Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2011, 16:16:04
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de KANDIA Vezi mesajul
Cred ca homeopatia ar putea fi indicata in maladii curabile si mai usoare desi e posibil sa fie un alt fel de efect Placebo.Adica sa ajute atat cat s-ar fi ajutat si organismul singur.Avantajul e ca nu bagi chimicale in organism iar dezavantajul-la maladiile mai severe-e ca nu vindeca...deci e riscant sa renunti la medicina alopata.
Sigur, daca medicina alopata iti ofera vreo sansa. Daca medicina alopata demisioneaza si ioti spune ca mori in cateva luni, dar ei iti ofera o chemioteraîe totusi, asa, ca sa isi faca datoria.. Atunci sigur ca preferi sa renunti si sa folosesti exclusiv o forma de medicina alternativa (e doar un exemplu si sigur nu se refera la homeopatie, pt ca homeopatia nu am auzit sa dea rezultate la cancer, poate doar la unele efecte secundare).

Chiar de ar fi si numai placebo tot ar ajuta. Dar nu cred ca este.

Cunosc pe cineva care s-a vindecat de astm, de ex., cu ajutorul homeopatiei.
Vechi 22.02.2011, 18:02:19
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Smile

Fani71
"Cunosc pe cineva care s-a vindecat de astm, de ex., cu ajutorul homeopatiei."

Este exact si cazul meu....Il amintisem pe undeva....
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 18:07:46
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Nu mai stiu unde am citit asta: "Doctorul trateaza dar de vindecat vindeca Dumnezeu". Eu cam asa cred...
Cine poate sa vindece daca nu cel ce a creat?
Vechi 22.02.2011, 18:26:24
Karine Karine is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Mihnea Dragomir
"Ce rost are să explici cuiva, ceea ce acela nu vrea, în mod obstinat, să știe ? Și ce rost are să explici ceva ce acela contestă că există ? Și, în sfârșit, ce rost are să explici cuiva care este convins că știe mai bine decât tine, decât alții ca tine, decât toată breasla ta,...."

Dragul meu prieten, tu stii bine ca precum exista o varietate de caractere, tot asa si sumedenie de pareri pro si contra....Deci da, ce rost are sa incerci sa mai explici? Cine e open mind si vrea sa auda, va auzi oricum....Doar stii ca oricat ai incerca sa explici unora lupus pilum non ingenium mutat....Doamne ajuta!

subscriu parerilor voastre.
Vechi 22.02.2011, 18:28:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Sigur, daca medicina alopata iti ofera vreo sansa. Daca medicina alopata demisioneaza si ioti spune ca mori in cateva luni, dar ei iti ofera o chemioteraîe totusi, asa, ca sa isi faca datoria.. Atunci sigur ca preferi sa renunti si sa folosesti exclusiv o forma de medicina alternativa (e doar un exemplu si sigur nu se refera la homeopatie, pt ca homeopatia nu am auzit sa dea rezultate la cancer, poate doar la unele efecte secundare).

Chiar de ar fi si numai placebo tot ar ajuta. Dar nu cred ca este.

Cunosc pe cineva care s-a vindecat de astm, de ex., cu ajutorul homeopatiei.
Esti sigura ca nu lua si alt tratament in paralel si acesta a dat rezultate pana la urma?
Esti sigura ca nu era doar o forma relativ usoara de astm si tot ce a fost nevoie era o doza de ..credinta?

Testele facute pe scara larga in ceea ce priveste homeopatia au demonstrat ca nu depaseste placebo -ul.

Cred ca la fel de bine putem sustine vindecarea prin ..FengShui.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 19:32:38
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Wink

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Nu mai stiu unde am citit asta: "Doctorul trateaza dar de vindecat vindeca Dumnezeu". Eu cam asa cred...
Cine poate sa vindece daca nu cel ce a creat?
Normal....Dumnezeu "lucreaza" prin oameni....si prin credinta lor ("credinta ta te-a ...)
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 19:44:14
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Esti sigura ca nu lua si alt tratament in paralel si acesta a dat rezultate pana la urma?
Esti sigura ca nu era doar o forma relativ usoara de astm si tot ce a fost nevoie era o doza de ..credinta?

Testele facute pe scara larga in ceea ce priveste homeopatia au demonstrat ca nu depaseste placebo -ul.

Cred ca la fel de bine putem sustine vindecarea prin ..FengShui.
Dar tu de unde stii ca cineva care se trateaza de inima cu nitroglicerina s-a vindecat datorita acesteia si nu datorita credintei?

Atata vreme cat doctori seriosi, in care am incredere, folosesc homeopatia si cred in ea,
atata vreme cat ooccidentuul bazat pe ratiune a recunoscut homeopatia ca stiinta

voi crede ca homeopatia este o ramura serioasa a medicinii.

Esista studii ca sa demonstreze orice si fix contrariul...
Vechi 22.02.2011, 19:45:04
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Poate că ați citit asta pe ușa unui cunoscut medic homeopat și naturist, practicant ortodox și fondator al singurului spital creștin postcomunist din București, care s-a numit "Christiana". Doctorul se numește Pavel Chirilă și are această inscripție (mai exact: "Doctorul tratează. Dumnezeu este Cel care vindecă")

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 20:02:30
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Dar tu de unde stii ca cineva care se trateaza de inima cu nitroglicerina s-a vindecat datorita acesteia si nu datorita credintei?
...

Esista studii ca sa demonstreze orice si fix contrariul...
nitroglicerina nu vindeca ... nimeni nu sustine asta ... mai cititi

unde sunt acele studii care demonstreaza eficienta homeopatiei ... le tot cer si nimeni din cei pe care i-am intrebat direct nu raspunde
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 20:21:41
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
nitroglicerina nu vindeca ... nimeni nu sustine asta ... mai cititi
Înseamnă că toți ăia în halate albe de pe la toate camerele de urgență din lume sunt escroci. Sau sunt nimeni. Sau nu au citit și trebuie să mai citească din cărțile de medicină ale lui nenea daniil cum e treaba cu nitroglicerina în bolile cardiace.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Homeopatia, o noua inselare Anastasia7 Intrebari utilizatori 61 10.03.2013 11:00:59
Ce este si ce NU este Biserica Cincizecimii ? leonte Despre Biserica Ortodoxa in general 26 22.01.2013 10:24:23
sunteti de acord sa cititi pentru mine Paraclisul Sfntului Nicolae? andrutza151 Umanitare 1 23.09.2011 23:40:30
Aparent patriarhia nu este de acord cu pomenlicele online horatiu.miron Generalitati 26 15.06.2011 08:08:51
Sunteti de acord cu noua lege data ? MIRELAMM Preotul 21 19.03.2010 19:48:58