![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Oare Dumnezeu nu ni S-a descoperit? Si daca ni S-a descoperit, nu a incercat Sa ne explice cum de este Cel ce este? Nu poti vorbi de Dumnezeu inafara Lui... intelegi? astea sunt lucruri care nici macar nu ne privesc pe noi... noi trebuie sa invatam pana la toata urma ce este viata noastra... Asta e un fel de ignoranta... si de multe ori, sunt notiuni care nu au rost... care nu ne folosesc la ceva... adica cum tu ai tot felul de probleme si te mai gandesti la cum gandeste Dumnezeu...? Iar cat despre alegerea dintre bine si rau, nimeni nu e fortat sa aleaga... un exemplu concret e chiar diavolul... In mod normal ca te pierzi, te incurci in stiinta cand incerci sa raspunzi la anumite intrebari, dar cand nu ai aprofundat de fapt nici o notiune...
|
|||
|
|||
|
Citat:
Te intrebi de ce nu ai copil, sau nu te-ai casatorit, sau te-ai despratit, sau de ce ti-a luat aia, sau de ce esti bolnav tu sau altcineva drag. Sau de ce a luat la El persoana X sau Y. Toate sunt numai intrebari ale noastre dar...fara raspuns. De aia cred ca eu ca a fost pusa intrebarea initiala. Nu fara rost. Öumea incearca sa-I afle gandirea, voia, deciziile. Ca nu putem este altceva. Tu nu intrebi niciodata "de ce?"? Sigur, prin anumite lucruri simtim prezenta Lui.
|
||||
|
||||
|
Adica acolo, ma refeream la faptul ca Sfintii il cunosc pe Dumnezeu, iar Acela ii invata pe ei, de vorbesc despre El... altfel nu ar fi fost posibila intemeierea Bisericii... adica in Duh ( acuma)
Trebuie sa luam toti aminte la Dumnezeu, cat de mult putem, ca altfel, vorbim inafara Lui... ( si eu, acuma, de exemplu ma tem ca vorbesc inafara Lui ) Citat:
Practic cum poti sa iubesti ceva ce nu cunosti? Nu are sens.... De asta se impiedica sectarii, si ateii... unii stricand Legea lui Dumnezeu, altii zicand ca nu este... Daca nu li S-a descoperit ( ei si necredinciosi, nu L-au cautat, s-au multumit cu necredinta lor) zic ca nu este.... Intelegi? Astfel, El tie ti S-a aratat, de Il iubesti, si te rogi Lui si Il crezi pe El ca Este... practic, tu poti sa Il cercetezi pe El, si chiar sa si sa Il intelegi, dar in masura in care tu Il cauti sa ajungi la El si El te primeste la Sine... altfel, nu... De aia ii bine sa ne temem de crestinismul nostru, si si eu ma tem cateodata, ca nu Il caut si nu Il cercetez, si nu ii fac voia.... Citat:
dar asta nu inseamna numai sa te intrebi... faci voia lui Dumnezeu, si El iti mai arata si raspunsul Sau... Vezi, descoperirea de care ti-am zis...
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Se gandeste cineva in serios la Casatoria alba ? | Silencer | Nunta | 53 | 25.11.2011 19:02:43 |
| "cel ce gandeste altfel" | Dobra Daniela | Generalitati | 13 | 03.02.2011 13:34:03 |
|
|