![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Tot acolo ajungem: odihna in Isus Cristos, care a inviat duminica; datorita acestei invieri putem intra in noua Lui odihna. Odihna de duminica, cea care Il reprezinta pe EL
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai perfectă dreptate: tot acolo ajungeți. Toate drumurile duc la Roma.
|
|
||||
|
||||
![]()
Sunt de acord. Că doar n-or duce la Washington, New York sau undeva prin Ohio sau aiurea în USA, locul de origine al celor mai multe dintre agapele petrecărețe ale celor care au inventat penticostalismul, adventismul sau care și-au zis studenți în Biblie.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Polemica e cu privire la ținerea duminicii, căci aceasta nu are poruncă divină expresă. Cu ținerea sâmbetei e clară treaba, o găsim în Biblie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci daca sunteti pus in fatza unei evidentze care nu va convine, fiindca nu confirma ideea dvs. ca doua cuvinte "sabat" si "sapte" ar fi identice in ebraica, ziceti ca sunteti victima unei inselatorii. Pana si un copil poate spune clar, vazand literele abraice care alcatuiesc cele doua cuvinte, ca nici vorba de identitate intre ele. Citat:
Eu atat am vrut sa demonstrez, ca "sabat" si "sapte" nu au aceeasi radacina si aceeasi semnificatie in ebraica. N-am zis nimic acolo de vreo duminica. Revedeti topicul. Dar dvs. deturnati cu perfidie scopul postarii mele, sugerand cuiva ca eu as fi vrut sa demonstrez ca Vt vorbeste de duminica. cel cu disperarea sunteti dvs., fiindca sunteti pus intre Moise si Hristos si nu vreti sa recunoasteti ca in dvs. Moise e mai puternic decat Hristos. Cat despre Sfanta Treime, ma gandesc ca, daca nu intelegeti o problema asa de simpla cum e comparatia a catorva semne grafice pentru a ajunge la o concluzie elementara, cum ati putea dezbate termeni precum ousia, hypostasis, perihoreza... Mai bine evitati efortul. PS Eu nu am vrut sa ajung sa fiu atat de virulent cu nimeni, dar pur si simplu ma fortati sa va masor cu aceeasi masura cu care masurati dvs. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu de mult am dat textele veterotestamentare ce confirmă că e aceeași zi. Dacă e "Sâmbăta Domnului Dumnezeului tău" (cea din porunca a IV-a), nu poate fi o altă zi, mai ales că porunca face referire chiar la odihna lui Dumnezeu de la Creație. |
|
|||
|
|||
![]()
Iar de la Roma la Isus Cristos, binecuvintat sa fie Numele Lui in veci! Multumim Domnului pentru marea marea Lui Bunatate, pentru ca ne-a dat legi atit de simple si clare si ne-a mai dat si sfinti ca L-au urmat, care au adus roade si care ne arata si noua calea cea dreapta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Independent de ce ziceți dvs. sau eu, Dumnezeu zice că e deosebită prin faptul că a binecuvântat-o și a sfințit-o. Eu ca om nu-mi pot permite să dau cu piciorul la ce a binecuvântat și sfințit Dumnezeu! Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Miller nu era nici evreu, nici sabatarian, el ținea duminica. După cum am mai spus, Miller nu a fost adventist de ziua a șaptea. Biserica AZȘ s-a înființat abia 24 de ani după moartea lui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|