![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si bineinteles ca "este sambata Dumnezeului Tau" inseamna de fapt " este odihna Dumnezeului tau". Chiar dvs. ati scris ca era cuvantul sambata in acea versiune si la sarbatorile celelalte. Dati citatele din Biblia de acum, nu in cele de acum sute de ani, cand era alt limbaj si traduceri mai greoaie. Last edited by catalin2; 22.02.2011 at 17:48:24. |
|
|
|||
|
|||
|
Mulți dintre robii evrei ai Egiptului probabil o uitaseră, important e că Dumnezeu nu a uitat și le-a readus aminte: "Adu-ți aminte de ziua Sîmbetei ca s-o sfințești". Dumnezeu a sfințit-o la Creație și ne cere și nouă în Poruncă s-o sfințim. Doar că noi ne facem că plouă...
Și nu se aprinde niciun led? Citat:
E vorba doar de 97 de ani nu de "sute". Și bine vă mai lăudați versiunea ortodoxă... e cam din aceeași perioadă cu versiunea Cornilescu. |
|
|
||||
|
||||
|
Oare cat o sa mai continue "razboiul" de uzura (dupa parerea mea) pe tema sambata vs duminica ?
|
|
|
|||
|
|||
|
Până când fiecare va fi net de o parte sau de alta: unii vor lua poziție hotărâtă față de Legea lui Dumnezeu, alții față de tradițiile omenești.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Credeti ca cinstirea duminicii este semnul bestiei ? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Recent, s-a botezat o doamnă, fiica unui preot ortodox și a spus ceva ce prejudecata mea nu ar fi acceptat: tatăl dânsei a sfințit sâmbăta toată viața lui (a murit recent) și asta a determinat-o să se boteze la adventiști. La ora aceasta încă nu, dar semnele din lumea religioasă converg către o asemenea ipoteză de lucru (eu cred, însă nu doresc să impun nimănui o asemenea convingere). Mă gândesc în special la ultimele trei solii îngerești din Apocalips 14, legate direct ori indirect de problema sabatului. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Asa duc sectele la ratacire, iar cei ce ii trag si pe altii probabil vor avea chinuri mai mari decat paganii dupa moarte. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu cred ca se pune problema de cinstit zile, obiecte etc, asta e idolatrie curata. In imaginatia unora functioneaza insa tot felul de mecanisme ciudate cu privire la zile asociate cu evenimente, semne s.a.m.d
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca scoateti din cotext ceea ce am scris... Acolo spuneam ca nu e sambata, ci odihna, "odihna Domnului" nu "sambata Domnului". |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea. Șase zile lucrează și fă toate lucrurile tale. Iar ziua a șaptea este sâmbăta Domnului Dumnezeului tău..." (Ieșirea 20,8-10 versiunea ortodoxă 1914) |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 17:00:01 |
| Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 17:24:33 |
| Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 10:14:12 |
| Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 18:49:12 |
| Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 13:56:11 |
|
|