![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu am spus ca Biblia nostra nu seamana cu a NP...pai daca foloseam si noi una ca a voastra, eram si noi peste 3000 de Biserici ... Citat:
Daca citesti in continuare ai sa vezi ca nu este vorba de impunerea serbarii sambetei: Iisus a facut dupa obicei - adica era de neam iudeu, si respecta legea iudaica . Iisus se ducea sambata la sinagoga ca sa propovaduiasca, nu sa ne de-a ca zi de odihna Sambata. Iudeii mai aveau obiceiul de a se duce si vinerea la rugaciune, dar Iisus nu se ducea... Daca sambata era sfanta si pt Iisus, de ce a facut minuni: Matei 12, 9-14; Mc. 3, 1-6; Lc. 6, 6-11... Tu de duci la adunare in ziua in care nu-i nimeni acolo?...ce avea sa caute Iisus Duminica in sinagoga, nu era nimeni atuncea... Iisus era crestin?- vezi ca ajungi arian si nu sambatar! Citat:
Citat:
2) Duminica s-a savarsit la Emaus prima Liturghie dupa Invierea lui Hristos: Luca 24, 30; 3) Duminica S-a arata ucenicilor fara Toma : Ioan 20, 19-24; Ioan 20, 26; Marcu 16, 14 4) Duminica S-a pogorat Duhul Sfant Fapte 2, 1-2 5) Duminica Apostolii savarseau "frangerea painii" Fapte 20, 712 6) Duminica i s-a descoperit lui Ioan , Apocalipsa Apocalipsa 1, 10 7) Despre ziua de Duminica Psalmistul spune: "Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul sa ne bucuram si sa ne veselim in ea"..Ps. 117, 24 Dragutule, cata tu mai intai sa vezi daca ai citatele in Biblie! Sabatul a fost poruncit iudeilor, si nu crestinilor: Iesire 31, 13-17
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnul Iisus Hristos este modelul suprem pentru crestini. Ce ziceti? IL putem considera crestin, pe Cristos? Adica, primii crestini pazeau sambata. Se stie ca primii crestini au fost evrei. Citat:
Mai conteaza ce a sfintit, binecuvantat si poruncit Dumnezeu? |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Ca la voi NP, nu seamana. Averi Biblie baptista , Biblie penticostala, Biblie AZS,...in fine , peste 3000 de variante a Bibliei. Citat:
Nu! Hristos nu e crestin . Hristos este UN MODEL de urmat... Crestin: http://dexonline.ro/definitie/creștin Citat:
Tot iudeo-crestinii se taiau imprejur...voi va taiati? ![]() Citat:
Ziua a 7-a a fost binecuvantat se sfintita si poruncita pt IUDEI...aveti in Biblie Iesire 31,13-17? Daca o gasesti poruncita de Hristos Apostolilor atunci ma fac sambatar! Citat:
Dar ce a binecuvantat si a sfintit si a poruncit pt crestini; crestinii nu tin Legea mozaica...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|||
|
|||
![]()
Geony tată, n-am crezut să mai apuc o asemenea zi. Mi s-a mai întâmplat odată, asta e prea de tot!
Citat:
Unde scrie că Dumnezeu a binecuvântat și sfințit duminica? Aș vrea să văd textul acesta paralel, dacă nu cer prea mult. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In primul rand, nu e Dumnezeu. Hristos este Dumnezeu (cel putin la ortodocsi si la catolici). Apoi: - crestinul nu se taie imprejur; Hristos da. - crestinul e botezat in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Hristos nu. El a fost botezat doar cu botezul lui Ioan (si diferenta se vede cel mai bine in Fapte 1, 22 corelat cu Fapte 19, 1-5). - Hristos este fara de pacat; crestinul nu. - crestini s-au denumit pe sine ucenicii lui Hristos; Hristos nu poate fi propriul sau ucenic, nu ? Hristos, culmea , nu are cum sa fie crestin; pentru ca el e Dumnezeul crestinilor ! Daca Hristos ar fi crestin, ar fi unul din crestini, nu ? Si atunci, noi ne inchinam unuia dintre noi, iar nu unuia mai presus de noi. Daca il indumnezeim pe unul dintre noi, cadem in altceva. Daca ne inchinam lui Hristos, ramanem crestini. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pastore, vezi ca o c-am iei printre munti ca stramosii tai...! Eu ma duc la somn, ca Biblia spune: "Vai de cel prin care vine ispita..." si pe azi am facut multe! PS. vi-am spus ca in Bibliile noastre nu seamana cu ale voastre!?...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. Last edited by Geony; 10.02.2011 at 02:04:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar probabil nu aveti atata timp la dispozitie. Daca e sa ma iau dupa logica dvs., Dumnezeu Tatal e iudeu _ mai bine zis, mozaic; nu ? Ca doar iudaismul (mozaismul) e direct de la Dumnezeu Tatal... (stiti dvs. care: cel care le-a dat si o lege scrisa pe table de piatra cu degetul sau propriu... Si daca legea aceea s-a dat prin Moise, s-o fi numind ea mozaism, dar legiuitorul, initiatorul ei (care nu a fost Moise, caci Moise a fost doar un instrument, un purtator de cuvant _ si inca purta cuvantul prin altul, caci el era cam balbait...) nu tot mozaic trebuie sa fie ? E interesant de vazut cum atunci cand vi se masoara cu masura dvs. recurgeti tot mai des la atacuri la persoana, la ironii de tip mai rural... asta inseamna ca aveti ceva minusuri in inventarul argumentarii ... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bine pastore? Citat:
Iudeilor a poruncit-o! De la Adam si pana la Moise nu am gasit sa fie poruncita la un patriarh sau la un popor. Te rog sa incerci sa-mi dai locatii Biblice....ca povestile ma plictisesc. Daca nu am sa tratez postarae ca pe o poveste. Citat:
Ca Evrei 4, 9 nu era bun!
|
|||
|
|||
![]()
În Însuși Numele Lui. Creștin vine de la Cristos.
![]() Pentru om bineînțeles! Așa spune și Hristos că pentru om. Marcu 2,27. Pe topicul despre sabat! Aici îmi desfășor doar viclenia... ![]() Cum nu era bun domnule? "Biblia sectantă" nu e bună înțeleg, acum nici Biblia aprobată de Sfântul Sinod al BOR nu mai e bună? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|