![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Teoretic, nici un vaccin nu este obligatoriu în România. Practic, sunt din ce în ce mai multe. Un articol despre vaccinare am scris pe pagina mea, aici: http://www.doctordragomir.ro/articol_vaccinarea.htm
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 12.02.2011 at 19:49:30. Motiv: completare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am o curiozitate, sunteti doctor, ati vazut caz real de gripa porcina?
AMIN! Intru Imparatia Ta cand vei veni, pomeneste-ne pe noi Doamne, cand vei veni intru Imparatia Ta! Last edited by dianagroza; 12.02.2011 at 19:54:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa aveam impresia, insa citind articolul cu greu imi vine sa cred ca este scris de un medic. Deci incepe cu dreptul la informare. Buun, zic eu, inseamna ca o sa urmeze o prezentare echilibrata a argumentelor pro si contra. A inceput cu pro, e bine. Dar s-a terminat la fel de repede cum a inceput. Deci argumente pro, sumar si practic fara continut: "In realitate, beneficiul vaciinarii nu este intotdeauna evident si trebuie judecat de la caz la caz." Ba nu, gresesc, se terminase inca inainte sa inceapa prin afirmatia (a se nota si ghilimelele): "Vaccinarile sunt larg promovate de autoritatile sanitare "competente" si de cele cateva firme farmaceutice care produc vaccinurile." Deci in mod clar, cine recomanda vaccinul ori lucreaza pentru o firma farmaceutica ori este un incompetent. Ma mir ca nu v-ati oprit aici cu "argumentatia" deoarece v-ati definit destul de clar pozitia, astfel. Pe urma incepe o pleiada de afirmatii carora le lipseste ce ar fi mai necesar, trimiterile la o bibliografie care sa arate ca sunt adevar si nu impresii personale sau mituri urbane/homeopatice/"naturiste"/etc Apoi, afirmatii cum ca " rujeola, rubeola, oreionul" sunt boli usoare vorbiti probabil de cazurile in care sunt depistate si tratate la timp iar aici vorbim de persoane informate si responsabile ceea ce nu e tocmai o regula in ziua de azi si binenteles avand in vedere cazurile destul de rare din ziua de azi. La fel, as fi curios care studii medicale v-au dus spre concluzia: " Alte boli care erau pe vreumuri grave, cum ar fi tusea convulsiva, au devenit din ce in ce mai benigne, in virtutea unei tendinte naturale generale care atenueza virulenta microbilor." Ma mir totusi ca recomandati vaccinarea pentru difterie si tetanos. Nu va e temaa ca ati putea nimeri in cele doua categorii pe care le-ati definit ca fiind singurele care pot "promova vaccinurile"? In orice caz, surse asemanatoare cu cele din care v-ati inspirat pentru pledoaria anti-vaccinare (ca de fapt despre asta e vorba, nu o informare echilibrata) spun ca tentanosul practic nu mai exista la ora actuala - deci vaccinare e inutila si mai mult, periculoasa, vaccinul antitetanos fiind extrem de alergen (sa cititi si prospectul) iar vaccinul antidiftetic provoaca encefalita (si de aici autism) si SIDS. Iar alternativa propusa la vaccinarea antidifterica este ...alaptarea la san. Deci.. Last edited by AlinB; 13.02.2011 at 02:25:05. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Alăptarea la sân este, într-adevăr, de foarte mare importanță în lupta contra bolilor contagioase, oferind imunizare pasivă timpurie. Prin alimentare la sân, și numai în acest mod, copiii mici beneficiază de ceea ce am putea numi "experiența și competența imunologică" a mamei. De aceea (dar și din alte motive) medicii, cu precădere medicii creștini, au fost mereu apologeți ai alimentării naturale.
|
|||
|
|||
![]()
N-am citit tot topicul, n-am avut rabdare Stie cineva cand vom trebui "sa facem vaccinul obligatoriu" si sub ce pretext....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pretextul nu conteaza. Pune argila deoparte. Esti multumit? P.S. Nu mai citi altceva, este inutil si mai ales obositor. |
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Adica: "Mamiferele sunt animale cu sange cald" - de aici deducem ca nu poate fi un mamifer care sa nu aiba sange cald. Ati spus: "Promotorii vaccinarii(mamiferele) au una din doua proprietati (sangele cald): "sunt autoritati medicale incompetente" SAU "producatori de vaccinuri". Cum nu ati mai mentionat alte categorii, cred ca e destul de limpede ca pentru a fi promotor al vaccinarii trebuie sa fii in una din cele doua categorii. Desigur, asa cum ati spus, a avea sange cald (a fi autoritate medicala incompetenta sau producator de vaccinuri) nu inseamna neaparat a fi promotor al vaccinarii (mamifer). Citat:
In materie de credinta se poate vorbi de autoritate iar asumarea autoritatii unui scriitor bisericesc vine pe o ruta indirecta, ceea a autoritatii Bisericii care este la randul ei asumata prin credinta in Iisus Hristos si mesajul Evangheliei. In schimb, stiinta se bazeaza pe dovezi iar medicina face parte din aceasta categorie, cel putin cea care functioneaza. Daca cineva ar spune: "trebuie sa credeti asta, chit ca nu exista nici o dovada, doar pentru ca sunt laureat al premiului Nobel" sau "pentru ca alta data v-am dovedit ceva, de acum nu va trrebuie sa va dovedesc nimic si ma veti crede pe cuvant", "nu-mi cereti sa va aduc dovezi, asta imi strica creativitatea" nu credeti ca ar cadea in ridicol? Citat:
A se vedea chiar topicul curent ca exemplu nefericit in acest sens. Citat:
Nu vaccinati copilul, daca se imbolnaveste tratati-l cu ceai. Nici macar nu trebuie sa-l vada vreun medic, ii puneti singuri diagnosticul. Va mai intreb inca o data, sunteti medic? De suprainfectii, complicatii ati auzit? La modul ideal, in cazul unui copil perfect sanatos, parinti cu cultura medicala, si in situatii limita (fara acces la medic si medicamentatie), lucrurile ar putea decurge bine. Uneori. Dar avand in vedere ca nu traim intr-o lume ideala, realiatea e ceva mai cruda si bolile astea care la dvs. se treateaza cu pat si ceiutz au facut milioane de morti si handicapati de-a lungul timpului, inainte de introducerea vaccinarii. Citat:
Cifrele in cauza nu sunt nici macar statistici. Pentru a avea vreo relevanta ar trebui poate sa faceti o defalcare a cifrelor pe categorii de varsta, statusul vaccinarii si cauza bolii. Da, in ciuda vaccinurilor "obligatorii" sunt destui care nu le fac. Iar faptul ca imunitatea in cazul unor vaccinuri nu dureaza toata viata e o problema cunoscuta - dar asta nu inseamna ca nu exista solutii sau ca vaccinarea este inutila asa cum incercati sa prezentati lucrurile. Iar cca. 30.000 cazuri dupa introducerea vaccinarii (care probabil stiti ca nu pretinde o rata de reusita de 100%) poate ar trebui sa le comparati cu situatia dinaintea vaccinarii cand "bolile copilariei" erau considerate absolut inevitabile si pe urma sa ne spuneti daca 30.000 este putin sau mult. Citat:
Citat:
Cazurile care exista acum (destul de rare banuiesc) existau si atunci, toata problematica fiind insa abia la inceput probabil nu au fost gasite sau/si documentate. Citat:
Este mecanismul prin care raul in general se auto-limiteaza. Citat:
Si ce se intampla daca mama nu are imunitatea pentru afectiunea in cauza? |
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ceaiul, izolarea și repausul la pat sunt măsurile care, dacă ar fi adoptate, ar fi suficiente. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Cu titlu de ilustrare, vă amintesc că, timp de secole, medicii, pesemne în urma unor studii și cercetări, recomandau alimentarea la sân a copiilor. Dar, în anii 60 și 70, probabil că în urma altor studii și cercetări, clamau superioritatea formulelor (laptelui praf). Astăzi, pendulul a ajuns de unde a plecat: mainstream-ul medical recomandă din nou, în baza altor studii (dacă nu cumva aceleași revizuite) alimentarea la sân. După cum vedeți, medicina este mult mai puțin obiectivă decât vă place să credeți. La urma urmei, cum ar putea fi altfel ? Este o artă făcută de oameni pentru alți oameni, iar oamenii sunt tot ce poate fi mai subiectiv.
|
|||||||||||
|
|||||||||||
![]() Citat:
Ea a lasat stiinta sa-si urmeze cursul, din cate stiu. In ceea ce priveste Biserica Catolica a devenit notorie prin tentativele de a fixa cursul stiintei, si este unul din elementele care a alimentat pozitia unor grupari care vor sa plaseze stiinta pe curs de coliziune cu credinta, ceea ce in realitate nu tine de stiinta. Citat:
Citat:
Pentru ca de articolul dvs. era vorba in definitiv. In orice caz, generic vorbind, poti vindeca multi oameni de boala X si din cauza asta sa ai impresia ca esti o autoritate absoluta in medicina si pe toate celelalte planuri, ceea ce se poate dovedi tragic de gresit. Citat:
A prezenta o cifra, la prima vedere f. mare, fara a o detalia si a o raporta la nimic (cum am explicat deja in postul precedent), sarind rapid la concluzii, asa cum ati facut-o dumneavoastra este o astfel de incercare de manipulare. Citat:
Nu au avut pat, ceai sau mamici? Citat:
E strict o chestiune de idei - tineti minte lucrul asta daca totusi impingeti discutia mai departe in acest sens. Citat:
Este probabil vorba de victime ale VPO la care intre timp s-a renuntat in cea mai mare parte. Si da, nu este singura eroare vaccinala sau medicala. Apropo, dvs. ati auzit de accidente de masina? Mai mergeti cu masina? 2. Vaccinarile si studiile in aceasta directie au existat inainte sa apara studiile marca "SmithKline Laboratories". Citati macar trei studii care sa arate ca vaccinarea in general nu da rezultate. Sau sunteti si dvs. adeptul teoriilor conspiratiei conform carora doctorii care ar face studii in acest sens mor subit in accidente de masina? 3. Faptul ca aveti aceasta atitudine, asa cum am mai scris cineva mai inainte, pentru ca faceti parte dintr-o generatie de medici care nu s-a confruntat cu epidemiile, cred va jigneste GRAV inteligenta. Citat:
Așa ați ajuns la vorba mea: până la urmă e chestie de credință. În cazul dv, nu vă rămâne decât să credeți, mai departe, în beneficiile minunate pentru sănătate pe care le aduce vaccinarea. Citat:
Si ghiciti ce, cam toate au facut-o la modul cel mai lamentabil. Citat:
Mama s-ar putea sa nu fi cunoscut boala in cauza dar copilul se poate confrunta cu ea. Apropo, considerati ca variola a disparut de la sine, fara nici o legatura cu vaccinarea? Citat:
Daca ati observat, v-am cerut argumente si desi la prima vedere se pare ca aveti cu duiumul, la o analiza atenta..lipsesc cu desavarsire. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|