Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2011, 16:08:07
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Sunt pentru adoptare si contra eutanasierii (in mare parte).
Intrebarea mea ptr. dvs este: ce facem cu cainii violenti, care nu pot fi adoptati si nici eliberati pentru ca sunt periculosi?
Tinuti in adaposturi ale ong-urilor care la randul lor sa colaboreze cu dresori specializati in probleme de comportament canin.
Insa,in lunga perioada in care m-am ocupat de caini,nu am intalnit cazuri de caini comunitari agresivi,care sa nu fie usor de reabilitat,acestea sunt extrem de rare,insa am intalnit cazuri de caini cu stapan extrem de traumatizati si agresivi,care au pus la grea incercare pe dresorii care s-au ocupat de ei.
De un pitbull traumatizat si agresiv m-am ocupat eu anul trecut,dupa ce in prealabil a fost abandonat pe DN1 Sinaia,apoi recuperat de stapanul care il abandonase (i-l inapoiasem fara sa stim ca el fusese autorul),ca mai apoi sa ma santajeze tot el ca il omoara si eu stiu ce ii mai face.Intr-un final am reusit sa scot cainele de la aceasta persoana,animalul a trecut printr-un program de dresaj,este foarte inteligent,a raspuns pozitiv,insa urmele traumelor sunt vizibile si este imprevizibil,prin urmare a fost adoptat de medicul veterinar al centrului care l-a preluat si va ramane in custodia lor.
Solutii umane si civilizate se gasesc,important este sa ne si dam interesul,pentru ca distrugerea este calea cea mai simpla.
Vechi 18.02.2011, 16:18:39
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Tinuti in adaposturi ale ong-urilor care la randul lor sa colaboreze cu dresori specializati in probleme de comportament canin.
Insa,in lunga perioada in care m-am ocupat de caini,nu am intalnit cazuri de caini comunitari agresivi,care sa nu fie usor de reabilitat,acestea sunt extrem de rare,insa am intalnit cazuri de caini cu stapan extrem de traumatizati si agresivi,care au pus la grea incercare pe dresorii care s-au ocupat de ei.
De un pitbull traumatizat si agresiv m-am ocupat eu anul trecut,dupa ce in prealabil a fost abandonat pe DN1 Sinaia,apoi recuperat de stapanul care il abandonase (i-l inapoiasem fara sa stim ca el fusese autorul),ca mai apoi sa ma santajeze tot el ca il omoara si eu stiu ce ii mai face.Intr-un final am reusit sa scot cainele de la aceasta persoana,animalul a trecut printr-un program de dresaj,este foarte inteligent,a raspuns pozitiv,insa urmele traumelor sunt vizibile si este imprevizibil,prin urmare a fost adoptat de medicul veterinar al centrului care l-a preluat si va ramane in custodia lor.
Solutii umane si civilizate se gasesc,important este sa ne si dam interesul,pentru ca distrugerea este calea cea mai simpla.
Cate adaposturi din astea exista??
Am vazut caini schilozi tinuti in conditii greu de imaginat. Nici macar nu se duce lumea sa se uite la ei, dar mai ales sa ii adopte.
Veniti sa numarati cainii de pe raza judetului Iasi si va garantez un SOC mare. Caini cu cercei in ureche umbla linistiti, de parca ma incanta pe mine ca sunt luati in evidenta. Vreau sa merg pe strada pe inserat sau dimineata, fara teama ca pe dupa blocuri iese o haita de caini.
Personal, prefer sa donez bani pentru copiii care traiesc o viata de caine, decat pentru o cauza pierduta.
Ideea este ca sunt foarte multi, ce facem cu ei pentru ca nu ii ia nimeni acasa. Cine ar tine in casa un caine de 4 ani care a trait pe drumuri? Il dresam? Da, da cati? Cum educam oamenii care au cate 3 caini si arunca puii pe camp? Cu teoria stam bine, practica este evidenta.
Vechi 18.02.2011, 16:21:55
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Veniti sa numarati cainii de pe raza judetului Iasi si va garantez un SOC mare. Caini cu cercei in ureche umbla linistiti, de parca ma incanta pe mine ca sunt luati in evidenta. Vreau sa merg pe strada pe inserat sau dimineata, fara teama ca pe dupa blocuri iese o haita de caini.
Pai in Iasi nici nu poti dormi noaptea de latratul lor. O spun din experienta.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 18.02.2011, 16:25:04
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Pai in Iasi nici nu poti dormi noaptea de latratul lor. O spun din experienta.
Pai da, ca CJ Bacau ii strange de la ei si-i aduce la noi, astia ai nostri fac la fel. Ii transporta noaptea, ii lasa pe camp, iar ziua te trezesti cu "locatari" noi.
Oricum, se "imprumuta" caini de la o regiune la alta.
Vechi 18.02.2011, 16:27:04
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai da, ca CJ Bacau ii strange de la ei si-i aduce la noi, astia ai nostri fac la fel. Ii transporta noaptea, ii lasa pe camp, iar ziua te trezesti cu "locatari" noi.
Oricum, se "imprumuta" caini de la o regiune la alta.
Apoi daca-i duc la camp, de ce nu-i fac ingrasamant natural?

Vechi 18.02.2011, 16:28:23
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Apoi daca-i duc la camp, de ce nu-i fac ingrasamant natural?
si zici ca esti crestin? Sa te ierte Dumnezeu....

ps. In plus multi oameni "latra" zi de zi , mult si prost....ce facem? le punem botnite?
Vechi 18.02.2011, 16:30:12
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
si zici ca esti crestin? Sa te ierte Dumnezeu....
Scuze, dar nu m-am putut abtine. Am ras 5 minute in continuu de gluma mea proasta... facuta bine.

Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Tiganii, eterna plaga romaneasca !!! guardian knight Generalitati 20 30.08.2012 23:00:28
Cainii vagabonzi- eterna problema a romanilor ! Radu32 Generalitati 141 15.08.2010 21:57:15
Cainii,prietenii lui Lazar!... 14carol06 Generalitati 0 05.02.2009 16:35:05