Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.02.2011, 10:38:51
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Religia: Ortodox
Implicit

[[i]QUOTE=paulici;340105]
Citat:
În prealabil postat de floricica Vezi mesajul
este o zi propice pentru conceperea unui copil? - de ce bataia asta de joc si aluzia asta ... asa s-a nimerit, nu ati auzit copii nascuti la intervale de ani exact in aceeasi zi de la aceeasi mama?
Unde este bataia de joc? Nasterea unui copil in zi de sarbatoare nu are nici in clin nici in maneca cu ziua conceperii. A atrage atentia ca este pacat conceperea unui copil in zi de o MARE sarbatoare crestina nu e nici aluzie nici bataie de joc. Stii, si operatiile sunt dureroase si presupun suferinta dar fac mult bine dupa...asa e si cu sfaturile acestea de pe acest forum ortodox.

compasiune daca noi ca mame ne spunem durerea pe un forum sau altul imediat lumea spune ca asteptam compasiune ... de ce ... nu asta cautam ... poate intelegere ... poate raspunsuri ... poate intarirea credintei ...

Pai draga paulici, daca cautati raspunsuri pentru intarirea credintei, luati ca atare orice sfat si nu considerati ceea ce semana cu o "operatie duhovniceasca" ca fiind aruncare cu pietre.Repet: Compasiunea si mangaierea ajuta intr-o mica masura, caci daca nu se cauta indreptarea pacatului s-ar putea ca peste ceva timp sa auzim din nou de aceleasi tragedii.
Sa nu crezi ca sunt asa impietrita si ca nu inteleg suferinta si durerea, daca as avea o putere as lua in brate toate mamicile suferinde, le-as sterge lacrima de pe obraz dar apoi tot asa le-as sfatui.

pacatul ca fiind altceva decat ...pacat - nu contest ... nu sunt nici eu de acord cu ceea ce a decis Ramona sprijinita de medici si preoti, dar asta nu inseamna ca eu ... daca nu am facut si nu am de gand sa fac vreodata avort sa arunc cu pietre in ea ... ea a cautat mai mult raspuns legat de fetita care a murit in burtica cu 1 zi inainte de nastere ... nu analiza pacatelor ei ...

Repet: nu am aruncat cu pietre iar rapunsul la intrebarea de ce a murit fetita in burtica ei nu o sa-l gaseasca decat ea singura facand bineinteles o analiza a pacatelor ei.

DE CE ne-a ingaduit suferinta, daca am gresit, unde am gresit, ce masuri sa luam pentru indreptare... repet ce am zis Dumnezeu nu ne pedepseste astfel pentru pacatele noastre ... el ne incearca.

Da,ne incearca credinta, ne incearca rabdarea iar toate acestea vin adeseori prin suferinta. Cu ultimul copilas pe care la-m nascut am avut si eu peripetii, fiin trecuta de 35 ani, apropiindu-ma vertiginos de 40, medicul mi-a spus ca nu prea am sanse sa nasc un copil normal, in urma unui tratament cu interferon, alte medicamente, doua radiografii facute una dupa alta( nu aflasem ca e vorba de sarcina) si colac peste pupaza eram suspecta de sindromul Down, copilul parea sa nu aiba creier si ...multe altele. Solutia medicala: avort.
Crezi ca mi-a fost usor? Raspunsul duhovnicului a fost ceva de genul: daca Dumnezeu va ingadui sa cresti un copil cu handicap, inseamna ca asta imi este de folos, ma voi mantui si eu si copilul. Daca se va intampla sa mor la nastere sau pe parcurs...asta e, inseamna ca Dumnezeu a dorit sa ma jertfesc pe altarul maternitatii, al nasterii de prunci. Binecuvantare pentru avort....nici macar daca era pusa in primejdie viata mea. In schimb mi-a promis ajutorul in rugaciune si nadejdea in ajutorul Maicii Domnului. Sicanele pe care le-am indurat din partea doctorului nu vreau sa le mai amintesc ca nu are rost. In momentul cand am ajuns la spital pentru nastere, doctorul mi-a vorbit urat de tot, nici o incurajare, spunandu-mi ca acum voi vedea eu....urma dupa parerea sa sa nasc peste 100 de ore de chin ca nu stiu ce era in neregula...era duminica dimineata la ora 6,00. Sotul a plecat la biserica si a spus parintelui duhovnic iar la ora 8,20 aduceam pe lume un baietel cum nu se poate mai sanatos .Concluzia doctorului a fost : "asta da minune". Apoi si-a cerut scuze si chiar m-a rugat sa il iert si sa ma rog si pt el ca bla,bla bla....

Crestinii adevarati nu fac rau NICIODATA, nici prin cuvant, nici prin fapta. acum o mare parte au facut mare rau ... pt ca sufletul ei care cauta intarirea credintei si sprinij pentru a si-o intari inca nu poate discerne ce cuvinte sa lea ca atare, ce cuvinte sa le analizeze in profunzime ... e prea recent ... e ca si cum ai pune sare pe o rana sangeranda ... sau ca si cum ar fi acum pe o balanta care in functie de cei care sunt in jur si se urca pe o parte sau alta se va inclina in parte castigarii unei credinte puternice sau pierderii complete a credintei.

Vorbesti de pierderea completa a credintei?De ce? Inseamna ca ea nu a existat deloc. Sprijinul in intarirea credintei nu il capeti incercand sa acoperi existenta unor pacate, dezvinovatindu-te si asteptand compasiune. In cazul Ramonei nu o compatimesc numai pe ea ci si pe duhovnicul care i-a dat asa zisa "dezlegare" pentru avort, deci nu este singura partasa la crima. Daca acum toti cei de pe forum ar consola-o pe Ramona incurajand-o in felurite chipuri lumesti fara sa-i arate si partea cealalta, adevarata, a credintei neclintite in mila si ajutorul lui Dumnezeu, crezi ca ar ajuta-o in intarirea credintei?

crestini adevarati, traitori, practicanti dar si crestini doar botezati, nepracticanti. Diferenta dintre ei se vede citind doar cateva postari. - in ce se masoara credinta ... cine o masoara ... sigur nu eu ... nu tu, nu preotul, nu duhovnicul ... si mai ales nu aici ... aici suntem doar niste trecatori.

Adevarat. Dar credinta se masoara in fapte. Adica credinta fara fapte este moarta.

Ramona ce ma deranjeaza cel mai tare pe acest topic si eu in locul tau as cere inchiderea lui este faptul ca au mai fost mame care sub o forma sau alta au cerut acelasi raspuns insa nu au inceput sa ii investigheze trecutul pacate si au raspuns la subiect ... ma intreb pe acest topic de ce nu se poate?
Raspunsul la subiect: -pazirea poruncilor
-pocainta pentru pacatele savarsite si Dumnezeu va schimba soarta numai in bine pentru toata lumea.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutor pentru un ingeras! heaven Umanitare 4 04.08.2010 08:55:08