Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.02.2011, 21:22:03
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

E lesne de inteles cum tiparituri ca "Lumea Credintei", se simt amentintate de internet.

Vedeti dumneavoastra, este evident ca acel articol este scris intr-o disperata incercare de a recapata cititorii pierduti. Se stie foarte bine ca peste tot in lume publicatiile tiparite continua sa sufere un declin major din cauza ca tot mai multi oameni le inlocuiesc cu internetul.

Internetul are toate avantajele: interactivitate, informatie in timp real, costuri infime. O publicatie ca "Lumea Credintei" nu poate sa se bata cu alde "Apologeticum" sau "Razboi intru cuvant", care publica articole kilometrice in fiecare zi. In plus, aceste doua bloguri abordeaza teme pe care "Lumea Credintei" nu o sa le abordeze niciodata: anti-ecumenism, teoria conspiratiei s.a.m.d. Nu am de unde sa stiu ce e in capul celor care editeaza acele bloguri, insa este foarte clar ca exista un public foarte dornic de astfel de "stiri", care nu are alte surse de informare din aceasta nisa.

Mai punem la socoteala si lipsa de deschidere din BOR cand vine vorba despre discutarea acestor teme si avem o reteta de succes pentru aceste bloguri.

Autorul putea macar sa identifice acesti "inamici", dar e prea las ca sa o faca.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2011, 21:26:13
xanixade's Avatar
xanixade xanixade is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru xanixade
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
E lesne de inteles cum tiparituri ca "Lumea Credintei", se simt amentintate de internet.

Vedeti dumneavoastra, este evident ca acel articol este scris intr-o disperata incercare de a recapata cititorii pierduti. Se stie foarte bine ca peste tot in lume publicatiile tiparite continua sa sufere un declin major din cauza ca tot mai multi oameni le inlocuiesc cu internetul.

Internetul are toate avantajele: interactivitate, informatie in timp real, costuri infime. O publicatie ca "Lumea Credintei" nu poate sa se bata cu alde "Apologeticum" sau "Razboi intru cuvant", care publica articole kilometrice in fiecare zi. In plus, aceste doua bloguri abordeaza teme pe care "Lumea Credintei" nu o sa le abordeze niciodata: anti-ecumenism, teoria conspiratiei s.a.m.d. Nu am de unde sa stiu ce e in capul celor care editeaza acele bloguri, insa este foarte clar ca exista un public foarte dornic de astfel de "stiri", care nu are alte surse de informare din aceasta nisa.

Mai punem la socoteala si lipsa de deschidere din BOR cand vine vorba despre discutarea acestor teme si avem o reteta de succes pentru aceste bloguri.

Autorul putea macar sa identifice acesti "inamici", dar e prea las ca sa o faca.
o mica intrebare, parintii care abordeaza teoria conspiratiei, parinti cu duh... aceea vand gogosi? speriind lumea in detrimentul credintei?
Vechi 20.02.2011, 21:27:10
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de xanixade Vezi mesajul
o mica intrebare, parintii care abordeaza teoria conspiratiei, parinti cu duh... aceea vand gogosi? speriind lumea in detrimentul credintei?
Horatiu este ateu :)
Reply With Quote
Vechi 20.02.2011, 21:27:55
xanixade's Avatar
Senior Member

Implicit

@Anna
nu-l cunosc :)))))))
Vechi 20.02.2011, 21:30:42
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
@Anna
nu-l cunosc :)))))))
Stiu, de aceea ti-am zis.
Banuiam ca nu vrei parerea lui despre parintii purtatori de duh..
Reply With Quote
Vechi 21.02.2011, 11:16:30
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Internetul dăunează într-adevăr, dă dependență și în loc să faci ceva util, stai pe net. Ca să nu mai spunem că astfel ne și expunem radiațiilor de la calculator. Eu am devenit dependentă de acest site
Reply With Quote
Vechi 21.02.2011, 11:19:12
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Care radiatii de calculator ? Tu mai ai inca monitor cu tub catodic sau la ce te referi ? Fara radiatii, corpul uman ar muri .
Reply With Quote
Vechi 20.02.2011, 21:40:19
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Din perspectiva mea, ateu fiind, toti "parintii" vand gogosi, dar nu vad ce legatura are asta cu discutia curenta.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2011, 21:43:04
xanixade's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Din perspectiva mea, ateu fiind, toti "parintii" vand gogosi, dar nu vad ce legatura are asta cu discutia curenta.
:))
scuze, n-am stiut...
Vechi 21.02.2011, 10:35:50
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Cred ca autorul articolului a vrut sa evidentieze faptul ca internetul este un spatiu caracterizat mai degraba de sminteala decat de o adevarata lucrare misionara. Dintr-o anumita perspectiva are dreptate. Dar acelasi lucru se intampla nu doar aici, ci si in lumea reala.

Internetul incurajeaza totusi un tip al "ortodoxului", cel care se reduce la a fi la curent cu privire la ultimele noutati din lumea ortodoxa, care urmareste filmulte cu mari duhovnici, care face parte dintr-o comunitate virtuala unde isi poate exprima liber punctul de vedere si convingerile religioase, si care tinde a se multumi cu atat.

Totul este a nu ne multumi cu putin si jumatati de masura, deoarece, in materie de spiritualitate, internetul doar atat ne poate oferi. Este nevoie sa traim "viata Bisericii", adica sa ne impartasim cu Trupul si Sangele lui Hristos, spre iertarea pacatelor si viata de veci.

Last edited by Marius22; 21.02.2011 at 10:38:01.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Internetul / jocurile pe calculator mekahekaleka Generalitati 2 13.01.2013 13:47:02
Privitul la tv si internetul-mihail florin ionut12 Generalitati 7 13.11.2010 18:34:25
Care este pacatul cel mai grav? Necredincios Generalitati 205 31.08.2010 00:01:08
o problema nu stiu cat e de grav ferrante Preotul 1 07.01.2010 23:51:44
Internetul: o ispita imbracata in inocenta Va_iubesc Generalitati 51 07.08.2009 13:40:02