Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2011, 21:55:15
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Asa e. Am sarit prima etapa. Prima data am auzit. Apoi am crezut. Apoi am cercetat. Apoi mi s-a confirmat ceea ce am auzit si am crezut.
Și în urma cercetării și "confirmării" mai aveți dubii că sâmbăta ar fi ziua a șaptea?
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 21:57:48
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinadaciana Vezi mesajul
Sincer subiectul e penibil. Incerc sa mi-l imaginez pe Dumnezeu la judecata de apoi: " tu ai tinut sambata ai bulinuta alba..tu ai tinut duminica ? ai bulinuta neagra ". E ridicol !!! Toate certurile astea ca cine detine cica "Adevarul" si ca cei care tin sambata sunt mantuiti ceilalti nu, sunt lucruri diavolesti. De ce nu deschideti ochii ? Si nu ma refer la ochi ca organ ci la ochii mintii.
Vă dau întrucâtva dreptate. Dumnezeu nu va da "bulină albă" pentru cineva că a ținut sâmbăta, ci pentru că a ascultat de Dumnezeu. Că dacă e să ne ia la bani mărunți, cu siguranță toți am greșit la capitolul acesta: dumneavoastră că ați bătut covoarele în zi de sâmbătă, eu că am discutat de ultimul model de BMW și m-am uitat cu jind la el în loc să fiu atent la predică. La fel de mare păcatul! Doar fariseii se considerau perfecți și candidați negreșit la Rai doar pentru că au ținut sabatul, au dat zecime și au postit de două ori pe săptămână...

Religia este mai mult decât o dogmă, etimologic vorbind este o relație, o re-luare a unei relații întrerupte cu Dumnezeu. Și când ai relație bazată pe iubire cu Mântuitorul tău, nu poți trăi în minciună, curvie [și călcare de Sabat] știind că acestea Îi provoacă durere. Eu [și biserica din care fac parte] așa văd lucrurile și nu mi se pare deloc "penibil" să-mi apăr punctul meu de vedere.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 22:01:30
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Și în urma cercetării și "confirmării" mai aveți dubii că sâmbăta ar fi ziua a șaptea?
Nici un dubiu. Duminica e prima zi din saptamina si ziua de odihna pentru credinciosii catolici.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 22:11:25
cristinadaciana
Guest

Implicit

Sunteti sigur ca Dumnezeu tine evidenta daca ziua dedicata Lui se numeste sambata sau duminica ? Dupa parerea mea, NU ! Important e cum traiesti . Si nu putem vorbi de "porunci" de vreme ce suntem fiii lui Dumnezeu nu supusii Lui.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 22:16:18
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Important e cum traiesti . Si nu putem vorbi de "porunci" de vreme ce suntem fiii lui Dumnezeu nu supusii Lui.
Iar fiii lui Dumnezeu, il iubesc pe Dumnezeu.

"Dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui" (1 Ioan 5:3).
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 22:23:45
cristinadaciana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Iar fiii lui Dumnezeu, il iubesc pe Dumnezeu.

"Dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui" (1 Ioan 5:3).
Copilului dumneavoastra ii porunciti ce sa faca ?
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 22:34:23
Banned

Implicit

Citat:
Copilului dumneavoastra ii porunciti ce sa faca ?
Dumnezeu ne-a lasat niste porunci spre binele nostru, din dragoste. Iar noi trebuie sa le respectam din dragoste de Dumnezeu si pentru fericirea noastra.

In acelasi mod, si copii trebuie sa respecte regulile parintilor.

Dvs. faceti impresia unui copil rebel. Chiar si poruncile lui Dumnezeu va deranjeaza.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 22:44:18
cristinadaciana
Guest

Implicit

Atata timp cat Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru nu se poate vorbi de "porunci".
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 22:58:23
Banned

Implicit

Citat:
Atata timp cat Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru nu se poate vorbi de "porunci".
Liberul arbitru consta in ascultarea sau neascultarea de Dumnezeu. Iar consecintele sunt si vor fi pe masura.

Sunteti libera sa nu ascultati de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 23:03:27
cristinadaciana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Liberul arbitru consta in ascultarea sau neascultarea de Dumnezeu. Iar consecintele sunt si vor fi pe masura.

Sunteti libera sa nu ascultati de Dumnezeu.
Oare de cate ori trebuie sa ma repet ?!?!???? LASATİ-NE İN PACE!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pentru noi duminica e ziua Domnului si daca gresim doar Dumnezeu are dreptul sa ne judece ! In nici un caz niste muritori ca voi ( chiar daca mantuiti in prealabil)!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11