Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2011, 09:52:00
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Ceea ce mă amuză citind acest topic este cât de bine se suprapun pozițiile ateiștilor cu cele ale ultraortodocșilor privitor la subiectul homeopatiei. O aplicație a vechii observații că "extremele se ating".
Cam ai dreptate,draga Mihnea...:)
Mama mea s-a vindecat de o afectiune destul de serioasa care o chinuise o mare parte din tinerete cu ajutorul unui tratament homeopat.
La randul meu,desi nu am testat tratamentele homeopate,inclin spre leacurile naturiste,pentru ca le-am testat beneficitatea pe propria mea sanatate,acolo unde cele farmaceutice au dat gres.Mama natura cred ca este cel mai experimentat medic din cati au existat vreodata,noi doar trebuie sa invatam de la ea.
Deasemenea,cred ca boala ar trebui tratata si dpdv spiritual si nu doar trupesc,regasite echilibrul si armonia dintre trup-minte-spirit,pentru ca in caz contrar am trata doar efectul,nu si cauza,iar in scurt timp boala ar reveni in trup sub aceasi sau sub o alta forma.
Vechi 15.02.2011, 09:57:20
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

heaven
"Deasemenea,cred ca boala ar trebui tratata si dpdv spiritual si nu doar trupesc,regasite echilibrul si armonia dintre trup-minte-spirit,pentru ca in caz contrar am trata doar efectul,nu si cauza,iar in scurt timp boala ar reveni in trup sub aceasi sau sub o alta forma."

Ai perfecta dreptate ! Scrisesem odata ca departarea de Dumnezeu, prin neschimbarea modului de gandire, imbolnaveste sufletul si trupul deopotriva...Exista o cartulie numita "cauzele subtile ale bolilor" si daca se citeste, fiecare va pricepe ceea ce spuneam, si nu numai eu....Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 10:50:49
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit homeopatie

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Ai perfecta dreptate ! Scrisesem odata ca departarea de Dumnezeu, prin neschimbarea modului de gandire, imbolnaveste sufletul si trupul deopotriva...Exista o cartulie numita "cauzele subtile ale bolilor" si daca se citeste, fiecare va pricepe ceea ce spuneam, si nu numai eu....Doamne ajuta!
Probabil de aceea uneori functioneaza si alteori nu remediile astea homeopatice.Depinde de fiecare bolnav daca isi trateaza simultan si latura sufleteasca bolnava.Dar eu nu m-am lamurit.Este Biserica impotriva homeopatiei sau nu?
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 10:55:02
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Asta nu stiu sa spun, dar duhovnicul meu de ex , a folosit pt sotia lui remedii homeopate...
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 12:07:39
ZergAteu ZergAteu is offline
Banned

Data înregistrării: 12.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Interesul pacienților pentru homeopatie este într-o continuă creștere în toată lumea: în Franța 80 % din populație a efectuat cel puțin o dată în viață un tratament homeopatic și 60% în mod frecvent; în Germania, 25% utilizatori convinși; în Anglia, indiferent de campania antihomeopatie a parlamentarilor ce vor să-și facă platformă politică într-un an de alegeri parlamentare, homeopatia este încă susținută de Casa Regală (de 150 de ani medicul curții a fost întotdeauna homeopat) și există două spitale regale de homeopatie.
Popularitatea unui lucru nu indică în nici un fel eficiența. Dovadă în acest sens ar fi faptul că până acum vreo 2-300 de ani erau foarte populare sângerările ca metodă de tratament.

Și regii pot fi imbecili. Faptul că e rege nu-i dă nimănui mai mult creier, ba s-ar putea ca să fie mai retardat decât media datorită istoriei caselor regale de a de încrucișa între ei, deși erau rude apropiate. În plus, nu e expert în medicină.

Citat:
Există câteva motive temeinice pentru care audiența homeopatiei este în creștere:

1.Cazurile de suferință difuză sau cu suferințe intricate greu de încadrat în anumite diagnostice; cazurile care prezintă suferințe „atipice" (dar oare există vreo suferință tipică?) bine particularizate, cazuri declanșate de traume psihice sau emoționale, cazuri în care tratamentul alopatic este numai paliativ.
Hahaha:

Citat:
- Dar, când vine cineva cu un vag sentiment de neliniște cu o stare de nervozitate, sau chiar cu mai mulți bani decât rațiune, o să-i întâmpini cu ceva care e, practic, o sticlă de apă într-o mână și o factură imensă în cealaltă.

- Bănuiesc că ai dreptate.
Vezi la sfârșitul clipului ăsta: http://www.youtube.com/watch?v=pKLzNY9BaYY

Citat:
2.[..] cu cât un pacient este mai sensibil la o substanță, cu atât el este și mai reactiv la cantități foarte mici (insesizabile pentru ceilalți).
Îți garantez că cineva cu o alergie va face o reacție mult mai nasoală dacă e mai mare cantitatea de alergen, nu invers.

Diluțiile sunt așa de mari de cele mai multe ori (cele peste 12C) că se trece de numărul lui Avogadro, lucru care ne indică faptul că nu mai există substanță în preparatul destinație. Cum crezi că poate funcționa remediul când nici nu mai există substanța? Prin magie? Sau cum? Și vezi că dacă spui „memoria apei” Benveniste și Montagnier nu sunt buni de luat în brațe. Studiile lor sunt discreditate din cauză că nu sunt studii de calitate.

Citat:
3. Este o metodă care tratează „nu boli, ci bolnavi". Principiul fundamental este acela că medicamentul homeopatic determină o reacție a organismului prin care, în interiorul acestuia, sunt relansate forțele vindecătoare ale naturii („vis medicatrix naturae"), ceea ce duce la o restabilire a homeostaziei, a echilibrului organic.
Uuu, vitalism! Vezi că știm cum funcționează corpul uman, vitalismul a murit de mult, umorile și meridianele au murit de mult.

Dacă nu se tratează boli, cum poți învăța ceva din moment ce ceea ce ai aplicat la X nu poate fi aplicat la Y, deși au aceeași boală?

Citat:
4. Din această cauză, cele mai clar pozitive studii în favoarea homeopatiei sunt cele care apreciază îmbunătățirea calității vieții în avantaj decisiv față de alopatie.
Adică acele studii în care se cere o părere subiectivă a indivizilor, nu când există măsurători exacte. Exact același mecanism după care funcționează placebo.

Despre cât de utilă e evaluarea subiectivă:

http://www.youtube.com/watch?v=9246yX1u0t8#t=6m10s

Citat:
5. Este un tratament incomparabil mai ieftin decât cel alopatic, la un nivel de eficacitate asemănător, reprezentând o soluție viabilă în timp de recesiune economică.
Greșit. Nu e deloc la același nivel de eficatitate.

Știi cum se numește medicina alternativă care funcționează? Medicină.

Citat:
6. Consultul homeopatic este un consult global, care ia în seamă tot spectrul problemelor pacientului și, mai ales, individualitatea sa. Față de obiectivismul și reducționismul alopatiei, homeopatia oferă șansa unui dialog real despre suferința pacientului și aceasta, nu ca o psihoterapie, ci ca o metodă de a găsi cauzalitățile, modalitățile și interpretarea subiectivă a suferinței pe care se bazează în fapt terapeutica homeopatică.
Discuția lungă e într-adevăr utilă, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că homeopatia e apă chioară.

Dacă felul în care funcționează medicina n-ar fi corect, atunci nu ai avea cancere tratate, sau nurofen care îți face durerea să treacă. Ci ai avea un haos total și nu ar exista rezultate pentru că nu s-ar fi putut învăța nimic de la un pacient X pentru a putea fi aplicat la pacientul următor.

Citat:
7. Medicamentele homeopatice sunt preparate din substanțe riguros selecționate și controlate din punct de vedere farmaceutic.
Și? Ai impresia că medicamentele reale sunt preparate în grajduri? Ai idee cât timp durează din momentul în care apare un medicament până e pe piață și care e procesul?

În primul rând fiecare medicament în parte trebuie să-și dovedească eficiența terapeutică cu studii serioase dublu-orb, randomizate și cu grup de control.

Homeopatia vrea să fie acceptată „la pachet” fără nici un fel de studii de eficiență per preparat.

Citat:
Există voci medicale care susțin și acum că homeopatia este „apă de ploaie". Din păcate, majoritatea medicilor care susțin acest lucru nu au nici o competență în homeopatie și de multe ori nici nu știu exact despre ce este vorba.
Există voci care susțin că alchimia este o tâmpenie. Din păcate, majoritatea celor care susțin acest lucru nu au competență în alchimie.

Citat:
Așa cum cardiologii sunt cei care trebuie să vorbească despre cardiologie și neurologii despre bolile sistemului nervos, la fel cei care trebuie să vorbească despre homeopatie sunt homeopații care au, zi de zi, succese terapeutice.
Homeopații pretind că ei pot trata orice afecțiune, indiferent de ce parte a corpului e vorba. De exemplu, putem să avem un ORL-ist care face cursuri de homeopatie și apoi, brusc, tratează afecțiuni cardiace, de ochi, de interne. Interesant câtă ipocrizie, nu?

Citat:
„Scepticii" invocă studiile făcute după metode statistice „dublu orb și la întâmplare" asupra homeopatiei, care multe dintre ele au fost negative. Aceste studii ignoră complet unul dintre principiile de bază ale homeopatiei, acela al individualizării cazurilor;
Dragul meu, dacă iau o cutie întreagă de sedative reale o să fac o supradoză și ajung la spital în 2 timpi și 3 mișcări. Indiferent de cine e vorba, fără nici o individualizare.

Când acei sceptici au luat tuburi întregi de sedative nu au pățit nimic. Și asta s-a întâmplat peste tot în lume. Asta a fost posibil pentru că în preparatele cu pricina nu este nici măcar o moleculă din substanța de bază, adică sunt doar niște pastile de zahăr/lactoză, pe românește homeopatia e apă chioară.

Prostia cu individualizare este o metodă de a pune pe masă un discurs în care practic orice pretenție a homeopaților nu poate fi verificată în mod științific. Tipic pentru o pseudoștiință.

Hai să te întreb altfel. Există vreun test, vreo dovadă, care crezi că ar însemna faptul că homeopatia nu funcționează?

Citat:
de asemenea ele au destule vicii metodologice care contravin principiilor homeopatiei, ceea ce face aproape imposibilă obținerea de rezultate pozitive.
Mai nou rigurozitatea științifică este un viciu metodologic... Adică fix metoda care ne permite să eliminăm eventualele biasuri personale (dublu orb și randomizat), influențele exterioare (grup de control) pentru a avea acces strict la ce se întâmplă în realitate, asta e un viciu.

Ei bine, din acest motiv homeopatia nu e știință, pentru că nu se poate ridica la standardele științei. De aceea e pseudostiință, aiureală spusă în vânt care nu poate fi falsificată.

Uite aici se explică de ce acest gen de atitudine este inutil și total neproductiv:

http://www.youtube.com/watch?v=ERtV2aahdc0

Citat:
Pe de altă parte, atunci când aceste principii sunt aplicate corect, este un fapt demonstrat în sute de studii că rezultatele sunt pozitive. Nu putem judeca o paradigmă medicală folosind criteriile alteia, pentru că, inevitabil rezultatele sunt viciate.
Aici „corect” înseamnă „astfel încât nu se ridică la standardele științei și permite manipularea datelor sau autoamăgirii”.

După criteriile ăstea am descoperit tot ceea ce e necesar în a fabrica calculatoarele și sistemele care compun internetul ca să ai tu ocazia să arunci propagandă homeopatică și să denigrezi știința.

Citat:
Există, de asemenea, remarcabile studii de cercetare fundamentală care au arătat in vivo și in vitro activitatea remediilor homeopatice; încet-încet, dovezile experimentale asupra ho¬meopatiei se adună într-o bază de date tot mai greu de negat ca întindere și valoare, dar cei care atacă homeopatia de cele mai multe ori ignoră aceste cercetări.
Dă cel mai bun asemenea studiu. Dacă am să îți arăt că are probleme vei fi de acord să accepți că homeopatia e apă chioară?

Citat:
Neacceptând premisele teoretice și cadrul conceptual, nu acceptă, pur și simplu, realitatea acestei doctrine medicale.
Neacceptând un cadru în care etalonul numit metru are de fapt 30 de centimetri o să observăm că nu mai avem performanțe. Cam așa e și cu „cadrul conceptual” al homeopatiei.

Ești dezamăgit că nu ești la nivelul așteptărilor? Coboară standardele!
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 12:10:12
ZergAteu ZergAteu is offline
Banned

Data înregistrării: 12.02.2011
Implicit

Și acum ce e mai important:

Citat:
Dr. Gheorghe Jurj, președinte ARHC, profesor formator în homeopatie.
Acum are sens. Iată câtă responsabilitate are domnul Jurj, ca să va dați seama cu ce oameni iresponsabili avem de a face.

De aici:
http://insulaindoielii.wordpress.com...-partea-a-3-a/

Citat:
Am conceput două cazuri:

1. Fratele meu tocmai a devenit tată și (fiind în Germania) trebuie să își dea acordul pentru fiecare vaccin ce trebuie făcut în primii ani de viață. Eu eram interesat să îi ofer o alternativă homeopată, stiindu-se cât sunt de “periculoase” vaccinurile.

2. Un vecin are tuberculoză și familia lui ia medicamente preventive. Poate face homeopatia ceva pentru a le ușura celor din familie efectele secundare?

...

Gheorghe Jurj (din Timișoara)

Citat:
Buna Seara

dupa parerea mea, anumite vaccinuri sunt necesare ( de ex tetanos, polio, meningita) altele sunt inutile ( varicela, rubeola, rujeola, si chiar hepatita)

Nu exista un mijloc atat de specific ca vaccinurile in homeopatie, desi unii pretind, iar eficacitatea NU este garantata.

Deci, trebuie sa ALEAGA cele absolut necesare si pentru rest sa intareasca imunitatea copilului prin homeopatie

Numai de bine

Jurj
Probleme:

* Rubeola este o boală mortală pentru cei fără imunitate. Pe lângă asta produce complicații destul de grave pentru cei care supraviețuiesc. Chiar și cei care trec fără probleme peste rubeola (majoritatea) pot să o transmită unui pacient compromis imunitar și îi pot cauza și mai multe probleme
* Varicela : Iată o listă de complicații ale varicelei. Nu e mai bine să facem un vaccin banal?
* Hepatita!!?!?!- e de-a dreptul ridicol, cum să nu vrei să te protejezi de hepatită?

* Părinții nu trebuie să aleagă ci să fie informați ce să aleagă de către medicul curant. A lăsa o decizie medicală să fie responsabilitatea părinților care poate nu sunt suficient informați despre medicină e o cale sigură către dezastru.
Aveți grijă la cine mergeți să vă tratați. Șarlatanilor nu le pasă decât de bani voștri.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 20:31:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia Vezi mesajul
Homeopatia nu presupune vreo credinta, ca biserica sa nu fie de acord. Cunosc pe cineva care prescrie si e o persoana credincioasa, ortodoxa. Homeopatia e stiinta. Se prescriu doze f mici de substante, asemanatoare cu cele nocive, care ne produc boala, ca organismul nostru sa poata lupta.
Anamneza e specifica, si se intereseaza nu numai de semnele omului, dar si de ceea ce gandeste, de problemele pe care le are. De fapt, il asculta, nu-l ajuta, nu-i face psihoterapie, sau ceva de genul asta. Nu se aminteste de vreo credinta, religie, magie, putere. Nu incalca in niciun fel credinta. Nici nu functioneaza decat in simptomele usoare.
Pentru linistea ta, intreaba preotul, dupa Liturghie.
Parinte Negroponte, te rog, da-ne mai multe amanunte. Eu nu am mai auzit pana acum ca biserica nu e de acord cu homeopatia. Si am citit cate ceva despre homeopatie, din curiozitate.
Tot ce am scris mai sus e din memorie, imi cer scuze celor care stiu mai multe.
Homeopatia NU este stiinta.
Nu sunt "doze foarte mici" e apa chioara.
Si asta o spune chiar stiinta.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 20:41:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Și 4,5 lei pentru un flacon de medicament vi se pare "foarte scump" ? Glumiți, nu ?

În altă ordine de idei, flacoanele oficinale (produse în farmacie) costă jumătate. E adevărat, sunt doar trei astfel de farmacii în Capitală, iar în provincie bănuiesc că sunt o extremă raritate.

Oscillococinum costă 20 de lei 6 flacoane. În plus, Oscillo e un caz special: acolo mai plătiți și reclama, ca la orice medicament căruia i se face reclamă. E inclusă în preț.
Aveti dreptate, Oscillo este extrem de ieftin, practic cu o cutie de oscillo se poate "vindeca" (dupa credinta fiecaruia) un cartier intreg.

Cum? Pai fiecare tubulet din ala are o multime de bilute, zeci sau sute, ei bine conform principiilor homeopatice ale dilutiei, una singura este arhi-suficienta ca doza.

Dar binenteles, asta ar inseamna sa nu se mai vanda asa cum se vinde si in general oamenii nu prea au cultura medicala ca sa stie cu se maninca homeopatia asadar inghit cate un tub intreg ba poate unii chiar doua o data ca sa mearga treaba mai repede..

Cred ca la 99% din cei care se trateaza cu Osciol ar ramane cu gura cascata daca ar afla ca de fapt n-ar trebui sa ia decat o singur biluta din tub si efectul ar fi chiar mai bun decat cel al unui tub intreg.

Desi s-ar putea ca atunci cand afla acest lucru, efectul placebo sa nu mai fie atat de pronuntat..
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 20:42:48
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Parcă, sper să nu greșesc, și Rafail Noica lua tratament homeopatic. Repet, informația nu-i sigură.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 20:45:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Parcă, sper să nu greșesc, și Rafail Noica lua tratament homeopatic. Repet, informația nu-i sigură.
Si mie imi zicea asta un fan al homeopatiei, foarte agresiv de altfel si care in afara de astfel de "dovezi" nu prea avea ce sa prezinte.

Acum, in ceea ce priveste pe par. Noica, si marii oameni pot avea mici naivitati, mai ales daca nu sunt informati ce si cum.
Sper ca intre timp s-a mai lamurit.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Homeopatia, o noua inselare Anastasia7 Intrebari utilizatori 61 10.03.2013 11:00:59
Ce este si ce NU este Biserica Cincizecimii ? leonte Despre Biserica Ortodoxa in general 26 22.01.2013 10:24:23
sunteti de acord sa cititi pentru mine Paraclisul Sfntului Nicolae? andrutza151 Umanitare 1 23.09.2011 23:40:30
Aparent patriarhia nu este de acord cu pomenlicele online horatiu.miron Generalitati 26 15.06.2011 08:08:51
Sunteti de acord cu noua lege data ? MIRELAMM Preotul 21 19.03.2010 19:48:58