Citat:
În prealabil postat de bairstow
Mai Bob nu am citit tot ce ai scris dar imi pareai ortodox. Dar citatul asta numai ortodox nu e! Cuvantul Domnului poate fi interpretat! Amuzant este ca vorbeam cu un penticostal. Si i-am zis ca Dumnezeu trimitea la lupta poporul evreu ca sa ucida! Facea ingeri pe chivot! ... Si stiti ce mi-a zis penticostalul? Ca daca Dumnezeu iti cere sa faci un lucru chiar si sa calci legea trebuie sa faci acel lucru! De aceea spun eu ca a fi protestant greu te vei mantui! Deoarece gandesc gresit evanghelia!
P.S : Fratele Bob nu stiu cat de ortodox e dar trebuie sa-i aratam ca poate gresi. Si acest lucru o facem sau trebuie facut cu blandete! La fel cu toti care gresesc! Bob poate nu am eu dreptate poate gresesc dar sa nu te superi ! :)
|
Dragul meu Mare Crestin Ortodox, nascut din cuvintele sfintilor parinti si traditia ortodoxa... Cuvantul lui Dumnezeu poate fii inteles doar prin Revelatie Divina, adica prin Energiile necreate ale Duhului Sfant (vezi Sf Palama) care actioneaza asupra omului , facandu-l sa inteleaga ceea ce este peste putinta omului de inteles. Ma intelegi... iar acest lucru inseamna SFINTI.
insa cand a venit un sfant se ne spuna ca a primit o revelatie de la Dumnezeu noi ce am facut, pai de fiecare data am spus ca este eretic si nu l-am crezut, si doar dupa moartea sfantului am recunoscut noi oamenii ca avea dreptate iar aici sunt o gramada de exemple...
asta am stiut noi oamenii sa facem , sa ignoram sfintii cat timp au fost in viata, si automat ravelatia lui Dumnezeu, si doar dupa moarte sfantului am "acceptat" atat cat am putut revelatia pe care o avea de impartasit oamenilor. Asa este omul, foarte sceptic si cu greu accepta ceva nou, un exemplu clar este Maxim Marturisitorul, care a fost prigonit de Biserica, a fost numit eretic, a fost caterisit, martirizat(i s-a taiat limba si mana) doar pentru faptul ca el a sustinut revelatia ca Hristos are doua firi (omeneasca si dumnezeiasca).Si numai dupa moarte lui a acceptat Biserica aceasta revelatie. DA asa ca nu te umfla ca vezi doamne tu care esti ortodox, ai invatatura sfintilor parinti , esti in biserica lui Hristos, tu pazesti dreapta credinta, ca SFINTI LUI DUMNEZEU AU MURIT PENTRU CREDINTA IAR OAMENII PAMANTENI CARE AU FOST IN BISERICA NU AU FACUT DECAT SA PREIA INVATATURA SFINTILOR IAR IN REST DOAR AU MANCAT SI AU BAUT SI AU MAI SPUS CA CICA AU CREDITA. INSA DOAR SFINTII AU CU ADEVARAT CREDINTA.
Si inca ceva, Hristos a spus ca totul va trece, mai putin Cuvantul Lui...