Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2011, 00:23:20
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iulyaan Vezi mesajul
atat ai inteles,draga mea yasmina?ce am postat,este extrem de dureros.parerile mele,postate in topicurile anterioare sunt pareri personale.prea putin ma intereseaza in ce crezi tu sau in ce vei crede.fiecare are ideile lui personale mai bune sau mai rele.ma bucur totusi,ca nu mai uitat.
Nu te-am uitat iulyaan,ca am o memorie f buna :)
am inteles ca te preocupa teme serioase de abordare,dramatice-corect ar fi cand prezinti niste date,ca astea sa le insotesti si o posibila rezolvare,de ex ce rezolvare ar trebui sa se aplice acestui fapt,legat de avorturi??

Eu zic,ca logic,asta e urmarea decaderii morale in om,care s-a transmis pe fir educational,acestor generatii"pro"care nu sunt pregatite spiritual de catre parintii lor=produsi in comunism.
Ce resurse spirituale sa aiba cei carora le era teama sa frecventeze biserica,pe motive politice?Cum sa-si sfatuiasca fiicele sa nu recurga la avort,deoarece este O CRIMA?

As zice,ca o intensa educare religioasa cat si cat mai multe ONG-uri care sa consilieze si sa sustina adolescentii,tinerii -ar putea da rezultate...
Biserica ortodoxa ar trebui sa fie mai activa,sa aiba membri care sa faca voluntariat in scoli,pe strada,la spitale- sa consilieze si sa ofere un oarecare suport-acelora care sse afla la iminenta avortului.

Ar fi frumos,sa-i spui unei eleve sa nu-si ucida pruncul ca o vei ajuta tu sau biserica,sa se descurce cu scoala si noile indatori de mama,daca familia ei nu poate concepe asta.Sau daca este de acord,sa-l propuna spre adoptie...
SIMPLUL FAPT DE A EXPUNE PE FORUM NISTE DATE,SI A MORALIZA PROBLEMELE UNOR PERSOANE CARE NU SUNT AJUTATE NICI LA PROPRIU NICI LA FIGURAT CU NIMIC,ESTE DESTUL DE I N E F I C I E N T.

Dumnezeu are nevoie de fapte!

p.s.-dormi linistit,iulyaan,nu am nimic personal cu tine!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 22.02.2011, 00:37:56
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Hai scuteste-ma! Ca nu am pretentia sa avem salarii colosale,dar macar preturi modice,de bun simt! Da,un necalificat sa primeasca cat merita,dar sa poata trai macar! Un calificat stii cat primeste in Romania?? 720 lei brut,si net vin 540 lei! Mare al naibii salariu asta! Omul nu mai poate nici macar sa-si cumpere de mancare,plus ca are atatea de platit... Ne-au adus preturile la nivelul celor din UE dar salariile sunt sub orice critica! Pai asta e democratie?? Ce numesti tu "produse de lux"? Paine si cartofii? Uleiul si zaharul?? Hai ca deja incepi sa ne razi in fata...

Daca erai asa bine platita in Romania de ce ai plecat? De ce nu te intorci inapoi,ca daca atunci aveai 600$ salariu,acum o sa iei macar 800,nu? Dar si cu 600 o sa traiesti super bine comparativ cu ceilalti! Doar tu ai invatat si munca ta e apreciata si platita,asa spui.
daca observi,chiar daca o iei razna de tot,eu tot imi pastrez tonul civilizat si nu te indemn sa ma scutesti,sau altele...

Aveam acel salariu,dar nu eram libera,pentru acei bani trebuia sa stau cu frica in san ca daca voi parasi bucurestiul in week end,va trebui sa las tot ce faceam pana atunci-relaxare cu familia,si sa ma intorc urgent pt treburi de serviciu,grave uneori...la fel,uneori eram atentionata ca s-ar putea sa fiu sculata din somn si sa trebuiasca sa plec...

Practic,am realizat ca banii respectivi,nu-mi pot cumpara libertatea,ca aveam nevoie de o viata,nu de o un contract cu o firma care ma voia acolo,non-stop!Chiar imi parea un salariu mic,pt sacrificiile pe care le-am facut de-a lungul anilor,zic asta deoarece multinationalele plateau mai mult,pt.acelasi gen de ore peste program,in comparatie cu firma mea,romaneasca...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 22.02.2011, 01:06:54
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Deci in Romania nu e de stat,asa-i? Asa ca nu le mai sari in cap oamenilor care se plang ca nu le-a adus nimic bun democratia! Nu critica nimeni pe degeaba prezentul regim! Daca era asa bun nu mai fugeai din tara ta!
Vechi 22.02.2011, 01:56:05
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Deci in Romania nu e de stat,asa-i? Asa ca nu le mai sari in cap oamenilor care se plang ca nu le-a adus nimic bun democratia! Nu critica nimeni pe degeaba prezentul regim! Daca era asa bun nu mai fugeai din tara ta!
nu m-a deranjat nimic mai mult in romania,decat :
-mentalitatea oamenilor care a rasturnat valorile societatii si au facut din omul cinstit si cu frica de Dumnezeu
un"cretin","demodat","frustat","inadaptat","fraier ","ciudat",extraterestru"...
-delasarea totala pt orice probleme politice si comunitare
-egoismul personal si neimplicarea
-grosolania infatuata a unor agramati,parveniti

nu regimul actual ii impinge sau forteaza pe oameni sa devina modelele grotesti pe care le-au ales,nu?
satana,iti pune in fata diferite alternative,daca nu castigi indeajuns fura de la companie,alege prostitutia,vinde droguri,ia in casatorie persoane din interes material si altele,pana si in antichitate exista depravare morala,idea este ca a fost nevoie de Iisus Cristos pentru a se instaura ordinea,de experienta crestina,nu de regimuri politice!
Vechi 22.02.2011, 07:58:27
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit pacat mare

Nu stiu ma gandeam ca poate si Biserica ar putea sa se implice in situatia asta cu atatea avorturi.Sunt minti luminate care ar putea gasi o cale de a frana ca sa nu zic stopa acest fenomen.Desi cred ca e in stransa legatura cu nivelul de cultura si de trai de la noi.

Last edited by cocorel; 22.02.2011 at 08:02:51.
Vechi 22.02.2011, 08:12:54
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit off topic despre democratie

Oamenii asteapta prea mult de la un simplu cuvant: democratie.Asta nu poate sa inlocuiasca ceea ce au ei de facut.Isi imagineaza ca dorm linistiti la propriu si la figurat si vine democratia si le face o viata buna.Ia sa vada ce fac altii care au nivel de trai ridicat: sunt punctuali,cinstiti,responsabili,respecta legea,cheltuie cu chibzuinta,doresc sa se perfectioneze in meseria lor si sa isi faca treaba cat mai bine la servici nu sa chiuleasca stiu sa pastreze ordinea si curatenia si nu in ultimul rand etica le caracterizeaza toate actiunile.Chiar daca nu vrem sa recunoastem comunismul ne-a obisnuit sa gandesca si sa hotarasca altii pentru noi si acum e foarte greu sa ne trezim din amorteala chiar si cu cutitul ajuns la os -dar tot din cauza noastra ,a lipsei noastre de discernamant si a lipsei unitatii de actiune suntem in situatia asta.A si era sa uit de respectul pentru lege despre care la noi...
Vechi 22.02.2011, 09:24:28
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit tot off topic

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul
Oamenii asteapta prea mult de la un simplu cuvant: democratie.Asta nu poate sa inlocuiasca ceea ce au ei de facut.Isi imagineaza ca dorm linistiti la propriu si la figurat si vine democratia si le face o viata buna.Ia sa vada ce fac altii care au nivel de trai ridicat: sunt punctuali,cinstiti,responsabili,respecta legea,cheltuie cu chibzuinta,doresc sa se perfectioneze in meseria lor si sa isi faca treaba cat mai bine la servici nu sa chiuleasca stiu sa pastreze ordinea si curatenia si nu in ultimul rand etica le caracterizeaza toate actiunile.Chiar daca nu vrem sa recunoastem comunismul ne-a obisnuit sa gandesca si sa hotarasca altii pentru noi si acum e foarte greu sa ne trezim din amorteala chiar si cu cutitul ajuns la os -dar tot din cauza noastra ,a lipsei noastre de discernamant si a lipsei unitatii de actiune suntem in situatia asta.A si era sa uit de respectul pentru lege despre care la noi...
Despre lege si legiuitori ar fi multe de spus...Eu observ doar ca la fiecare "schimbare", metaforic exprimat , poporul "slabeste" iar celor de la putere le cresc burtile...
Vechi 22.02.2011, 10:02:48
KANDIA KANDIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.01.2011
Implicit si asta

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Despre lege si legiuitori ar fi multe de spus...Eu observ doar ca la fiecare "schimbare", metaforic exprimat , poporul "slabeste" iar celor de la putere le cresc burtile...
In ultimul timp nici nu mai asteapta schimbarea pentru startul la cresterea burtilor.Deja vorbim in cicluri de burti in timpul unei singure schimbari.Dar si asta poate fi vina noastra.A tolerantei fara limite de care nu ne putem dezice.
Vechi 22.02.2011, 10:56:21
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Terminati, domnule, cu democratia. Recititi articolul si observati ca statisticile sunt de dupa razboi pana azi.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Vechi 22.02.2011, 13:59:52
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

In ultimul timp nici nu mai asteapta schimbarea pentru startul la cresterea burtilor.Deja vorbim in cicluri de burti in timpul unei singure schimbari.Dar si asta poate fi vina noastra.A tolerantei fara limite de care nu ne putem dezice.

Ma intreb ce am putea face? Suntem buni la teorie dar in practica nu prea suntem uniti...Si ma intreb si eu asa, precum calatorul...Sa nu fie cumva din nou actual dictonul divide et impera?!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
manuscrisele de la marea moarta pavel92 Generalitati 3 14.06.2018 15:17:08
un cap si doua aripi Silencer Generalitati 1 04.05.2011 00:31:41
Romanie, Romanie... eodor nastasa Generalitati 45 06.06.2010 02:03:32
Dulcea Romanie Anca-Miha Generalitati 92 07.03.2009 23:34:21