![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de autosacrificiu pentru pui, aici există mecanismul de limitare, că dacă puii sunt prea mici, sacrificiul e inutil, șansele ca puii să supraviețuiască sunt foarte mici, leul nefiind singura cauză de moarte. Dacă puii-s suficienți de mari, atunci nu știu dacă mama mai face sacrificiul sau dacă mai are sens. În orice caz, antilopa care aleagă cel mai slab din grupul proxim leului e cea mai vulnerabilă, indiferent de motivul vitezei reduse. Uneori e neșansă când indivizii sunt nesemnificativ de apropiați, deci un proces aleator, dar alteori ține de un dezavantaj individual, deci factor de selecție. Nu speciile nu sunt infinit mai performante pentru că există factori limitatori, de cele mai multe ori necesarul de energie. Dacă ai mușchi mai masivi ei consumă energie mai multă, deci trebuie să te hrănești mai mult că mori de foame. Dacă ai creier mare, cum e la om, trebuie să-l răcești eficient, că altfel mori. Exemplele pot continua. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://sclavii.blogspot.com/2011/02/...imp-liber.html După cum am spus, există niște limite și depind de factori externi. Când se ajunge la ele, se ajunge la echilibru. |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt de acord cu aceasta campanie. Cred ca nu este cazul sa le prezentam copiilor faptul ca pot sa nu faca nimic toata viata, dar daca se roaga continuu vor ajunge in Rai (??) chiar daca au trait degeaba. Cred ca e mai bine sa invete regulile sociale si respectul fata de lege decat sa creada ca-i iarta mos craciun pentru cine stie ce greseli. decat sa-i invatam ce este umilinta si statul pe coji de nuca pentru ca au avut nu stiu ce ganduri nepotrivite mai bine ii invatam ce inseamna respectul de sine.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mona, ți-am răspuns la mesaj pe acest topic, pentru a nu mai continua cu off-topicul aici.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 29.07.2011 21:19:36 |
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli | I.Calin | Generalitati | 164 | 19.06.2011 23:53:44 |
Stop indoctrinarii religioase in scoli! | Bogdan N | Generalitati | 12 | 02.06.2011 01:18:54 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|