Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2011, 17:48:58
xanixade's Avatar
xanixade xanixade is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru xanixade
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
1.Te bagi ca musca-n lapte , fiind departe de cursul dialogului meu ....
2."Iudaismul (din grecescul Ioudaïsmos, derivat din limba ebraică יהודה, Yehudah, „Iuda”; în ebraică: יַהֲדוּת, Yahadut, caracterele distinctive a iudeicului eáqnov), cunoscut și sub numele de religie mozaică (după principalul profet evreu, Moise) este religia poporului evreu. Preceptele iudaismului au stat la baza religiilor monoteiste creștinism și islam. "
3. despre ritul mozaic.....cunosc cred mult mai multe ca tine din motive obiective ce tin de o parte din familia mea....asa ca....si tacuisses...

IUDAISM
Fondator Infiintat de liderul ebraic Avraam
in jurul anului 2000 î.Hr. Moise a dat evreilor Tora în
jur de 1250 î.Hr.

HINDUISM

Cea mai veche dintre religii,
care de data aceasta poate
să aiba
radacini preistorice....

CONCLUZIE....desi nu e cotata cea mai veche religie cea mozaica cum te exprimi tu , totusi ea sta la baza formarii crestinismului.....
5. Si daca tot ai intrat "intamplator" pe forum si "intamplator" pe acest topic , invata sa vb frumos , ca sa demonstrezi ca esti crestin si mai inteligent ca mine....Deocamdata ca tot zici de evrei :אני מכיר את הפנים שלך כמו שאתה מדבר

ps. un popor fara cultura este aidoma unui copac fara ramuri si radacini...
Da, m-am bagat ca musca in lapte, si totusi, asta nu inseamna ca sunt departe de cursul dialogului tau...
Citeste si tu cu atentie replyurile la alti oameni...
Cat despre vorbitul frumos... nu cred ca te-am ofensat. Ca te-ai simtit tu asta e altceva.
Si in plus si in noul Testament se zice ca nu poate o sluga sluji la doi stapani.... asa cum putem pune noi conceptii hinduiste in biserica ortodoxa. tu stii macar cu ce se mananca hinduismul? Te-am intrebat si te mai intreb ai citit Mari invatati ai Orientului si Parintele Paisie?
Dar cand vine vorba de vorbitul frumos iti zic ca acuma eu ma simt ofensat ca raspunzi si tu in doi peri...
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 17:57:24
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Marii inițiați ai Indiei și Părintele Paisie - varianta online - http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...intele-paisie/

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 18:03:30
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Wink

Citat:
În prealabil postat de xanixade Vezi mesajul
Da, m-am bagat ca musca in lapte, si totusi, asta nu inseamna ca sunt departe de cursul dialogului tau...
Citeste si tu cu atentie replyurile la alti oameni...
Cat despre vorbitul frumos... nu cred ca te-am ofensat. Ca te-ai simtit tu asta e altceva.
Si in plus si in noul Testament se zice ca nu poate o sluga sluji la doi stapani.... asa cum putem pune noi conceptii hinduiste in biserica ortodoxa. tu stii macar cu ce se mananca hinduismul? Te-am intrebat si te mai intreb ai citit Mari invatati ai Orientului si Parintele Paisie?
Dar cand vine vorba de vorbitul frumos iti zic ca acuma eu ma simt ofensat ca raspunzi si tu in doi peri...
Ba esti...si cu un ton arhicunoscut cauti cearta , dar nu-ti ofer satisfactie , iar tonul tau obraznic imi vorbeste suficient! Am dreptul la opinie , ca-ti convine ca nu ! Sa fii sanatos!
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 18:48:17
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Cred ca nu e nimic deosebit, umbrela putea cadea si singura si sa se rostogoleasca, putea fi si un duh fie el inger sau demon, dar asta nu cred ca are vreo importanta. Noi trebuie sa ne continuam calea spre Dumnezeu sa cum este ea cu urcusuri si coborasuri.

Off-Topic:

Omule, "am auzit" nu echivalent cu "asa este" mai pune mana pe Biblie si o sa vezi cine a postit prima data. Tu confunzi ascetismul budist cu postul ortodox asa cum multi confunda cura de slabire cu postul. Cunosti randuielile pustnicilor de la muntele Athos (si nu numai)? Mai cauta...
O tot dai cu bogatie spirituala si cultura... Ce intelegi tu prin asta? Daca numesti bogatie spirituala faptul ca au contact cu multe spirite e una, dar ca nu-l au pe Duhul Sfant spune totul...
Sa luam ce e bun... Acum vad de ce se vinde orice porcarie daca e ambalata frumos. Si diavolul a spus prima data: "nu veti muri" - si asta era adevarat, "dar veti avea cunoasterea lui Dumnezeu, veti fi dumnezei" - si asta nu mai era adevarat. Daca cei care aveau contact direct cu Dumnezeu au fost inselati, cum noi mucosii cu mintea imprastiata in zeci de mii de directii mai putem spune ca stim sa deosebim lucrurile??
Cretinule ignorant unde vezi tu manastiri in Biblie?Unde vezi tu monasticism in adevaratul sens al cuvantului asa cum exista azi?Monasticismul budist a existat din sec 4 i. Hr. Monasticismul crestin a luat nastere in sec III in Egipt, parintele lui fiind Sf. Antonie cel Mare.Monasticismul in adevaratul sens al cuvantului(mai multi calugari sa locuiasca sub acelasi acoperis sub indrumarea unui conducator,manastiri,etc) ii este atribuit Sf. Pachomius,tot un egiptean... In Egipt se pare ca se formase un nucleu destul de solid al misionarilor budisti, pana la acea vreme(sec III)... De acolo si unele influente de tip budiste inca din crestinismul primar din Egypt cum ar fi reincarnarea(vezi evanghelia lui Toma, evanghelia gnostica a lui Marcu, etc).. Sa fie doar coincidente?Eu nu cred.. si monasticismul crestin s-a inspirat tot din budism..

Scholars have explored connections between Buddhism and Christianity. Albert Joseph Edmunds believed the Gospel of John to contain Buddhist concepts[1] and others have compared the infancy account of Jesus in the Gospel of Luke to that of the Buddha in the later Lalitavistara Sutra (a Mahāyāna/Sarvāstivāda biography dating to the 3rd century CE.[2]). During the life of Jesus Christ[3] and the period in which texts like the Gospel of Thomas were composed, Buddhist missionaries lived in Alexandria, Egypt.[4] The Buddhist Jack McQuire believes that in the 4th century, Christian monasticism developed in Egypt, and it emerged with a corresponding structure comparable to the Buddhist monasticism of its time and place.[3]

http://en.wikipedia.org/wiki/Buddhism_and_Christianity

De acum in colo am sa fiu foarte dur fata de ignoranta si prostia voastra.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 19:06:12
cristinadaciana
Guest

Implicit Domnului MİHAİLA ALİN!!!!

[quote=Danut7;337682]Cretinule ignorant unde vezi tu manastiri in Biblie?Unde vezi tu monasticism in adevaratul sens al cuvantului asa cum exista azi?....

Unde sunteti ? Dispareti cand trebuie ? Sau este normal sa se foloseasca pe forum adresarea "cretinule ignorant" ? Vedeti citatul de mai sus si autorul.
De! Se pare ca asta-i ortodoxismul romanesc.

Last edited by cristinadaciana; 14.02.2011 at 19:08:36.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 19:11:33
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

[quote=cristinadaciana;337696]
Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Cretinule ignorant unde vezi tu manastiri in Biblie?Unde vezi tu monasticism in adevaratul sens al cuvantului asa cum exista azi?....

Unde sunteti ? Dispareti cand trebuie ? Sau este normal sa se foloseasca pe forum adresarea "cretinule ignorant" ? Vedeti citatul de mai sus si autorul.
De! Se pare ca asta-i ortodoxismul romanesc.
poate ca el se considera un "crestin autentic".
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 19:14:00
cristinadaciana
Guest

Implicit

[quote=Dumitru73;337698]
Citat:
În prealabil postat de cristinadaciana Vezi mesajul

poate ca el se considera un "crestin autentic".
Eu as propune in masura posibilitatilor sa postam in limba engleza.... sa ne vada si restul lumii cat de crestini suntem.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 19:31:26
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Implicit

„Rânduielile vieții monahale” - despre Pahomie cel Mare:

„[...]Domnul, care i-a insuflat aceste simțiri calde de dragoste, căci l-a rânduit să slujească spre mântuirea multor suflete, i-a descoperit în sfârșit voia Sa despre aceasta pe când se ruga el odată cu toată căldura sufletului său, într-un loc pustiu. Aceasta s-a întâmplat în Tabenna, o localitate din pustie sau o insulă de pe Nil, în apropiere de orașul Siena. În timpul rugăciunii înflăcărate, care de astă dată s-a prelungit mai mult ca de obicei, a auzit un glas de sus grăind către dânsul: „Aici să te așezi, Pahomie, și în acest loc să zidești mănăstire, pentru că mulți vor veni către tine, care vor dori să se mântuiască trăind după cinul monahicesc și îi vei cârmui după această rânduială pe care ți-o voi trimite acum”. În aceeași clipă i se arată un înger în îmbrăcămintea chipului celui mare monahicesc, adică în schimă, și îi dădu o tăbliță de aramă pe care erau scrise rânduielile vieții de pustnicie pentru cei ce vor dori să vină sub ocârmuirea sa.

Despre ceea ce era scris pe tăbliță, mărturisesc Paladie în Lavsaicon, iar după dânsul Sozomen, Dionisie cel mic și Nichifor Calist în cărțile lor.
[...]”

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 19:32:59
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Ieri eu si cu sotul meu am fost sa ne spovedim la duhovnicul nostru.....mergem aproape in fiecare luna la spovedanie. Azi dimineata pe la 4:30 am auzit in casa un zgomot si m-am trezit brusc din somn. Nu m-am ridicat imediat din pat ci am mai stat vreo doua minute si am asteptat.....m-am gandit ca poate am visat....nu visasem. Pe hol, jos, pe podea, era umbrela care initial fusese sus pe polita cuierului. Ceea ce m-a speriat, insa, a fost distanta prea mare dintre cuier si locul unde era, acum, umbrela. Era la 1,30 m de cuier.....ca si cum ar fi avut aripi sa "zboare". Nu s-a trezit nimeni din familia mea ca sa presuspun ca ar fi miscat-o ei din locul in care ar fi cazut initial asa ca.....nu stiu ce sa cred!!! Doamne pazeste-ne de cursele diavolesti!
Si eu tot nu inteleg care este legatura intre spovedanie, sot, umbrela, ora 4.30, distanta de 1,30 -- si lipsa de superstitiozitate.

Umbrela a cazut si s-a rostogolit pe podea. Daca cineva se spovedeste regulat cum faceti voi, nu are de ce sa se teama de lucruri din astea.
Vechi 14.02.2011, 19:37:27
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit Noesisaa

Inima inaltata , unii sunt superstitiosi, sau pur si simplu li se intampla lucruri inexplicabile....Si mie si cred ca si tie ti s-au intamplat....Dar daca esti cu Dumnezeu, nimic nu te poate clatina...
Reply With Quote
Răspunde