![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
A saptea, adica a saptea dintr-o serie de sase, numeralul ordinal. Nu e clar? Cunosti denumirea unei zile cu numele "sapte"? Scrie "adu-ti aminte", adica isi amintesc de scoaterea din robie. Si bineinteles ca evreii au uitat toate poruncile la un moment dat, si au gasit scrierile in Templu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, fata de calendarul tinut de evrei acum 2000 de ani. Nu stim daca aceea e ziua stabilita in timpul lui Moise. Si oricum, noi sarbatorim altceva decat evreii. |
|
|||
|
|||
![]()
Încă nu te-ai plictisit să mă numești astfel? Chiar ți-a pierit imaginația? Mai caută epitete...
![]() De ce ești furios? Pentru că ți-am citat dintr-o Biblie Ortodoxă? Dacă-ți citam dintr-una adventistă poate făceai infarct! ![]() "Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea. Șase zile lucrează și fă toate lucrurile tale. Iar ziua a șaptea este sâmbăta Domnului Dumnezeului tău, să nu faci într-aceea nici un lucru, nici tu și feciorul tău și fata ta, sluga ta și slujnica ta, boul tău, înjugătorul tău și tot dobitocul tău, și streinul cel ce lăcuiește cu tine. Că în șase zile au făcut Dumnezeu cerul și pământul și marea și toate câte sunt întrânsele, și în ziua a șaptea au odihnit; pentru aceea au binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și au sfințit-o pre ea." (Ieșirea 20,8-11 versiunea Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române 1914) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Și față de calendarul evreiesc actual, sâmbăta este ziua a șaptea. Iar de anul acesta, și după calendarul ortodox românesc.
Poate și decât Dumnezeu. Acesta ar fi aspectul cel mai grav. Dumnezeu Își ia timp special (sfințit și binecuvântat de la Creație) ca să Se întâlneascu cu creștinul, să aibă părtășie cu el în Casa Sa, iar el (creștinul) umblă pe coclauri. În cel mai bun caz. Iar în cel mai rău, face din Ziua Domnului, ziua morților. Ca și cum ar zice că Dumnezeu este mort. Groaznic! Asta mi-aduce aminte de ce au făcut arabii cu "Poarta de aur" a Ierusalimului, poarta pe unde urmează să intre Mesia, conform credintei evreești. Au amenajat un cimitir! Last edited by tricesimusquintus; 09.02.2011 at 23:35:45. Motiv: mi-am adus aminte |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Unde scrie ca e aceeasi cu ziua creatiei? Nu scrie deloc asa ceva. Apoi se da o analogie, ca Dumnezeu a lucrat sase zile si S-a odihnit a saptea. Niciun fel de echivalare a zilelor. Sper ca nu o sa incepem cu ba da, ba nu. Cum vedeti, v-au prostit americanii astia si voi v-ati lepadata dreapta credinta, jucandu-va mantuirea. |
|
|||
|
|||
![]()
Te-ai americanizat si nu mai stii romaneste? :) Sase zile sa nu lucrati si a saptea sa fie zi de odihna. Cunosti o zi cu numele "sapte"?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Am văzut mai târziu corectura ta. Îmi cer scuze. Citat:
Ți-am dat textul poruncii, nu se vede? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum, nu stiu daca la dvs. Hristos e considerat Dumnezeu... Nu demult, ati scris ca Hristos (care la ortodocsi e Dumnezeu) a zacut mort in ziua sambetei, in mormantul in care se odihnea pentru ca era sambata. Pai, uite ca pana si Dumnezeu a murit, si a stat in mormant sambata (ati recunoscut si dvs., sper ca nu veti spune ca v-au alunecat degetele pe tastatura). Poate de aceea in BO se prefera sa se faca rugaciuni pentru cei morti in ziua sambetei si pentru cei vii in ziua duminicii: sambata, Hristos era mort si se ODIHNEA (ortodocsii se roaga nu pentru morti propriu zis, ci pentru ODIHNA lor...), iar duminica a inviat, si e ziua in care se roaga pentru cei vii... Simplu, nu ? Crestinul e sau nu de partea lui Hristos ? E sau nu cu Hristos pe aceleasi coordonate ?? Cu Hristos sambata _ mormantul; se face aducere aminte de statul in mormant al lui Hristos, de ODIHNA lui. Cu Hristos duminica: viata; mai precis: din nou la viata, se face aducere aminte de invierea lui Hristos. Ca sa stabilim ceva: eu am venit cu argumentul dvs., cu raspunsul pe care l-ati dat la intrebarea daca Hristos lucreaza sambata... ati spus ca sambata s-a odihnit deoarece era mort in mormant. Acum, ii acuzati pe ortodocsi ca leaga sambata de morti. E ceva care nu concorda cu Hristos aici ? Last edited by AdrianAamz; 10.02.2011 at 00:09:28. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|