Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2011, 22:52:23
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Toata teoria pe care mi-ati dat-o o este bazata numai pe trup.
Eu am o teorie holistica. Pentru mine sufletul viu (omul) inseamna trup si suflare de viata.

Cand trupul nu mai are suflare de viata, nu mai putem vorbi nici despre sufletul viu (expresie biblica).

Aceeasi intelegere biblica o avea si Sfantul Iustin Martirul. Iata ce spunea:

"Asadar sufletul se impartaseste de viata, de vreme ce Dumnezeu vrea ca el sa traiasca, Apoi cand Dumnezeu nu vrea ca el sa mai traiasca, el nu se va mai impartasi de ea. Fiindca a trai nu este o insusire a lui asa cum este insusirea lui Dumnezeu; ci dupa cum un om nu traieste totdeauna si sufletul lui nu este pentru totdeauna asociat cu trupul, intrucat oridecateori aceasta armonie trebuie intrerupta, sufletul paraseste trupul si omul nu mai exista; da, oridecate ori sufletul trebuie sa-si inceteze existenta, spiritul de viata ii este luat si nu mai exista sufletul, ci merge inapoila locul de unde a fost luat." Dialogul cu Trifon cap.6
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 23:00:01
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Eu am o teorie holistica. Pentru mine sufletul viu (omul) inseamna trup si suflare de viata.
Eu apartin Bisericii Catolice. Nu-mi permit sa am nici o teorie. Biserica elaboreaza teorii. Deci daca ea greseste, eu nu sint vinovata. Iata ca m-am pus la adapost. Nu tocmai, pentru ca pentru a nu fi vinovata, ar trebui sa urmez invataturile bisericii. Iar in cazul de fata ar trebui sa ma rog pentru cei decedati, pentru ca altfel, la judecata, domnul nostru Isus Cristos imi va spune ca am pierdut timpul pe net in loc sa ma rog pentru madularele care sufera. Iar unele din aceste madulare sint cei decedati. Cred ca am spus tot ce aveam de spus referitor la acest subiect.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 23:04:15
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Eu apartin Bisericii Catolice. Nu-mi permit sa am nici o teorie.
Cam socanta marturisirea dvs. O consider inumana si necrestina. Omul este o fiinta rationala datoare sa gandesca si sa cerceteze.

Citat:
Biserica elaboreaza teorii. Deci daca ea greseste, eu nu sint vinovata.
Va dau o veste trista: la judecata lui Hristos nu o sa va puteti ascunde in spatele bisericii.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 09:49:19
Senior Member

Implicit

Citat:
Cam socanta marturisirea dvs. O consider inumana si necrestina.
Inuman si necrestin este sa nu respectam Sfinta Scriptura. Iar dumneavoastra, inca o data, imi aratati ca nu-l respectati pe sfintul apostol Petru si deci nici Sfinta Scriptura pentru ca incalcati urmatoarele versete:
20. Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia;
21. Pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt.
Iata ca numai cei sfinti ai lui Dumnezeu graiesc, purtati fiind de Duhul Sfint. Iar oamenii purtati de Duhul Sfint au roade, atit ei cit si cei care ii urmeaza; ceea ce nu e cazul doamnei White; nici ea si nici biserica dumneai nu are roade.
Citat:
Va dau o veste trista: la judecata lui Hristos nu o sa va puteti ascunde in spatele bisericii.
Nu ma mira raspunsul de mai sus. Ati luat din postarea mea ceea ce v-a convenit. Biserica Catolica imi ofera un drum pe care l-au parcurs multi sfinti inaintea mea si care s-au mintuit. Insa mintuirea tine de mine. Biserica imi pune la dispozitie instrumentele necesare mintuirii. Iar Biserica Catolica ne invata sa avem o singura piatra de temelie: Isus Cristos. Nu simbata, nu duminica, nu studiul, nu interpretarea. Isus Cristos si iubirea de Dumnezeu si de aproapele. Celelalte vin dupa.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 09:52:18
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Biserica Catolica imi ofera un drum pe care l-au parcurs multi sfinti inaintea mea si care s-au mintuit.
De unde aveți dumneavoastră certitudinea că "s-au mântuit"? Acest lucru doar Dumnezeu îl știe.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 10:29:52
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
De unde aveți dumneavoastră certitudinea că "s-au mântuit"? Acest lucru doar Dumnezeu îl știe.
Dupa mai multe criterii:
1. Biserica ne spune acest lucru, dupa o cercetare amanuntita, cercetare care se poate intinde pe sute de ani.
2. Ne rugam la ei si ni se indeplinesc lucrurile pentru care ne rugam; asta inseamna ca ei se afla linga Isus si ii pot cere Lui Isus sa ne indeplineasca dorintele noastre. Iar Isus, din iubire pentru noi si ca sa ne intareasca credita si respectul fata de cei care l-au urmat, ne indeplineste aceste cereri
3. Asa cum Isus Cristos i-a aparut lui Saul, care s-a transformat in Paul, asa apare si acum unor persoane. Isus nu ne-a lasat singuri 2000 de ani; comunica cu noi; doar sa avem ochi sa vedem si urechi sa auzim.
4.Dumnezeu a comunicat tot timpul cu poporul Sau prin profeti si prooroci. La fel face si acum. Si exact cum in timpul Vechiului Testament proorocii si profeti nu au fost crezuti, la fel se intimpla si acum. Acestia ne confirma mintuirea unor persoane.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 10:36:57
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Dupa mai multe criterii:
1. Biserica ne spune acest lucru, dupa o cercetare amanuntita, cercetare care se poate intinde pe sute de ani.
Chiar dacă e vorba de o înțelepciune colectivă, acesta e un criteriu subiectiv. Doar Dumnezeu știe cine e mântuit și cine nu.

Citat:
2. Ne rugam la ei si ni se indeplinesc lucrurile pentru care ne rugam; asta inseamna ca ei se afla linga Isus si ii pot cere Lui Isus sa ne indeplineasca dorintele noastre. Iar Isus, din iubire pentru noi si ca sa ne intareasca credita si respectul fata de cei care l-au urmat, ne indeplineste aceste cereri
E un păcat să te rogi unui om, cu atât mai mult unui om mort. Singur Dumnezeu e vrednic de rugăciunile noastre.

Citat:
3. Asa cum Isus Cristos i-a aparut lui Saul, care s-a transformat in Paul, asa apare si acum unor persoane. Isus nu ne-a lasat singuri 2000 de ani; comunica cu noi; doar sa avem ochi sa vedem si urechi sa auzim.
Dumnezeu comunică prin profeții Săi, însă aveți un singur exemplu de profet care să comunice mântuirea unui om? Desigur în afară de Profetul Iisus Hristos (cazul tâlharului mântuit).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Grija sotului fata de sotie ! windorin Nunta 48 08.12.2012 02:38:38
Grija pentru mantuire nico.dia Intrebari utilizatori 4 23.05.2010 20:26:41
Grija lui Dumnezeu pentru noi giovaninnaa Generalitati 15 09.10.2009 09:47:49
425 de morti de holera podolski_2 Umanitare 5 05.12.2008 01:04:45