![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Să înțeleg că în 2002 au tradus ca să nu înțeleagă tot poporul?
Cam cusută cu ață albă explicația... și în 1914 existau păzitori ai sâmbetei (chiar și în afară de evrei). Deci voi nu stiati ca Sambata nu are cum sa fie scrisa in Vechiul Testament, pentru ca nu aparusera romanii sa inventeze zeul Saturn? Sa nu-mi spui ca din cauza asta ati devenit adventisti, crezand ca acolo scrie sambata? Sau stiati astea, dar ati scris ca poate unii nu inteleg?[/quote] Pentru clarificare, mitul zeului Saturn este chiar mai vechi decât romanii, își are originea (ca și închinarea la Soare) în vechiul Babilon. Deci înainte de Moise și scrierea VT. Iar problema de fond nu este denumirea de "sâmbătă", ci faptul că aceasta e ziua a șaptea - zi sfințită și binecuvântată de Dumnezeu încă de la Creație. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Or fi fost vreo 2-3 pazitori din astia de-ai lui Miller si in 1914. [QUOTEtricesimusquintus;335599]Pentru clarificare, mitul zeului Saturn este chiar mai vechi decât romanii, își are originea (ca și închinarea la Soare) în vechiul Babilon. Deci înainte de Moise și scrierea VT. Iar problema de fond nu este denumirea de "sâmbătă", ci faptul că aceasta e ziua a șaptea - zi sfințită și binecuvântată de Dumnezeu încă de la Creație[/quote] Zei au fost d emult al multe popoare, dar la babilonieni corespondentul se numea Nimib, eu ziceam de denumirea de Saturn. Da, in ziua a saptea S-a odihnt Domnul, iar alta e ziua data lui Moise, ziua in care mana n-a mai cazut. Nu scrie niciunde ca e aceeasi zi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu de mult am dat textele veterotestamentare ce confirmă că e aceeași zi. Dacă e "Sâmbăta Domnului Dumnezeului tău" (cea din porunca a IV-a), nu poate fi o altă zi, mai ales că porunca face referire chiar la odihna lui Dumnezeu de la Creație. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
A saptea zi, asa cum apare prima data in pustiu, este ziua a saptea de cand Dumnezeu le-a dat mana, asa scrie in Iesirea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Mai mult decât atât, după ce unii au cules mană și în Sabat, Dumnezeu exclamă: "Pînă cînd aveți de gînd să nu păziți poruncile și legile Mele?" (vers.25) Acum întreb și eu ca un țăran prost ce sunt: care porunci și care legi? Că nu ajunseseră încă la Sinai... Oare nu era vorba despre aceleași legi și porunci păzite de Avraam cu sute de ani mai înainte (Facerea 26,5)? Last edited by tricesimusquintus; 11.02.2011 at 09:49:34. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In NT gasim referire doar la 9 porunci: Porunca 1 o gasim la Matei 12, 31-32; Mc. 3, 29 Porunca 2 : I Cor.10,14; I Ioan 5, 21 Porunca 3: Iacob 4, 12; 5, 12; Porunca 5: Mt. 15, 4; 19, 19; Mc. 7,10; Efes. 6, 1-3; Porunca 6: Mt 19, 18, Mc. 10, 19; Porunca 7: Mt 19, 18, Mc. 10, 19;Rom 13, 9; Porunca 8: Mt 19, 18, Mc. 10, 19;Rom 13, 9; Porunca 9: Mt 19, 18, Mc. 10, 19;Rom 13, 9; Porunca 10: Rom. 13, 9. Unde este porunca 4? - o papat-o martianu?
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. Last edited by Geony; 11.02.2011 at 10:08:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Știi bancul acela cu racheta balistică rusească ce face fâss în loc de booom!? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Scuze pentru al 3-lea post la rând, dar dacă tot am intrat în horă am zis să joc puțin.
Din ce am citit, am găsit o întrebare la care aș răspunde puțin altfel: Citat:
Dar, pe lângă faptul că cele 10 Porunci sunt aduse în discuție la general în NT (deja s-au menționat versete destule în post-urile anterioare) totuși porunca a 4-a este adusă în discuție chiar de Mântuitorul: Rugați-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta. (Matei 24:20) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite acum care e adevarul: Capitolul 16 din Iesirea incepe cu (citez Biblia neoprotestanta): "Toată adunarea copiilor lui Israel a plecat din Elim; și au ajuns în pustia Sin, care este între Elim și Sinai, în a cincisprezecea zi a lunii a doua după ieșirea lor din țara Egiptului." Apoi poporul a spus ca nu are ce manca in acea zi si Moise le-a zis: "Domnul vă va da astă seară carne de mâncat, și mâine dimineață vă va da pâine să vă săturați." Apoi: "În ziua a șasea, au strâns hrană îndoit, și anume doi omeri de fiecare." Apoi Moise le-a zis: "Domnul a poruncit așa. Mâine este ziua de odihnă, Sabatul închinat Domnului." Cum ai vazut, nicio legatura cu ceva ce tineau iudeii sau cu zilele creatiei cum spun adventistii. La intamplare. Deci calculand, ziua de odihna a fost in a 22-a zi a lunii a doua dupa iesirea din Egipt. Iata acum ce a stabilit Dumnezeu inainte de iesirea din Egipt: In capitolul 12 din Iesirea (Exodul) scrie ca Domnul a zis lui Moise: "Luna aceasta va fi pentru voi cea dintâi lună; ea va fi pentru voi cea dintâi lună a anului. " "În ziua a zecea a acestei luni, fiecare om să ia un miel .." "Să-l păstrați până în ziua a patrusprezecea a lunii acesteia.." "În noaptea aceea, Eu voi trece prin țara Egiptului.." "În aceeași noapte Faraon a chemat pe Moise și pe Aaron, și le-a zis: "Sculați-vă, ieșiți din mijlocul poporului meu, voi și copiii lui Israel. Duceți-vă să slujiți Domnului, cum ați zis." Deci au iesit din Egipt in acea noapte. Cum bine ai vazut evreii nu cunosteau saptamana si ziua Sabatului nu are nicio legatura cu ziua creatiei, e o zi stabilita dupa luna. Luna se calcula dupa satelitul Pamantului, Luna. Acum ai aflat adevarul, te poti intoarce la dreapta credinta sau sa aperi in continuare aberatiile capitanului de vas si a conducatorilor cultului. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|