![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Dar de ce nu incerci sa traiesti ca si in Evul Mediu daca tot iti place asa de mult , hai incearca :)))
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La ce-ti va folosi tie sa descoperi toate minunile tehnice ale lumii, daca tu vei pierde sufletul tau?
|
|||
|
|||
![]()
Un clip foarte interesant despre cum oamenii se uita stramb la stiinta.
http://www.youtube.com/watch?v=-h9XntsSEro |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
...cât despre concluzii pripite nu poate fi vorba...
|
|||
|
|||
![]()
Cititi cartea "Ingeri si angelologie in evul mediu", a lui David Keck !
Un fragment "Lucrarea este o enciclopedie a cunoștințelor de angelologie care le avem din Evul Mediu. În acestă lucrare vom descoperii că Evul Mediu a fost o lume a credinței și o lume a omenilor credincioși. În Evul Mdiu au existat probabil cele mai multe Biserici care aveau hramul îngerilor. Astfel, au existat îngeri pe toate vitralile marilor catedrale medievale și pe toate stagurile de luptă ale marilor împărați medievali și a regilor din acea perioadă. Profesorul Keck ne pune în față a o capodoperă a istoriei cunoștințelor care le avem despre îngeri în evul mediu. Cultul Arhangehlului Mihail a fost un cult extrem de des întâlnit în evul mediu. Acestui arhanghel i-au fost dedicate Biserici din Europa de Nord până le coastele Normandiei. Din punct de vedere creștin David Keck ne arată că Evul Mediu a început odată cu încreștinareaEuropei de după marele bazileu [împărat] Constatin cel Mare care a declarat creștinismul o religie oficială în Imperiul Roman și pentru prima dată în Europa. Deși soarta a făcut ca odată cu declararea creștinsimului religie oficială a imepriului roman capitala imperiului să fie mutată de la Roma la Constantinopol. Europa Evului Mediu era o Europă însetată de viață îngerească. Lucrările canonului biblic al Apocalipsei Sfântului Ioan Teologul au fost lucrări de referință pentru ortodoxia Evului Mediu." ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Scuze ca nu stiu cum mi-a aparut de 2 ori consecutiv postarea
![]() Last edited by calator prin ploaie; 01.03.2011 at 14:22:48. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Omul nu are numai o singură trăsătură definitorie... are mai multe, pe lângă cunoaștere. și în plus ești ca om, prins într-o plasă absurdă a probabilității, în sensul că, cu toată cunoașterea ta, nu mai valorezi nimic dacă mori. Astăzi descoperi teoria vitezelor supraspațiale sau cine știe ce teorie fantezistă de importanță mai mică sau mai mare pentru omenire, dar tu mori într-un oarecare accident de mașină că nu te-ai asigurat, îmbătat fiind de importanța sau de ... bucuria descoperirii... așa că? ce rost mai are lumea întreagă, dacă tu mori? că lumea își vede de ale sale, și tu ești mort... deci tu, ce valoare pui pe viața ta? Cât despre întrebarea ta... e pusă și la nelalocul ei, și într-un context fără legătură logică între propoziții... așa că nu mă complic, dacă nu reformulezi...
|
|||
|
|||
![]()
O, dar valorezi si daca mori, atunci cand lasi ceva in urma. Pentru ca cei ce vor urma dupa tine vor avea de castigat. Asa cum tu acum stai si apesi pe tastatura, in fata pc-ului. Du-te si traieste intr-o pestera daca-ti place, noua ne place sa evoluam. Noua, majoritatii. Repet, cine esti tu sa spui ca e mai bine sa ramai la un stadiu inevoluat? Nu toti suntem incuiati la minte si e natural sa evoluam. Si o vom face.
Si fii serios, tortura nu mai e la moda in ziua de azi, asa cum era atunci. Era o perioada cumplita din punctul asta de vedere (arpopo, iti doresc sa mori din cauza unei bombe atomice, decat din cauza unui instrument de tortura - poate nu ai citit descrierile alea); eu nu am mai auzit de asa practici teribile in ziua de azi, sa fiu sincer... Ca sa nu mai vorbesc de alte cretinitati.. centuri de castitate, etc. Omul nici nu prea era asa liber defapt, ceea ce, din cate imi dau seama, contravine religiei. N-am luat nimic din context, nu am ce sa reformulez, da-ti jos ochelarii de cal. Faptul ca tu vrei sa stai intr-o pestera si sa te rogi lui dumnezeu sa faca soarele sa rasara - asta e treaba ta, si a celor care gandesc ca tine. Noi restul vrem mai mult decat sa traim ca niste animale. Si te rog sa nu mai faci pe inteligentul, cand tocmai in conceptul acesta de 'inteligenta' arunci cu rahat. Last edited by Pantsless; 08.03.2011 at 00:04:18. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Dumnezeu, religia si stiinta | Petrasescu_Lucian | Teologie si Stiinta | 13 | 19.10.2011 12:42:53 |
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta | I.Calin | Generalitati | 2 | 17.01.2011 20:21:42 |
CREDETI CA RELIGIA ESTE BENEFICA IN SCOALA? | Iustin44 | Generalitati | 77 | 10.03.2008 22:19:56 |
Ce este stiinta? | alecsandru | Teologie si Stiinta | 102 | 10.12.2007 19:54:46 |
|