![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Da. Orisicine. Chiar asa spune Sfanta Scriptura. "Cãci Dumnezeu asa a iubit lumea, încât pe Fiul Sãu Cel Unul-Nãscut L-a dat ca oricine crede în El sã nu piarã, ci sã aibã viatã vesnicã."(Ioan 3:16)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In acelasi pericol sunt si cei care cred in alti "mantuitori" si se inchina lor. "si întru nimeni altul nu este mântuirea, cãci nu este sub cer nici un alt nume, dat între oameni, în care trebuie sã ne mântuim noi." (Fapte 4:12) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Traind printre oameni si cunoscand lucrarea Lui D-zeu in lume, si Satana Il cunoaste pe Iisus ca Domn si Mantuitor - doar ca nu-L accepta. Citat:
Dar cine sunt cei care au alti "mantuitori"???...ca noi, ortodocsii avem doar MIJLOCITORI si Rugatori in fata Tronului Sf. Treimi. Dar ce-i care s-au departat de la Biserica Lui Hristos, ce se vor intampla cu ei? Vorbesti de parca noi am avea alta viziune...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|||
|
|||
![]()
Desigur ca mantuirea nu o primeste oricine. O primeste doar cel care crede.
Si desigur ca nu orisice fel de credinta e mantuitoare. Doar aceea care il determina pe om sa faca faptele credintei. Dupa cum este scris in Evrei 11: Prin credință, Avraam, când a fost încercat, a adus pe Isaac (jertfă). Prin credinta... Prin credinta... Prin credinta...au savarsit ei fapte Credinta adevarata genereaza, are drept urmare, faptele credintei. Acestea sunt faptele bune placute lui Dumnezeu. Celelalte, facute de om cu gandul sa aibe merite inaintea lui Dumnezeu, sa MERITE el mantuirea, sunt ca „un vesmant intinat” in fata Domnului, ca o carpa murdara. Oricate fapte ale credintei ar face cineva, el nu are MERITE inaintea lui Dumnezeu. Aceasta este principala fisura a conceptului mantuire = credinta + fapte: il face pe om sa se ingamfe si sa creada ca el are merite. Si chiar ca este mantuit datorita meritelor lui speciale. Acum, eu nu spun ca toti ortodocsii cred ca au merite si se mandresc. Stiu ca multi dintre ei sunt smeriti si nu se considera mari merituosi ci dimpotriva nici nu se cred vrednici de rai. Chiar avand o credinta veritabila si fapte pe masura. Dar uita-te si tu ce se scrie pe aici: „ Noi, cei care facem fapte bune ca sa MERITAM mantuirea”. Fariseul ingamfat cred ca ar pali de invidie daca ar putea citi. Last edited by Iosif77; 09.02.2011 at 23:24:46. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vrei sa mai explic odata ? Eu am continuat ideea mantuirii prin credinta a ereticului respectiv si am spus:" ...noua celor care facem ceva ca sa o meritam!" Intre afirmatia mea , si redarea ta Noi, cei care facem fapte bune ca sa MERITAM mantuirea”., este o diferenta. Punctele (............) puse arata ca lipseste ceva. Am spus noua si nu noi. Nu am pus virgula Iar prin a face ceva , o minte care nu e imbaxita de ideile pastorilor, ar intelege in contextul spus - ca trebuie facut fapte bune! Tu stii ca in limba romana pana si o virgula poate schimba sensul frazei?...nu ai de unde sa stii, ca inca nu ai termitat clasele gimnaziale.... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Bine Geony, recunosc, am gresit.
Cand am citit ce a afirmat „ereticul”: „Mantuirea nu vine printr-un merit al nostru. Isus Hristos a platit pentru mantuirea fiecaruia dintre noi!” si apoi replica ta: ...noua celor care facem ceva ca sa o meritam!", eu am inteles ca mesajul tau a fost: Isus Hristos a platit pentru mantuirea fiecaruia dintre noi, cei care facem fapte bune ca sa o meritam!" Asta ai vrut sa spui? Daca nu, ce ai vrut sa zici in legatura cu O MERITAM? (pe ea, mantuirea) |
|
||||
|
||||
![]()
Bine puiut, hai sa terminam!
Daca erai destep, stiai unde bat...!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Protestanti, Luther si ........invatatura lui | alecsandru | Biserici Protestante | 118 | 08.09.2015 18:50:21 |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Experiente cu protestanti | danyel | Secte si culte | 83 | 12.02.2013 16:18:24 |
Postul la [neo]protestanti | Florin-Ionut | Secte si culte | 131 | 21.01.2013 14:41:56 |
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? | grecu | Biserica Romano-Catolica | 21 | 21.07.2009 04:02:01 |
|