Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.02.2011, 10:53:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Adică un fel de imitare ca să fie înșelată lumea. Ca și cum duminica ar fi ziua Domnului (deși sâmbăta e ziua Domnului-cum scrie în Scriptură).
Le intorci, am zis ca am schimbat saturday in sambata (Sabbath) si sunday in duminica (ziua Domnului)
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 10:55:23
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu ați fost deloc atent la postările anterioare. S-au explicat toate aceste aspecte. "Capitolul unde se repetă poruncile" nu este o lecturare a poruncilor de pe tablele Legii, ci este un comentariu mozaic la aceste porunci.
Ce sa se explice, nu exista explicatii decat fabulatii. Vorbesc de ce se stie, nu de ce banuiesc sau intuiesc adventistii.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 10:58:41
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
Clar pentru că nu e vorba de o altă zi de odihnă, ci de o altă odihnă: odihna mântuirii în care trebuie să intrăm în ziua de azi. Și nu trebuie să așteptăm ziua de duminică pentru aceasta, apostolul Pavel spune să intrăm chiar azi: joi!
Dupa fraza de mai sus presupun ca prin zi de odihna nu intelegeti "odihna" propriuzisa, adica sa stai in pat fara sa misti un deget, ci inseamna sa-ti lucrezi calea catre Dumnezeu. Dar aceasta nu se face numai intr-o singura zi, ci se face in fiecare zi (cum ati spus mai sus si cum se face si in manastiri)! Cu ce este sambata mai deosebita? Cu nimic zic eu... Cu ce este Duminica mai deosebita - INVIEREA! De aceea comemoram jertfa Mantuitorului Duminica si o facem mai speciala. E o mica MARE diferenta....

PS: ca amuzament - am vazut un documentar in care zicea un rabin ca de sabat pentru ca nu ai voie sa lucrezi nu poti folosi nici telefonul clasic cu roata pentru formarea numerelor, sau cel butoane, dar poti folosi un telefon daca are touchpad ca acolo nu lucrezi, nu este nici o actiune mecanica. Au un institut intreg care se ocupa de... "fentarea legilor"! Vor sa-l fraiereasca pe Dumnezeu ca nu le-a zis clar ce si cum... :))
Vechi 10.02.2011, 11:07:52
Senior Member

Implicit

Citat:
... ci ar trebui să sărbătorim ziua binecuvântată și sfințită de Dumnezeu. O să repet această bolduire a cuvintelor până veți fi de acord cu ele. Ori până le veți rupe din Biblie.
Si nu ar fi mai bine decat sa repeti sa citesti pasajul respectiv? Ziua a saptea e ziua de odihna. Ziua a saptea urmeaza dupa sase zile lucratoare. vezi tu ca scrie acolo ca urmeaza dupa luni, marti, miercuri, etc.? E a saptea, ti-am mai spus, dar nu-ti place adevarul.
Citat:
Deci țineți ziua a șaptea care este de fapt ziua întâia. Bravos
O tinem pentru ca nu sutem evrei. O tinem pe a saptea, adica ziua de dupa sase zile lucratoare, exact cum scrie in decalog. Ori Miller si capitanul de vas erau evrei? Ce minuni faceau ei de sunt mai mari ca sfintii nostri?
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 11:11:23
Senior Member

Implicit

Cred ca ajunge cu teoira, adevarul e clar dar adventistii nu vor sa-l auda crezand ca taranii din America sec. XIX au descoperit adevarul.
Cum s-a intamplat intotdeauna Dumnezeu dovedeste care e adevarul, prin minuni. La fle ca pe timpul Sf. Ilie, noi aratam ca avem minuni, sa ne spuna si adventistii daca pot dovedi cu ceva, altfel ramane doar parerea lor, neconfimrata de nimeni, o filozofie cum au fost atatea altele.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 11:26:36
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Daca v-om citi atent, de la cap. 3:7 pana la cap 4:11, vom vedea ca e vorba de o alta zi cand vom intra in odihna Lui (deoarece evreii lui Iosua nu au intrat in aceasta odihna, din cauza neascultarii). Pana atunci... "ramane sarbatoarea sabatului, norodului lui Dumnezau" (Evrei 4:9 -traducere ortodoxa).
Dragutule, matale intelegi ce citesti?
In capitolul 3 se vorbeste de neascultarea poporului lui Israel care a adus pedeapsa; acestora D-zeu le-a spus ca nu va intra in odihna Sa : Evrei 3, 17-18 Și cine au fost aceia de care S-a dezgustat El patruzeci de ani? N-au fost oare cei ce păcătuiseră, și ale căror trupuri moarte au căzut în pustie? Și cui S-a jurat El că n-au să intre în odihna Lui? Nu S-a jurat oare celor ce nu ascultaseră? (sursa citarii: http://biblia.resursecrestine.ro/citeste/evrei/3)

In cap 4 se vorbeste despre odihna adusa de Hristos celor care asculta de El.
Hristos spune :veniti toti cei osteniti si Eu va voi odihni pe voi"....adica le da o zi de sabat ca sa se odihneasca?...iar apoi, la munca din nou....
Si cap 4 se vb de odihna adusa de Hristos, odihna pe care Iosua nu a putut-o aduce - oare nu era poruncit sabatul pe vremea lui Iosua?...
Cand se spune de "o alta zi de odihna", nu trebuie sa intelegi ca este vb de o zi pt ca "o zi inaintea Domnului este ca o mie de ani, si o mie de ani ca o zi" (II Petru 3, 8; Ps. 89, 4)...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 11:34:40
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În Împărăția Slavei lui Dumnezeu ziua de odihnă va fi tot sâmbăta:

"Că precum cerul nou și pământul nou, care Eu le fac, rămân înaintea Mea, zice Domnul, așa va sta sămânța voastră și numele voastre. Și va fi din lună în lună, și din sâmbătă în sâmbătă, veni-va tot trupul de se va închina înaintea Mea în Ierusalim, zice Domnul." (Isaia 66,22-23 - versiunea sinodală 1914)
Acum ati atins culmea prostiei!
Adica si in Imparatia Cerurilor ne vom odihni (cine va ajunge acolo) doar sambata, apoi nu ducem sa sapam gradina Raiului, sa stropim pomii de omizi, sa culege roadele (oare o sa facem si vin?) ...ei munca asta, nici in vesnicie nu ne da pace...o sa lucram cu carte de munca, nu stiti?

Mr. pastor, matale esti evreu sau crestin?
Mai lasa VT si ziua de odihna a iudeilor, si treceti in NT...aici Hristos nu ne vb de odihna in zi de Sabat in vesnicie;
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.

Last edited by Geony; 10.02.2011 at 11:36:45.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 11:38:24
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Despre care pastor vorbiti? Se vede ca aveti un complex de inferioritate si vreti sa va autosugerati (dvs. si celorlalti) ca dialogati cu un pastor. Ideea ca un simplu adventist isi poate argumenta singur credinta, doar cu Sfanta Scriptura, va deranjeaza.

In comparatie cu tine si Iosif77 , trice e mult mai pregatit si are raspunsuri mai bune...de aceea inclin sa cred ca este pastor.
Pricepi?
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 12:27:27
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Dupa fraza de mai sus presupun ca prin zi de odihna nu intelegeti "odihna" propriuzisa, adica sa stai in pat fara sa misti un deget, ci inseamna sa-ti lucrezi calea catre Dumnezeu. Dar aceasta nu se face numai intr-o singura zi, ci se face in fiecare zi (cum ati spus mai sus si cum se face si in manastiri)! Cu ce este sambata mai deosebita? Cu nimic zic eu... Cu ce este Duminica mai deosebita - INVIEREA! De aceea comemoram jertfa Mantuitorului Duminica si o facem mai speciala. E o mica MARE diferenta....
Foarte bine explicat! Daca inainte aveam doar o zi de rugaciune si un singur templu (din Ierusalim) unde sa ne rugam acum lucrurile sau mai schimbat! Cum spune si Iisus : Dumnezeu lucreaza si acum! Bine a explicat oarecum pe ideea mea mai de mult expusa aici , cineva tot aici dand urmatorul exemplu:azi e sambata si ma odihnesc dar maine iar ma odihnesc deoarece iare e sambata deoarece stim ca diferenta este de o zi pamantul fiind rotund. Mai stim ca adventii in lumina lor se pot folosi de munca altora in sabat si pot calatorii cu mijloacele de transport in comun. Dar la mintea lor crestina poate o sa ne vedem si prigoniti ca nu respectam sambata!
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 12:29:43
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
In comparatie cu tine si Iosif77 , trice e mult mai pregatit si are raspunsuri mai bune...de aceea inclin sa cred ca este pastor.
Pricepi?
Da cred ca trice e un smecher. Nu stiu de ce nu e exclus de pe acest forum. A trimis cicase felicitarile bisericii advente catre bisericii ortodoxe cum ca a schimbat ziua din calendar ca numerotatie! De parca biserica ortodoxa ar fi recunoscut o greseala?!?Ziua de Duminica tot prima zi a ramas pentru noi ortodocsii sau cum i se mai spune ziua a opta! Pe vremea comunistilor luni era considerata prima zi de munca si se numerota astfel in calendar ca fiind prima zi!

Last edited by bairstow; 10.02.2011 at 12:32:36.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11