Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2011, 00:15:43
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

E o problema delicata. Cred ca ati procedat bine, pentru ca e foarte important ca sotii sa aiba convingeri religioase asemanatoare. Pentru ca, din punctul meu de vedere, nu poate exista armonie intr-o familie daca sotii nu sunt "intr-un duh".
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 00:23:55
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Nici eu nu sunt deacord cu un partener(a) ateu! In niciun caz pentru un crestin! Aici e mana diavolului care vrea sa-i piarda si pe putinii ramasi...
Reply With Quote
Vechi 07.03.2011, 18:06:59
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
E o problema delicata. Cred ca ati procedat bine, pentru ca e foarte important ca sotii sa aiba convingeri religioase asemanatoare. Pentru ca, din punctul meu de vedere, nu poate exista armonie intr-o familie daca sotii nu sunt "intr-un duh".
A fi "intr-un duh" inseamna "a fi in acelasi gand", "a se intelege reciproc", iar doi oameni pentru a fi in acelasi gand si pentru a se intelege reciproc, trebuie sa fie doi oameni rationali. Atat ateul cat si credinciosul sunt irationali pe tema credintei oarbe si necredintei oarbe.

Doi oameni rationali nu pot ajunge la contradictie si gasesc calea si adevarul. In schimb intre doi oameni irationali care se bazeaza pe convingeri inexplicabile si nu pe ratiune, armonia e poate imposibil sa existe oricum, deoarece pentru a exista armonia ar trebui ca ambii sa fie convinsi de aceleasi lucruri. Dar cum viata ne forteaza sa rationam, vor apare intotdeauna contradictii ireconciliabile datorita lipsei de judecata a celor doi a caror viata le este zidita pe, si modelata de convingeri si nu de ratiune.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58