![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Concluzie: 1. In cele 10 porunci pe care Dumnezeu i le-a dat lui Moise nu apare cuvintul "sabat" 2. Apostolii se adunau in prima zi a saptaminii sa "fringa piinea" 3. Sfintul apostol pavel ne-a vorbit de noua zi de odihna: Paul 4.9"Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu." Lucrurile sint clare, mai putin pentru sectanti/neoprotestanti; ei nu respecta Sfinta Scriptura. Last edited by nutucutu; 08.02.2011 at 08:07:39. |
|
|||
|
|||
![]()
Neoprotestantii cred ca ei sunt mantuiti doar daca au credinta in Iisus, fara fapte.
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca deja sunt mantuiti atunci de unde excesul asta de zel in a ne convinge pe noi, pacatosii ca ne inselam. Primesc oare bulinute in plus ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Probabil asa au fost invatati, pentru marirea cultului.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ar fi interesant sa aflam cu e cu zeciuiala la ei... :) - dar asta e subiect pt un alt topic. Sa nu deviem!
|
|||
|
|||
![]()
Acest subiect ar trebui inchis. Asta e parerea mea si nu oblig pe nimeni sunt liber si imi spun parerea! Vorbeam si pe un forum catolic si pe un forum protestant. Ei (protestantii) invinuiesc pe catolici ca au omorat ( de ce ii judeca pe catolicii nu stiu deoarece stiu ca nu biserica ii omora ci statul pe eretici si vrajitori!) pe niste asa zis crestini. Lasand la o parte vorbele lui luther care spunea despre ''copii" lui ca sunt mai rai ca prelatii catolici vreau sa arat inca o data ca acei "crestini" care erau arsi pe rug erau ori vrajitori ori sectanti etc etc! Trice ne spune ca mereu crestinii au respectat sabatul citand anumite secte. Dar valdenzii si alte secte care respectau sabatul nu aveau nicidecum dogma adventa in cap erau mult pe langa! Apoi aceste secte au fost pe perioade scurte si fara continuitate ! De aceea zic ca acest subiect ar trebui sa fie incheiat deoarece vad ca se cam invarte pe loc! Sabatul a fost dat pentru oamenii nu pentru condamnarea lui! Nimeni sa nu va judece cu privire la o zi de sabat! De ce ne place sa auzim tot felul de rastalmaciri? Si de la cine ? De la niste amagitori! Deoarece biblia spune : nimeni sa nu va amageasca ca si cum ziua Domnului a venit! Biserica adventa are o temelie pusa pe amagire! Amagirea ca Domnul vine in 1844. Dar si in alti ani! De ce credeti ca iehovistii predicau asa des venirea lui Iisus? Deoarece lumea e curioasa .... ii place sa fie gadilata la ureche cum ne spune apostolul ! Apoi convertesc 100 si pleaca 50, dar tot in castig sunt! Ei nu vor adevarul! Ei vor doar sa vi la ei ca apoi sa te indoctrineze! De aceea vedem ca uneori iti spun prin pliante ca nu biserica conteaza ci doar aceea biserica sa aiba botezul facut pentru adulti sa nu aiba invatatori fondatori etc etc Nu iti place la penticostali te duci la baptisti! Samd...
|
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu, prin Fiul Sau, a facut totul ca noi sa avem siguranta mantuirii. Mai ramane mica noastra parte: credinta adevarata.
Citat:
De asemenea, apare si expresia "a saptea". Avand in vedere acestea, putem trage cocluzia care este ziua de odihna sfintita si binecuvantata de Dumnezeu. Citat:
Citat:
Unele traduceri ortodoxe spun asa: "Iata dara au ramas serbarea sambetei narodului lui Dumnezeu." - Biblia de la Bucuresti, 1688. "Deci dar ramane inca repaus de sambeta pentru poporul lui Dumnezeu." - Biblia Nitzulescu, 1905. Argumentati cele afirmate. |
|
|||
|
|||
![]()
Vezi cum din start gresesti? Pai ce neoprotestantii tin sabatul sau doar unii foarte putini? In evrei 4 cred ca traducerea corecta ar fi : 9. Drept aceea, s-a lasat alta sarbatoare de odihna poporului lui Dumnezeu.
Pai daca ar fi aceasi zi de odihna inseamna ca evreii nu pot intra in odihna lui Dumnezeu! Adica nu pot devenii crestini! Crocomau : Mai ramane mica noastra parte: credinta adevarata. Mica mica dar greu de gasit Dupa 1800 si ceva de ani! Crocomau tu esti un nume nou si un user vechi? P.S Imi plac teorile fictive! Poporul valdenz alungat de inchizitia catolica face ocolul pamantului prin stramtoarea Beering ajunge in America dupa care se intoarce in Europa si in loc de sambata respecta ziua de Vineri! Ha ha ha. Astia nu inteleg ca legea se refera si la a nu muncii mai mult de 6 zile si ca nu e o zi batuta in cuie! |
|
|||
|
|||
![]() Pai mai omule tu argumentezi fara sa vrei ca neoprotestantii nu respecta scriptura! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu-mi face placere sa-i impart pe oameni in categorii (protestanti, neo-protestanti, catolici, ortodocsi, etc). Sunt oamenii care cunosc poruncile lui Dumnezeu si le respecta (din dragoste pentru Dumnezeu) si altii care nu le respecta.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|