![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cu un timp în urmă, antrenat de un exercițiu spiritual pentru găsirea păcatului capital de care sufăr cel mai mult, a ieșit, la scor, că sufăr de lăcomie. Și atunci, întrebând ce-i de făcut, Dumnezeu mi-a amintit că păcatele capitale se combat prin practicarea virtuților contrare lor. Așa am ajuns să țin post. Mai mult, i-am promis lui Dumnezeu și am primit binecuvântarea Lui să adopt o regulă personală de post: vinerea, de la răsărit și până la apus, mănânc numai pâine și fructe. Începând cu ora 19 iarna sau 19 vara, pot să mănânc post obișnuit (care în Biserica mea înseamnă abținere de la carne). De acord cu soția mea, care apreciază cam cât economisesc nemâncând dimineața și la prânz decât pâine și, eventual, fructe, diferența de bani ia drumul unui plic care este destinat ajutorării săracilor. Am adunat bani frumușei în acel plic cu exercițiul de vineri. Trebuie să spun că, la început, îmi era tare greu și deseori am căzut. Când reușeam, eram plin de arțag ca nemâncații pentru care cuiele par scobitori, iar lemnele cârnați. Când nu reușeam, eram deznădăjduit. Uitasem ceva esențial: uitasem că nu poți să ții post singur. Am cerut ajutorul lui Cristos, spunându-I: "Doamne, Tu pe toate le poți. Tu poți să întărești puțina mea voință. Iată, eu vreau să fac acest lucru bineplăcut Ție, numai că nu prea pot. Ai vrea, Te rog, să mă ajuți ?" Și m-a ajutat. De unde, până atunci, ziua de vineri era o zi neagră pentru mine, acum abia aștept să vină vinerea. Iarăși am ceva să-I ofer ! Poate folosește ?
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 25.02.2011 at 18:32:26. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mancarea de post care INGRASA. | AndreiM | Postul | 132 | 03.01.2018 11:22:41 |
| Mancarea calugarilor | alexdu | Generalitati | 34 | 01.03.2011 15:06:37 |
| Marele dom ortodox din Bacau! | Legionarul | Generalitati | 1 | 12.01.2011 14:27:28 |
| Sfantul si Marele Mir | Paisie Aghioritul | Biserica Ortodoxa Romana | 0 | 30.03.2010 18:33:36 |
| mancarea in post este rugaciunea.atentie | yulyan | Generalitati | 0 | 15.11.2007 16:54:23 |
|
|