Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.02.2011, 23:12:12
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Citati din orice, numai din Sfanta Scriptura nu (doar asa, din cand in cand, ca sa faceti impresie). ?

Eu am spus ca Biblia nostra nu seamana cu a NP...pai daca foloseam si noi una ca a voastra, eram si noi peste 3000 de Biserici ...

Citat:
"dupã obiceiul Sãu, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogã si S-a sculat sã citeascã."(Luca 4:16).
Este doar un exemplu. Ramane ca dvs. sa identificati Personajul. Sa nu-mi spuneti ca nu era vorba de un crestin.?
La noi in Biblie versetul e asa, nu de jumatate: Luca 4, 16. Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească.
Daca citesti in continuare ai sa vezi ca nu este vorba de impunerea serbarii sambetei: Iisus a facut dupa obicei - adica era de neam iudeu, si respecta legea iudaica . Iisus se ducea sambata la sinagoga ca sa propovaduiasca, nu sa ne de-a ca zi de odihna Sambata.
Iudeii mai aveau obiceiul de a se duce si vinerea la rugaciune, dar Iisus nu se ducea...
Daca sambata era sfanta si pt Iisus, de ce a facut minuni: Matei 12, 9-14; Mc. 3, 1-6; Lc. 6, 6-11...

Tu de duci la adunare in ziua in care nu-i nimeni acolo?...ce avea sa caute Iisus Duminica in sinagoga, nu era nimeni atuncea...

Iisus era crestin?- vezi ca ajungi arian si nu sambatar!

Citat:
Apoi, mai sunt exemplele Sfintilor Apostoli, pazitori ai zilei a saptea (sambata). Le gasiti in Faptele Apostolilor.?
Da...iudeo-crestinii serbau sambata!

Citat:
P.S. Dvs. aveti vreun singur exemplu (sau orice fel de argument) da pazire a zilei intaia (duminica), in toata Sfanta Scriptura?
1) Iisus a inviat Duminica....
2) Duminica s-a savarsit la Emaus prima Liturghie dupa Invierea lui Hristos: Luca 24, 30;
3) Duminica S-a arata ucenicilor fara Toma : Ioan 20, 19-24; Ioan 20, 26; Marcu 16, 14
4) Duminica S-a pogorat Duhul Sfant Fapte 2, 1-2
5) Duminica Apostolii savarseau "frangerea painii" Fapte 20, 712
6) Duminica i s-a descoperit lui Ioan , Apocalipsa Apocalipsa 1, 10
7) Despre ziua de Duminica Psalmistul spune: "Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul sa ne bucuram si sa ne veselim in ea"..Ps. 117, 24

Dragutule, cata tu mai intai sa vezi daca ai citatele in Biblie!

Sabatul a fost poruncit iudeilor, si nu crestinilor: Iesire 31, 13-17
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 09.02.2011, 23:45:41
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Eu am spus ca Biblia nostra nu seamana cu a NP...pai daca foloseam si noi una ca a voastra, eram si noi peste 3000 de Biserici ...

La noi in Biblie versetul e asa, nu de jumatate: Luca 4, 16. Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească.
Am copiat versetul din Biblia Sinodala Ortodoxa. Tot nu va convine? De ce o dati cu "Biblia noastra" si "a voastra"?

Citat:
Iisus era crestin?- vezi ca ajungi arian si nu sambatar!
Domnul Iisus Hristos este modelul suprem pentru crestini. Ce ziceti? IL putem considera crestin, pe Cristos?

Citat:
Da...iudeo-crestinii serbau sambata!
Adica, primii crestini pazeau sambata. Se stie ca primii crestini au fost evrei.

Citat:
1) Iisus a inviat Duminica....
2) Duminica s-a savarsit la Emaus prima Liturghie dupa Invierea lui Hristos: Luca 24, 30;
3) Duminica S-a arata ucenicilor fara Toma : Ioan 20, 19-24; Ioan 20, 26; Marcu 16, 14
4) Duminica S-a pogorat Duhul Sfant Fapte 2, 1-2
5) Duminica Apostolii savarseau "frangerea painii" Fapte 20, 712
6) Duminica i s-a descoperit lui Ioan , Apocalipsa Apocalipsa 1, 10
7) Despre ziua de Duminica Psalmistul spune: "Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul sa ne bucuram si sa ne veselim in ea"..Ps. 117, 24
Bun. S-au intamplat multe lucruri si in alte zile. Totusi, numai ziua a saptea a saptamanii a fost binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, inca de la facerea lumii, si poruncita ca zi de odihna inchinata Domnului.

Mai conteaza ce a sfintit, binecuvantat si poruncit Dumnezeu?
Vechi 10.02.2011, 00:17:24
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Am copiat versetul din Biblia Sinodala Ortodoxa. Tot nu va convine? De ce o dati cu "Biblia noastra" si "a voastra"?
Pentru ca ai spus ca eu nu citez din Biblie, si mi s-a parut ca nu seamana Biblia noastra cu a voastra.
Ca la voi NP, nu seamana. Averi Biblie baptista , Biblie penticostala, Biblie AZS,...in fine , peste 3000 de variante a Bibliei.

Citat:
Domnul Iisus Hristos este modelul suprem pentru crestini. Ce ziceti? IL putem considera crestin, pe Cristos?

Nu!
Hristos nu e crestin .
Hristos este UN MODEL de urmat...
Crestin: http://dexonline.ro/definitie/creștin

Citat:
Adica, primii crestini pazeau sambata. Se stie ca primii crestini au fost evrei.
Da, pazeau sambata si nu numai ...
Tot iudeo-crestinii se taiau imprejur...voi va taiati?

Citat:
Bun. S-au intamplat multe lucruri si in alte zile. Totusi, numai ziua a saptea a saptamanii a fost binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, inca de la facerea lumii, si poruncita ca zi de odihna inchinata Domnului.
Da si cateva exemple cu ce s-au intamplat si in alte zile, ca alcumva am sa spun ca esti mincinos...vreau sa desfacem "firul in patru"(vezi ca - o expresie).
Ziua a 7-a a fost binecuvantat se sfintita si poruncita pt IUDEI...aveti in Biblie Iesire 31,13-17?
Daca o gasesti poruncita de Hristos Apostolilor atunci ma fac sambatar!

Citat:
Mai conteaza ce a sfintit, binecuvantat si poruncit Dumnezeu?
Da!
Dar ce a binecuvantat si a sfintit si a poruncit pt crestini; crestinii nu tin Legea mozaica...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 10.02.2011, 00:27:35
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Nu!
Hristos nu e crestin .
Geony tată, n-am crezut să mai apuc o asemenea zi. Mi s-a mai întâmplat odată, asta e prea de tot!

Citat:
Ziua a 7-a a fost binecuvantat se sfintita si poruncita pt IUDEI...
Pe vremea când Dumnezeu a binecuvântat și sfințit sâmbăta, nu existau iudei. Erau doar Adam și Eva.

Citat:
Da!
Dar ce a binecuvantat si a sfintit si a poruncit pt crestini
Unde scrie că Dumnezeu a binecuvântat și sfințit duminica? Aș vrea să văd textul acesta paralel, dacă nu cer prea mult.
Vechi 10.02.2011, 00:46:51
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul

Citat:
În prealabil postat de Geony
Nu!
Hristos nu e crestin .

Geony tată, n-am crezut să mai apuc o asemenea zi. Mi s-a mai întâmplat odată, asta e prea de tot!
Pai, ce e un crestin ?

In primul rand, nu e Dumnezeu. Hristos este Dumnezeu (cel putin la ortodocsi si la catolici).
Apoi:
- crestinul nu se taie imprejur; Hristos da.
- crestinul e botezat in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Hristos nu. El a fost botezat doar cu botezul lui Ioan (si diferenta se vede cel mai bine in Fapte 1, 22 corelat cu Fapte 19, 1-5).
- Hristos este fara de pacat; crestinul nu.
- crestini s-au denumit pe sine ucenicii lui Hristos; Hristos nu poate fi propriul sau ucenic, nu ?
Hristos, culmea , nu are cum sa fie crestin; pentru ca el e Dumnezeul crestinilor !

Daca Hristos ar fi crestin, ar fi unul din crestini, nu ? Si atunci, noi ne inchinam unuia dintre noi, iar nu unuia mai presus de noi. Daca il indumnezeim pe unul dintre noi, cadem in altceva. Daca ne inchinam lui Hristos, ramanem crestini.
Vechi 10.02.2011, 00:58:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Pai, ce e un crestin ?

In primul rand, nu e Dumnezeu. Hristos este Dumnezeu (cel putin la ortodocsi si la catolici).
Apoi:
- crestinul nu se taie imprejur; Hristos da.
- crestinul e botezat in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Hristos nu. El a fost botezat doar cu botezul lui Ioan (si diferenta se vede cel mai bine in Fapte 1, 22 corelat cu Fapte 19, 1-5).
- Hristos este fara de pacat; crestinul nu.
- crestini s-au denumit pe sine ucenicii lui Hristos; Hristos nu poate fi propriul sau ucenic, nu ?
Hristos, culmea , nu are cum sa fie crestin; pentru ca el e Dumnezeul crestinilor !

Daca Hristos ar fi crestin, ar fi unul din crestini, nu ? Si atunci, noi ne inchinam unuia dintre noi, iar nu unuia mai presus de noi. Daca il indumnezeim pe unul dintre noi, cadem in altceva. Daca ne inchinam lui Hristos, ramanem crestini.
Bine. Aveți talent, trebuie să recunosc. M-ați putea convinge și de faptul că Budha n-a fost budist, Mahomed n-a fost mahomedan și Iuda n-a fost iudeu.
Vechi 10.02.2011, 02:00:21
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Bine. Aveți talent, trebuie să recunosc. M-ați putea convinge și de faptul că Budha n-a fost budist, Mahomed n-a fost mahomedan și Iuda n-a fost iudeu.
Daca ai ajuns sa-L compari pe Hristos cu Budha, cu Mahomed sau cu Iuda e jalnic, sincer!
Pastore, vezi ca o c-am iei printre munti ca stramosii tai...!

Eu ma duc la somn, ca Biblia spune: "Vai de cel prin care vine ispita..." si pe azi am facut multe!

PS. vi-am spus ca in Bibliile noastre nu seamana cu ale voastre!?...

Last edited by Geony; 10.02.2011 at 02:04:00.
Vechi 10.02.2011, 02:20:58
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
As vrea sa va conving ca nici unul din acestia nu a fost Dumnezeu Fiul care a luat trup de om.
Dar probabil nu aveti atata timp la dispozitie.

Daca e sa ma iau dupa logica dvs., Dumnezeu Tatal e iudeu _ mai bine zis, mozaic; nu ?
Ca doar iudaismul (mozaismul) e direct de la Dumnezeu Tatal... (stiti dvs. care: cel care le-a dat si o lege scrisa pe table de piatra cu degetul sau propriu...

Si daca legea aceea s-a dat prin Moise, s-o fi numind ea mozaism, dar legiuitorul, initiatorul ei (care nu a fost Moise, caci Moise a fost doar un instrument, un purtator de cuvant _ si inca purta cuvantul prin altul, caci el era cam balbait...) nu tot mozaic trebuie sa fie ?

E interesant de vazut cum atunci cand vi se masoara cu masura dvs. recurgeti tot mai des la atacuri la persoana, la ironii de tip mai rural... asta inseamna ca aveti ceva minusuri in inventarul argumentarii ...
Vechi 10.02.2011, 01:40:45
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Geony tată, n-am crezut să mai apuc o asemenea zi. Mi s-a mai întâmplat odată, asta e prea de tot!.
Arata-mi unde scrie ca Iisus e crestin si eu iti arata unde scrie ca este Fiul lui D-zeu!
Bine pastore?

Citat:
Pe vremea când Dumnezeu a binecuvântat și sfințit sâmbăta, nu existau iudei. Erau doar Adam și Eva..
Pt cine a binecuvantat-o si a sfintit-o, pt El?
Iudeilor a poruncit-o! De la Adam si pana la Moise nu am gasit sa fie poruncita la un patriarh sau la un popor.
Te rog sa incerci sa-mi dai locatii Biblice....ca povestile ma plictisesc. Daca nu am sa tratez postarae ca pe o poveste.

Citat:
Unde scrie că Dumnezeu a binecuvântat și sfințit duminica? Aș vrea să văd textul acesta paralel, dacă nu cer prea mult.
Tu aveai menirea sa-mi raspunzi unde a fost poruncit sabatul...
Ca Evrei 4, 9 nu era bun!
Vechi 10.02.2011, 09:12:08
Banned

Implicit

Citat:
Arata-mi unde scrie ca Iisus e crestin
În Însuși Numele Lui. Creștin vine de la Cristos.

Citat:
Pt cine a binecuvantat-o si a sfintit-o, pt El?
Pentru om bineînțeles! Așa spune și Hristos că pentru om. Marcu 2,27.

Citat:
Tu aveai menirea sa-mi raspunzi unde a fost poruncit sabatul...
Pe topicul despre sabat! Aici îmi desfășor doar viclenia...

Citat:
Ca Evrei 4, 9 nu era bun!
Cum nu era bun domnule? "Biblia sectantă" nu e bună înțeleg, acum nici Biblia aprobată de Sfântul Sinod al BOR nu mai e bună?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38