Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2011, 14:34:18
dorescmantuirea dorescmantuirea is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.02.2011
Implicit

Buna!Doresc sa intru si eu in aceasta comunitate.Sunt noua pe acest forum...putin pierduta..sper sa ma regasesc.....
"Doamne Iisuse Hristoase, vreau sa Te cunosc, imi doresc sa vii in viata mea.Iti multumesc ca ai murit pe cruce pentru pacatele mele, ca sa ma poti accepta pe deplin.Numai Tu imi poti da puterea de a ma schimba si de a deveni asa cum doresti Tu.Iti multumesc ca m-ai iertat si ca imi daruiesti viata vesnica alaturi de Dumnezeu.Acum imi predau viata Tie; Te rog sa faci ce doresti cu ea.Amin"
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 14:41:24
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Bravo, mă bucur că-ți pasă de limba română. Tocmai am descoperit că eu scriu în limba turcă, m-am chinuit toată seara de ieri să-mi pun diacriticele corecte, dar nu m-am ales decât c-o durere de ochi de la calculator
Nu e vina ta că diacriticele cu sedilă au fost implementate înaintea celorlalte cu virgulă. Nu va dura prea mult până când cele corecte vor fi incluse în toate pachetele-soft ale sistemelor de operare (distribuțiile Linux, Mac Os X, care a făcut-o deja corect și nenorocitele astea de Windows-uri - e o părere personală și nu vreau discuții pe seama produselor cu brandul Billy Gates).

Până, atunci, sedilă sau virgulă, contează mai puțin, esențial, e să să știm că limba română are ș, ț, ă, â, î. Și să scriem, deci, ca atare...
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 14:43:41
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Nu e vina ta că diacriticele cu sedilă au fost implementate înaintea celorlalte cu virgulă. Nu va dura prea mult până când cele corecte vor fi incluse în toate pachetele-soft ale sistemelor de operare (distribuțiile Linux, Mac Os X, care a făcut-o deja corect și nenorocitele astea de Windows-uri - e o părere personală și nu vreau discuții pe seama produselor cu brandul Billy Gates).

Până, atunci, sedilă sau virgulă, contează mai puțin, esențial, e să să știm că limba română are ș, ț, ă, â, î. Și să scriem, deci, ca atare...
Dar tu cum ți le-ai pus pe cele corecte?
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 15:00:56
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
Dar tu cum ți le-ai pus pe cele corecte?
Eu mi-am mâncat doi ani de viață cu rate grele (bine că le-am terminat până a reușit conducerea luminată băsescu-boc-udrea să-mi scadă cu peste 50% salariul) un macintosh apple (un moft stupid, ce să-i faci, mi-s dragi calculatoarele și am vrut să am și unul de ăsta). Și sistemul de operare Mac Os X 10.5 (Leopard) pe care-l am instalat pe calculator le are implicit. Și de obicei cu apple-ul ăsta intru pe net, nu cu PC-ul ... pe care oricum e instalat, de obicei, vreun Linux (chiar acum n-aș putea să-ți spun care, are grijă fi'meu ca la două - trei zile să instaleze altul, mucoșii ăștia din primare nu se lasă până nu le "despică" pe toate).
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 15:03:54
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Eu mi-am mâncat doi ani de viață cu rate grele (bine că le-am terminat până a reușit conducerea luminată băsescu-boc-udrea să-mi scadă cu peste 50% salariul) un macintosh apple (un moft stupid, ce să-i faci, mi-s dragi calculatoarele și am vrut să am și unul de ăsta). Și sistemul de operare Mac Os X 10.5 (Leopard) pe care-l am instalat pe calculator le are implicit. Și de obicei cu apple-ul ăsta intru pe net, nu cu PC-ul ... pe care oricum e instalat, de obicei, vreun Linux (chiar acum n-aș putea să-ți spun care, are grijă fi'meu ca la două - trei zile să instaleze altul, mucoșii ăștia din primare nu se lasă până nu le "despică" pe toate).
Am înțeles
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 18:43:11
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorescmantuirea Vezi mesajul
Buna!Doresc sa intru si eu in aceasta comunitate.Sunt noua pe acest forum...putin pierduta..sper sa ma regasesc.....

Bine ai venit!
Vechi 18.02.2011, 18:55:47
cristinadaciana
Guest

Implicit

Citat:

Bun venit pe forum! Cel mai potrivit loc de a te regasi
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 20:12:04
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Bun venit. Ferește-te de sectanți ca de ciumă.

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 20:13:09
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
Bine ai venit!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 20:51:37
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
Bravo, mă bucur că-ți pasă de limba română. Tocmai am descoperit că eu scriu în limba turcă, m-am chinuit toată seara de ieri să-mi pun diacriticele corecte, dar nu m-am ales decât c-o durere de ochi de la calculator
Uraaaa, mulțumită lui Colaps, care mi-a deschis ochii că nu scriam în lb. română, ci turcă, scriu și eu, în sfârșit, corect.
Reply With Quote
Răspunde