care postesti:iarta-i pe cei care te jignesc sau se poarta in mod suparator cu tine,evita certurile sau situatiile tensionate,gandeste-te daca ai facut o fapta buna in ziua respectiva,poti cumpara o paine sau un sandwich pt un cersetor,poti aduce covrigi si cafea pt toti colegii din birou,poti lucra cateva ore in voluntariat... Postul fara fapte bune,rugaciuni,smerenie este doar o dieta vegetariana!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 06.02.2011 at 20:08:58. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul Pastelui | ancah | Generalitati | 63 | 16.04.2014 01:39:03 |
Postul Pastelui | ungreier | Generalitati | 34 | 21.03.2012 13:26:19 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
Canonul cel Mare, citit numai in postul Pastelui | alcatel001 | Intrebari utilizatori | 1 | 08.04.2010 11:33:08 |
Ce insemnatate are pentru voi sarbatoarea Pastelui? | lacrimi | Diverse Sarbatori | 4 | 06.04.2010 00:23:38 |
|