Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2011, 09:40:35
alvarez alvarez is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.01.2011
Implicit Logic?

Acum logic....dak tot esti o persoana foarte logica...daca eu sunt ``caldicel`` TU ce esti?
Dupa logica ta...raiul e plin de ortodoxi...ca doar "voi" va incadrati in "tipare"....poate poate un catolic..(traiesc intr`o tara catolica) si merg cam rar la biserica...da un musulman nu are ce cauta acolo..si tot asa....
Da nu cumva oameni astia logici in cautara unor explicati logice la anumite evenimente i`a facut pe oameni sa se indoiasca de existenta Lui???

Nu cumva tu pacatuiesti chiar acum prin acest citat plin de logica??

Off: El ne`a creat pe noi...da pe El cn L`a creat?
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 10:54:46
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alvarez Vezi mesajul
Da nu cumva oameni astia logici in cautara unor explicati logice la anumite evenimente i`a facut pe oameni sa se indoiasca de existenta Lui???
Cel mai mult m-am luat de logica căldiceilor, am zis că încă ateii totuși au mai multă logică decât ei.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 12:28:56
Silencer Silencer is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2008
Send a message via Skype™ to Silencer
Implicit

Frate( sau mai corect ar fi soro, surioaro, sau cum ), am fost pana acuma caldicel, ceea ce ma trezit au fost scrierile lui Arsenie Boca... Dar de fapt inca shi mai sunt caldicel... Nu m-am infierbantat

Sa zic cum ma gandeam... Sunt lenos shi imi era greu sa ma duc la biserica... Pe cand toti ziceau cat de bine se simt in biserica, eu nu simteam nimic... Inafara de durerea de spate... Shi uite asa, ma gandeam ca principalu sa fiu un om bun in viata mea, shi asta e cel mai important, da nu faptul ca sa ma duc la biserica... Si parintii mei tot sunt caldicei... Nu a fost nimeni care sa imi arate frumosul in biserica ortodoxa...
Doar scrierile sfintilor parinti mi-au aratat ca este ceva mai mult, ca undeva este raspunsul, dar tot una inca nu m-am ridicat complet de la nivelul de "caldicel"...

Intr-un cuvant logica era ca sa fiu un om bun in viata, si atat ash zice... Ce e interesant, chiar daca eram doar caldicel, dar imi veneau ganduri de calugarie, ce naivitate :)

Last edited by Silencer; 12.02.2011 at 13:08:59.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 13:00:58
alvarez alvarez is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.01.2011
Implicit Logic?

Pai da...tu plina de logica te duci la biserica de "frica" ca nu cumva sa ajungi in iad...sau daca daruiesti ceva...daruiesti tot pt ca ai citit in biblie si zice ca e bn si iti mai da o bulina alba sa ajungi in rai...
Eu da...ca un "caldicel" ma duc la biserica foarte rar...da si atunci cand ma duc...nu ma duc de frica sau ca mi`o cere nush cn gen "te bate D-zeu daca nu te duci" ca sa nu ajung "in locul ne potrivit" ci pt ca simt asta....dau ceva pt ca vreau sa dau......sincer nici poruncile nush care sunt...ce sa mai zic de cititul Biblie....
Ateu` na....crede oricum in logica altuia...nu a lui....nush cati atei au facut cercetari despre cum au aparut ei pe pamant..

Off: Da te crezi in masura sa ne judeci si sa ne cataloghezi cum ti se pare tie bine??
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 14:22:54
padrevicentiu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Logica? Si daca iti demonstrez ca de fapt argumentul tau n-are nimic in comun cu logica?
Ai2 ca de obicei tu ai gandirea limitata si stupida in acelasi timp...Tu doar ai niste argumente care le-ai invatat dintr-o carte dar nu se pot aplica...Invatatura noastra de 2000 de ani am invatat-o in sanul Bisericii si aceasta se poate aplica nu mai tin minte cine a spus asta mi se pare ca Voltaire:Universul ma incurca,dar nu imi pot imagina un ceas fara ceasornicar.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 14:25:22
padrevicentiu
Guest

Implicit

Citat:
Pai da...tu plina de logica te duci la biserica de "frica" ca nu cumva sa ajungi in iad...sau daca daruiesti ceva...daruiesti tot pt ca ai citit in biblie si zice ca e bn si iti mai da o bulina alba sa ajungi in rai...
Eu da...ca un "caldicel" ma duc la biserica foarte rar...da si atunci cand ma duc...nu ma duc de frica sau ca mi`o cere nush cn gen "te bate D-zeu daca nu te duci" ca sa nu ajung "in locul ne potrivit" ci pt ca simt asta....dau ceva pt ca vreau sa dau......sincer nici poruncile nush care sunt...ce sa mai zic de cititul Biblie....
Ateu` na....crede oricum in logica altuia...nu a lui....nush cati atei au facut cercetari despre cum au aparut ei pe pamant..

Off: Da te crezi in masura sa ne judeci si sa ne cataloghezi cum ti se pare tie bine??
Poate dar nu uita ca pe cei caldicei Hristos ii va scuipa din Gura sa si sa stii ca nu exista numai Sfânta Scriptura exista si Sfânta Tradiție
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 14:29:51
padrevicentiu
Guest

Implicit

Aviz amatorilor care doresc argumente uitati unul si pe fiecare zi o sa postez cate un argument ca sa va intre in cap!:
Argumentul cosmologic:

1. Tot ce incepe sa existe are o cauza.
2. Universul a inceput sa exista.
3. Prin urmare universul trebuie sa aiba o cauza.

Argumentul cosmologic incearca sa gaseasca o ultima justificare universului, sa ii fundamenteze cumva prezenta si manifestarea.La baza actiunii justificante de existenta a realitatii sta conceptul de cauza, de sursa creativa a ceva.

Conceptul de cauza are o vechime de milenii si se bazeaza pe observatia umana asupra realitatii si modificarilor pe care le sufera. Analiza starilor ambientului si a efectelor actiunilor umane asupra acestuia a dus la constatarea ca orice se intampla in natura se poate motiva cumva.

Observatia sistematica a realitatii a sugerat o legatura sistematica intre ceea ce se percepe la un moment dat si perceptia ulterioara. Generalizand conceptual observatiile intre actiunile si consecintele cotidiene, omul trecutului a tras concluzia ca din orice modalitate interactiva apar forme, calitati sau situatii noi.

Cercetarea schimbarii si consecintelor in natura sau chiar in societate a dus la convingerea generalizata ca orice obiect, calitate sau eveniment bine diferentiat modal provine din alt obiect sau eveniment anterior, care la randul lui are si el ca origine alt obiect ori eveniment.

Numele generic a acelui ceva din a carui prezenta si manifestare decurge ceva diferit, a fost numit 'cauza', iar aceasta generalizare a dependentei momentane intre ce a fost si ce este, sau intre ce este si ce va fi, a avut un rol extrem de important in gandirea si practica umana.

Odata separat criteriul cauzal si transformat in principiu cauzal universal, omul a inteles ca orice stare naturala sau personala are o cauza, iar pentru a intelege si controla o situatie trebuie identificata si inteleasa cauza care a generat-o.

Consecinta actiunii oricarei cauze a fost numita generic 'efect', iar cuplul 'cauza efect', a devenit mecanismul de explicare a orice exista.

Corelarea sistematica cauza-efect a devenit un instrument de cercetare si cunoastere permanenta a carui valoare este enorma.

Prin cuplul creativ 'cauza-efect' omul timpurilor trecute a inceput sa isi puna intrebari asupra provenientei celor pe care le observa in jurul sau, sau sa isi analizeze cauzal actiunile.

Cum fiecare efect cerea o cauza, iar cauza tratata ca efect, cerea si ea o alta cauza, pentru a motiva consecintele oricarei stari observate, rationamentele investigante si corelante cauza-efect, au gandit posibilitatea unui sir infinit de cauze si efecte naturale, fapt care punea in incurcatura mintea umana si o impiedica sa explice complet si corect, provenienta si insusirile celui mai marunt obiect sau proces natural.

Pentru a iesi din aceasta regresie la infinit a justificarii unei existente prin alta si tot astfel, ganditorii trecutului au presupus existenta unei cauze prime, a unui agent creativ de eveniment care nu provine din altul anterior.

Filozoful grec Platon a sugerat existenta unui 'demiurg', a unui creator al universului, care le face pe toate conform unei conceptii a perfectiunii, necesitatii si binelui absolut.

Aristotel alt mare metafizician grec, a introdus ideia de 'cauza prima', sau 'motor creativ universal', cel care le face-misca pe toate fara a fi el insusi in miscare -devenire, prin alta cauza.

Justificarea existentei realitatii printr-o unica cauza prima, creatoare a toate, necauzata ea insasi de alta cauza pentru a exista si a se manifesta, este numita 'argument cosmologic', asta insemnand argumentul aparitiei si devenirii omului si cosmosului.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 17:08:15
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:

Nu mă duc de frică, ci pentru că mă simt bine, am devenit dependentă.

Apropo, dacă tu crezi că e bine să fii căldicel, ia citește versetul acesta:

Apocalipsa 3:16 Dar, fiindcă ești căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 17:09:54
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de padrevicentiu Vezi mesajul
2. Universul a inceput sa exista.
Nu cred. ......
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 17:11:09
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Silencer Vezi mesajul
Frate( sau mai corect ar fi soro, surioaro, sau cum ), am fost pana acuma caldicel, ceea ce ma trezit au fost scrierile lui Arsenie Boca... Dar de fapt inca shi mai sunt caldicel... Nu m-am infierbantat

Sa zic cum ma gandeam... Sunt lenos shi imi era greu sa ma duc la biserica... Pe cand toti ziceau cat de bine se simt in biserica, eu nu simteam nimic... Inafara de durerea de spate... Shi uite asa, ma gandeam ca principalu sa fiu un om bun in viata mea, shi asta e cel mai important, da nu faptul ca sa ma duc la biserica... Si parintii mei tot sunt caldicei... Nu a fost nimeni care sa imi arate frumosul in biserica ortodoxa...
Doar scrierile sfintilor parinti mi-au aratat ca este ceva mai mult, ca undeva este raspunsul, dar tot una inca nu m-am ridicat complet de la nivelul de "caldicel"...

Intr-un cuvant logica era ca sa fiu un om bun in viata, si atat ash zice... Ce e interesant, chiar daca eram doar caldicel, dar imi veneau ganduri de calugarie, ce naivitate :)
Când te doare spatele stai în genunchi! Oricum dacă te duci regulat, te obișnuiești, înainte stăteam 20-30 min. din cauza asta, mi-am dat seama că nu era bine și acum stau până la sfârșit, iar durerile au dispărut!
Reply With Quote
Răspunde