Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.02.2011, 10:06:27
happy.angel happy.angel is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

sef.,er'lyl
trl;yutr'
u

Last edited by happy.angel; 21.02.2011 at 20:56:21.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 10:10:53
happy.angel happy.angel is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.02.2011
Implicit ultima postare.

fjghkiloi;,hbghu

Last edited by happy.angel; 21.02.2011 at 20:56:40.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 12:01:24
Nicole_Alma's Avatar
Nicole_Alma Nicole_Alma is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.07.2010
Locație: Norvegia, dar romanca in suflet
Implicit

Ramona, imi pare rau ca ai fost dezamagita de ce-ai gasit aici. Un bun crestin incearca sa-i aline durerile celui in suferinta, nu sa-l ia cu explicatii tehnice si stiintifice.
Nimeni nu este in masura sa judece pe nimeni si NIMENI NU STIE UNDE SE DUC ACESTI COPILASI DUPA CE SE STING, dar noi nu putem decat sa speram ca acesti copilasi inocenti vor ajunge ingerasi placuti Domnului. SPERANTA inseamna NADEJDE, iar nadejea este una dintre cele 3 mari virtuti.

Eu te inteleg perfect, desi nu am trecut prin ce treci tu (multumesc lui Dumnezeu). Te inteleg pt ca sunt mama si nu stiu ce as fi facut daca s-ar fi intamplat sa o pierd pe fetita mea (am avut o nastere cu probleme).
Te sfatuiesc sa cauti comunitati de "mamici de ingerasi". Eu activez pe un forum de mamici unde este o comunitate de mamici de ingerasi f stransa.
Vechi 09.02.2011, 13:38:59
eea eea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.11.2007
Locație: Botosani
Implicit

Si eu sunt mama si am pierdut si o sarcina si stiu intr-o masura mai mica ce inseamna sa pierzi un copil...si eu ma intreb unde e..de ce? pentru ca toti avem la nastere pacatul stramosesc,care se sterge prin Taina Sf. Botez..asa ca nimeni nu se naste fara de pacat..nu trebuie sa judecam de ce a facut reductia pentru ca Judecatorul o va face la vremea cuvenita...eu iti urez sa ai credinta tare si putere ca sa-i cresti pe ceilalti doi copii caci stiu sigur ca undeva in inima durerea pierderii celor trei fetite nu va trece niciodata....
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 16:56:58
Andreea_me Andreea_me is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit buna

Imi pare sincer rau ca ai fost aspru criticata de persoane care nu stiu daca au trecut vreodata prin pierderea unui copil ca sa inteleaga.
Si eu am pierdut 2 sarcini inainte insa prefer sa nu deschid subiectul fiindca s-ar putea sa fiu criticata.
Singurele lucruri pe care trebuie sa le stii sunt urmatoarele:
1. Normal ca fetita ta este un ingeras, o fiinta nevinovata care din pacat a plecat prea repede de langa tine.
2. Dumnezeu este bun si iertator cu toti dintre noi indiferent cat de mult rau am face.Caci pana si pe Iuda l-a iertat pentru ca l-a tradat, precum si pe toti care l-au chinuit cand era pe cruce"Iarta-i Doamne caci nu stiu ce fac" parca asa era...
Nu trebuie sa te invinovatesti fiindca asta il supara pe Dumnezeu si se intristeaza, fiindca el vede cat de mult te-ai chinuit sa ai copii cat de mult i-ai dorit .De asta te sfatuiesc sa te ierti pe tine intai si sa crezi ca ai facut tot ce era posibil ca sa ii ai aproape.Nu s-a putut din motive necunoscute de noi, numai Dumnezeu stie de ce a fost asa.
3.Trebuie sa iti cauti alinare in el,sa crezi si sa speri si sa te bucuri de cei doi copilasi minunati pe care ii ai.
4.Fiecare pierdere sau obstacol care apare in viata trebuie depasit cu optimism si cu putere si nu trebuie niciodata sa te dai batut indiferent ce s-ar intampla oricat de greu ar fi trebuie sa mergem pana la capat, deoarece orice experienta grea ne intareste si ne face mai puternici.
Nu trebuie sa pleci urechea la oricine , trebuie sa asculti dar sa faci asa cum iti dicteaza constiinta, inima sau ratiunea.Nu cred ca sunt rau intentionate , poate ca asta considera unele dintre ele ca nu sunt ingerasi copii care mor in burtica.
Tu fii tare si curajoasa caci Dumnezeu te iubeste, ne iubeste pe toti daca nu ne-ar fi iubit nu cred ca am fi trait si ne-am fi bucurat de fiecare clipa.
Bafta multa si sper ca aceste cuvinte sa iti mai aline din durere.....pupicei :*:**:*:
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 19:08:00
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Eu m-am nascut prematur, deoarece fratele meu geaman a murit dupa 7 luni de sarcina din cauza unor complicatii medicale. Aparent, eu eram cel care beneficia mai mult de nutrientii necesari dezvoltarii, in detrimentul sau - acest aspect a fost esential supravietuirii mele si hotarator pentru decesul sau intrauterin. Desigur, au existat si alti factori medicali care au dus la acest deznodamant.

Cand m-am nascut, parintii mei nu stiau ca au gemeni. Imaginati-va ce-au simtit cand au aflat ca fiul lor s-a nascut mort, iar cateva minute mai tarziu am venit eu pe lume, de data asta in viata.

Toate astea sunt evenimente asupra carora eu si parintii mei nu am avut nici un fel de control. Sunt doar multumit ca m-am nascut in viata asta. Pentru mine sunt parca intamplari din viata altuia, pentru ca nu am trecut prin ele in mod constient. E ca si cum mi-ar citi cineva din ziar despre o nenorocire care i s-a intamplat unei persoane in celalalt capat al Pamantului.

Pentru parintii mei banuiesc ca nu e la fel, insa nu prea vorbim despre subiectul asta decat cand ne punem intrebarea cum ar fi fost cu "doi de mine" prin casa. Si atunci doar zambim la idee si mergem mai departe cu ale noastre.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 19:18:31
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nicole_Alma Vezi mesajul
Nimeni nu este in masura sa judece pe nimeni si NIMENI NU STIE UNDE SE DUC ACESTI COPILASI DUPA CE SE STING, dar noi nu putem decat sa speram ca acesti copilasi inocenti vor ajunge ingerasi placuti Domnului. SPERANTA inseamna NADEJDE, iar nadejea este una dintre cele 3 mari virtuti.
.
Valuri de.. ipocrizie?
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 19:53:31
adri-ionela's Avatar
adri-ionela adri-ionela is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.05.2009
Implicit

Citesc si ma minunez.... nici nu vreau sa ma gandesc ce este in sufletul celei care a deschis acest subiect, cand citeste genul acesta de postari.
Imi amintesc, cand am scris aici povestea mea, si am vazut cate persoane mi-au raspuns, ca am plans. Am citit fiecare rand, fiecare parere de zeci de mii de ori. Orice cuvant scris pentru mine era important, orice vorba frumoasa parca imi alina sufletul.
In astfel de momente, orice cuvant si orice alinare este importanta.
Oare reprosurile si gandurile negre pe care si le face aceasta mamica nu sunt de ajuns? Chiar credeti ca de asa ceva are ea nevoie?
Nu trebuie sa-mi raspundeti mie....ci voua.....
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 20:15:36
Nicole_Alma's Avatar
Nicole_Alma Nicole_Alma is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.07.2010
Locație: Norvegia, dar romanca in suflet
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adri-ionela Vezi mesajul
Citesc si ma minunez.... nici nu vreau sa ma gandesc ce este in sufletul celei care a deschis acest subiect, cand citeste genul acesta de postari.
Imi amintesc, cand am scris aici povestea mea, si am vazut cate persoane mi-au raspuns, ca am plans. Am citit fiecare rand, fiecare parere de zeci de mii de ori. Orice cuvant scris pentru mine era important, orice vorba frumoasa parca imi alina sufletul.
In astfel de momente, orice cuvant si orice alinare este importanta.
Oare reprosurile si gandurile negre pe care si le face aceasta mamica nu sunt de ajuns? Chiar credeti ca de asa ceva are ea nevoie?
Nu trebuie sa-mi raspundeti mie....ci voua.....
Eu sincer imi cer scuze! Nu mai vreau sa mai postez nimic aici.

Dumnezeu sa aiba grija de noi si de copilasii care au plecat dintre noi prea devreme!
Vechi 12.02.2011, 08:59:08
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Compasiunea pt mamica indurerata care a deschis threadul este una,si combaterea ideii acesteia comform noi-nascutii morti devin ingeri,este alta...sa nu le incurcam!

Ii intelegem durerea,i se poate intampla sorei noastre,prietenei noastre,colegei de serviciu,vecinei...si pentru toate cred ca avem ceva cald de spus si o imbratisare plina de compasiune,nu cred ca are nimeni de pe forum inima impietrita la durerea cuiva...Cred ca unele persoane s-au alarmat mai mult decat era nevoie si au dramatizat dand un raspuns pur emotional.
Eu nu pot decat sa-i doresc sa aibe multa mangaiere din partea Maicii Domnului si sa-si gaseasca linistea in rugaciune si in dialog cu EL;eventual daca exista posibilitati poate frecventa un psihoterapeut o vreme,pt a-si inabusi sentimentele puternice de vinovatie.

Despre ingeri,asa cum s-a mai spus,originea lor nu-si are provinienta in sufletele copiilor morti la nastere,avortati spontan sau voit-fiind mai mult o superstitie de origine populara,decat un fapt spiritual de origine ortodoxa.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutor pentru un ingeras! heaven Umanitare 4 04.08.2010 08:55:08